• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
Napište svůj komentář k receptu

Medovník jak koupený

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník jak koupený
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • sůl
    • 5
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 80
      g med
    • 1
      hrnek mleté vlašské ořechy
    • 60
      g moučkový cukr
  • Náplň:
    • 1
      ks máslo
    • 1
      plechovka kondenzované mléko

Postup přípravy receptu

1
Nejprve nechat uzavřené salko uvařit cca 2,5 hodiny, aby zkaramelizovalo. Rostlinný olej, med, cukr utřít do pěny. Pak postupně přidat žloutky, 3/4 ořechů, polohrubou mouku smíchanou s kypřícím práškem a nakonec přidat sníh z bílků. Nechat péct při cca 150 °C 30 minut. Zkaramelizované salko rozmixujeme s máslem.
2
Upečené těsto vyklopíme, necháme vychladnout a podélně rozkrojíme na 3 stejně vysoké pláty, potřeme je náplní a poskládáme na sebe. Horní plát a okraje také potřeme náplní a posypeme zbytkem ořechů. Medovník je dobré nechat uležet alespoň 1 den v teple, aby náplň dostatečně prostoupila do těsta. Nenechávat volně, je nutné přikrýt utěrkou a vložit do sáčku, aby neokoral.
3
Tento recept je můj vlastní, udělaný dle složení surovin v pravém medovníku, který se prodává pod názvem Marlenka. Je opravdu výborný a myslím že blíž k opravdové Marlence se nedostaneme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

Bio lečo aneb jak zabít partnera :)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kamila Hafičová | 23. 11. 2008 20:52

    Velice dobrý moučník, nenazvala bych medovník, ale ořechový krémový dezert..Těsto na plechu bylo "boubelaté" a proto placky na sobě nesedí přesně - nevadí, krém je vynikající a s ranní kávičkou nemá chybu. Děkuji za recept..

  • Martin | 8. 8. 2007 18:13

    VÁŽENÍ MEDOVNÍK, JSEM SKUSIL UPÉCT ŠPATNÝ NEBYL, ALE MUSÍM ŘÍCT, ŽE OD MARLENKY MÁ DALEKO. MIMOCHODEM TO TĚSTO SE MI ZDÁLO DOCELA TUHÉ. TAK NEVÍM. JINAK DÍKY ZA RECEPT

  • Vera | 21. 5. 2007 09:12

    Je dobrý,celá rodina se olizovala,přidala bych se k názoru Dáši,díky

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 11:07

    Přidávám se k Dáše. :o) Moučník je vynikající, ale pravý medovník nebo marlenka jsou jiné!

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:57

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku. Perník peču podle podobného receptu,jako je tento. Je to vlastně recept na bábovku, jen místo kypřícího prášku přidám prášek do perníku a 2 lžíce medu.

  • Lenka Z. | 6. 3. 2007 10:51

    Tento krém používám a je výborný. Plechovka se vaří 1 a 1/2 hodiny nebo 2 hodiny. Potom se přidá máslo a po vyšlehání je vynikající krém. Výborný je s vlašskými ořechy!Používám ho i do perníku.

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 10:23

    Leni,rozhodně nevařit, to je tak na malování kuchyně. Doporučovala bych buďto hotový karamel koupit,bývá dostupný,nebo si vyrobit karamel z cukru,přesný návod bych popř.napsala.

  • Di | 26. 11. 2006 11:21

    Lenko, udělejte klasický krém s pudinkovou nebo moučnou kaší. Pokud ho chcete mít karamelový, nechte nejprve zkaramelizovat cukr, který budete do krému dávat, pak ho zalijte částí mléka, rozvařte a přidejte zbylé mléko s moukou nebo pudinkem.

  • Zdeňka | 26. 11. 2006 10:57

    Lenko,tak to bych rozhodně nezkoušela.

  • LENKA GULDEN | 25. 11. 2006 23:10

    AHOJKY CUKRARI A KUCHTICI; MAM JEDEN VELMI RYCHLY DOTAZ; U NAS SE BOHUZEL KONDENZOVANE MLEKO V PLECHOVKACH NEPRODAVA; NYBRZ V OBALECH KTERE JSOU OBDOBNE JAKO KRABICOVE MLEKO: MOHU NECO TAKOVE VARIT VE VODE??? DEKUKJI ZA RADU

  • Lucka P. | 3. 9. 2006 13:39

    Mám kámošku, co Marlenku peče. Zkusím se jí zeptat na recept. I když šéf jí prý dobře platí, tak to asi nepustí :o( Ale určitě recept vyzkouším a dám vědět, jak jsem dopadla. Jsem vařící a pečící antitalent :o)))

  • autor | 22. 1. 2006 23:14

    Hrnek a sklenice - omlouvám se za nepřesnost - bud dejte hrnek a hrnek nebo skleničku a skleničku, poměr je stejný

  • Dáša Holubcová | 17. 1. 2006 10:57

    Moučník jsem o víkendu pekla a pojmenovala bych ho spíš jako medový dort, nebo tak. Protože k opravdovému medovníku nebo marlence má hodně daleko, ale pryč od řešení názvu, moc nám chutnal. Oleje jsem tam dala asi 8 lžic.

  • Monika | 8. 1. 2006 18:28

    Zatím jsem uvařená Salka mívala tak cca 2-3 měsíce. A vydržela. Já si myslím, že trvanlivost bude stejná jako u Salka nezkaramelizovaného. Vždyť se jedná o konzervu a při úpravě se do ní nemůže nic dostat.

  • Pavla | 7. 1. 2006 19:40

    Moniko, můžete mi prosím napsat jak dlouho Vám tak vydrží už "uvařené" plechovky salka?

  • beba | 5. 1. 2006 22:23

    Poradíte mi, ako dlho sa dá uvarené Salko skladovať?

  • Monika | 4. 1. 2006 17:22

    Salko se nechá vychladnout, teprve potom se plechovka otevře. Lépe je uvařit Salko den předem, protože je to trochu nákladné, dávám vždy vařit rovnou 3-4 plechovky. Mám pak v zásobě, když se rozhodnu narychlo udělat nějaký moučník.

  • katka | 4. 1. 2006 14:32

    Chtěla bych se zeptat, jestli se to salko, co se mixuje s máslem má být teplé nebo úplně vychlazené.

  • Monika | 3. 1. 2006 06:45

    Dělávám něco podobného pod názvem medový dort. Je tam o 1 vejce víc a o trochu mouky méně.Olej ani máslo tam není. Tak bych tady u tohoto dala čtvrtlitrový hrnek ořechů a cca půl dcl oleje.Peču v dortové formě. Je dobré jednotlivé vrstvy po promazání ještě posypat najemno nastrouhaným perníkem.

  • Eliška Kunstová | 2. 1. 2006 13:36

    Také bych to chtela vyzkoušet, ale čekám na odpověd v čem se to peče a jaký poměr je ta sklenice a hrnek?

  • Anonym | 2. 1. 2006 12:56

    V čem se to peče?

  • Anonym | 27. 12. 2005 19:55

    Múžete napsat - kolik je to - sklenice rostlinného oleje a hrnek vlašských orechu?Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kondenzované mléko Máslo Med Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Selské brambory

Selské brambory

Mrkvánky

Mrkvánky

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Těstoviny s vejci, parmezanem a cherry rajčátky

Těstoviny s vejci, parmezanem a…

Hrachová kaše (moc dobrá)

Hrachová kaše (moc dobrá)

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
20
Kulajda
Kulajda
17
Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Drobenkový koláč…
17
Dresing hami mňami
Dresing hami mňami

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Regina Rázlová u Krause: Všechny okouzlila její exotická vnučka!

Regina Rázlová u Krause: Všechny okouzlila její exotická vnučka!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Medovník jak koupený
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact