• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 160
      g cukr
    • 70
      g sádlo nebo tuk na pečení
    • 10
      lžíce mléko nebo sladká smetana
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 5
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1,50
      balíček vanilkový pudink 1,5
    • 2
      lžíce černá káva silná

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku posejeme na vál.
2
Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto.
3
Rozdělíme na 4-6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku.
4
Pečeme na vymazaném plechu do růžova (6-7 min.).
5
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vylejeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout.
6
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu.
7
Umícháme hladký hrém, kterým potřeme upečené vychladlé placky. Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet.
8
Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
9
TIP: spodní placku můžete nejdříve potřít marmeládou a pak krémem, hotový medovník můžete nechat 1-2 dny vyležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • anna | 25. 4. 2007 19:45

    moc dobre dekuji za radu cele rodine tento medovník moc chutnal

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Sádlo Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Perníčky - hned měkké

Perníčky - hned měkké

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

102
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
26
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
25
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
23
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
21
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

Tajemství Karla Šípa (80): Ukecal Dádu, ale na rande nešel!

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact