• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
Napište svůj komentář k receptu

Medovník jak koupený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník jak koupený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g med
    • 1
      hrnek mleté vlašské ořechy
    • 60
      g moučkový cukr
  • Náplň:
    • 1
      ks máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Nejprve nechat uzavřené salko uvařit cca 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Rostlinný olej, med, cukr utřít do pěny. Pak postupně přidat žloutky, 3/4 ořechů, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec přidat sníh z bílků. Nechat péct při cca 150 °C 30 minut. Zkaramelizované salko rozmixujeme s máslem.
2
Upečené těsto vyklopíme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme na 3 stejně vysoké pláty, potřeme je náplní a poskládáme na sebe. Horní plát a okraje také potřeme náplní a posypeme zbytkem ořechů. Medovník je dobré nechat uležet alespoň 1 den v teple, aby náplň dostatečně prostoupila do těsta. Nenechávat volně, je nutné přikrýt utěrkou a vložit do sáčku, aby neokoral.
3
Tento recept je můj vlastní, udělaný dle složení surovin v pravém medovníku, který se prodává pod názvem Marlenka. Je opravdu výborný a myslím že blíž k opravdové Marlence se nedostaneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Hafičová | 23. 11. 2008 20:52

    Velice dobrý moučník, nenazvala bych medovník, ale ořechový krémový dezert..Těsto na plechu bylo "boubelaté" a proto placky na sobě nesedí přesně - nevadí, krém je vynikající a s ranní kávičkou nemá chybu. Děkuji za recept..

  • Martin | 8. 8. 2007 18:13

    VÁŽENÍ MEDOVNÍK, JSEM SKUSIL UPÉCT ŠPATNÝ NEBYL, ALE MUSÍM ŘÍCT, ŽE OD MARLENKY MÁ DALEKO. MIMOCHODEM TO TĚSTO SE MI ZDÁLO DOCELA TUHÉ. TAK NEVÍM. JINAK DÍKY ZA RECEPT

  • Vera | 21. 5. 2007 09:12

    Je dobrý,celá rodina se olizovala,přidala bych se k názoru Dáši,díky

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 11:07

    Přidávám se k Dáše. :o) Moučník je vynikající, ale pravý medovník nebo marlenka jsou jiné!

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:57

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku. Perník peču podle podobného receptu,jako je tento. Je to vlastně recept na bábovku, jen místo kypřícího prášku přidám prášek do perníku a 2 lžíce medu.

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:51

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku.

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 10:23

    Leni,rozhodně nevařit, to je tak na malování kuchyně. Doporučovala bych buďto hotový karamel koupit,bývá dostupný,nebo si vyrobit karamel z cukru,přesný návod bych popř.napsala.

  • Di | 26. 11. 2006 11:21

    Lenko, udělejte klasický krém s pudinkovou nebo moučnou kaší. Pokud ho chcete mít karamelový, nechte nejprve zkaramelizovat cukr, který budete do krému dávat, pak ho zalijte částí mléka, rozvařte a přidejte zbylé mléko s moukou nebo pudinkem.

  • Zdeňka | 26. 11. 2006 10:57

    Lenko,tak to bych rozhodně nezkoušela.

  • LENKA GULDEN | 25. 11. 2006 23:10

    AHOJKY CUKRARI A KUCHTICI; MAM JEDEN VELMI RYCHLY DOTAZ; U NAS SE BOHUZEL KONDENZOVANE MLEKO V PLECHOVKACH NEPRODAVA; NYBRZ V OBALECH KTERE JSOU OBDOBNE JAKO KRABICOVE MLEKO: MOHU NECO TAKOVE VARIT VE VODE??? DEKUKJI ZA RADU

  • Lucka P. | 3. 9. 2006 13:39

    Mám kámošku, co Marlenku peče. Zkusím se jí zeptat na recept. I když šéf jí prý dobře platí, tak to asi nepustí :o( Ale určitě recept vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadla. Jsem vařící a pečící antitalent :o)))

  • autor | 22. 1. 2006 23:14

    Hrnek a sklenice - omlouvám se za nepřesnost - bud dejte hrnek a hrnek nebo skleničku a skleničku, poměr je stejný

  • Dáša Holubcová | 17. 1. 2006 10:57

    Moučník jsem o víkendu pekla a pojmenovala bych ho spíš jako medový dort, nebo tak. Protože k opravdovému medovníku nebo marlence má hodně daleko, ale pryč od řešení názvu, moc nám chutnal. Oleje jsem tam dala asi 8 lžic.

  • Monika | 8. 1. 2006 18:28

    Zatím jsem uvařená Salka mívala tak cca 2-3 měsíce. A vydržela. Já si myslím, že trvanlivost bude stejná jako u Salka nezkaramelizovaného. Vždyť se jedná o konzervu a při úpravě se do ní nemůže nic dostat.

  • Pavla | 7. 1. 2006 19:40

    Moniko, můžete mi prosím napsat jak dlouho Vám tak vydrží už "uvařené" plechovky salka?

  • beba | 5. 1. 2006 22:23

    Poradíte mi, ako dlho sa dá uvarené Salko skladovať?

  • Monika | 4. 1. 2006 17:22

    Salko se nechá vychladnout, teprve potom se plechovka otevře. Lépe je uvařit Salko den předem, protože je to trochu nákladné, dávám vždy vařit rovnou 3-4 plechovky. Mám pak v zásobě, když se rozhodnu narychlo udělat nějaký moučník.

  • katka | 4. 1. 2006 14:32

    Chtěla bych se zeptat, jestli se to salko, co se mixuje s máslem má být teplé nebo úplně vychlazené.

  • Monika | 3. 1. 2006 06:45

    Dělávám něco podobného pod názvem medový dort. Je tam o 1 vejce víc a o trochu mouky méně.Olej ani máslo tam není. Tak bych tady u tohoto dala čtvrtlitrový hrnek ořechů a cca půl dcl oleje.Peču v dortové formě. Je dobré jednotlivé vrstvy po promazání ještě posypat najemno nastrouhaným perníkem.

  • Eliška Kunstová | 2. 1. 2006 13:36

    Také bych to chtela vyzkoušet, ale čekám na odpověd v čem se to peče a jaký poměr je ta sklenice a hrnek?

  • Anonym | 2. 1. 2006 12:56

    V čem se to peče?

  • Anonym | 27. 12. 2005 19:55

    Múžete napsat - kolik je to - sklenice rostlinného oleje a hrnek vlašských orechu?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Máslo Med Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Hruškové muffiny

Hruškové muffiny

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Rybízový nepečený dort

Rybízový nepečený dort

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

30
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
25
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Hlávkový salát s cibulí a ředkvičkami
Hlávkový salát s cibulí…
11
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact