• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník IV.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník IV.
Medovník IV.
Medovník IV.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 160
      g cukr
    • 70
      g sádlo nebo tuk na pečení
    • 10
      lžíce mléko nebo sladká smetana
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 250
      g máslo
    • 5
      dl mléko
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1,50
      balíček vanilkový pudink 1,5
    • 2
      lžíce černá káva silná

Postup přípravy receptu

1
Hladkou mouku posejeme na vál.
2
Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto.
3
Rozdělíme na 4-6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku.
4
Pečeme na vymazaném plechu do růžova (6-7 min.).
5
Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vylejeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout.
6
Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu.
7
Umícháme hladký hrém, kterým potřeme upečené vychladlé placky. Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet.
8
Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.
9
TIP: spodní placku můžete nejdříve potřít marmeládou a pak krémem, hotový medovník můžete nechat 1-2 dny vyležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • silvik T.
    silvik T. | 9. 12. 2016 20:28

    Výborný recept.Bála jsem se toho sádla,aby nebylo cítit z těsta,ale vůbec neni.

  • anna | 25. 4. 2007 19:45

    moc dobre dekuji za radu cele rodine tento medovník moc chutnal

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr Hladká mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Sádlo Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Křenové závitky v rosolu (aspiku)

Česneková růžičková kapusta se slaninou a bylinkami

Česneková růžičková kapusta se…

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Denní horoskop na pátek 10. 10. 2025: Koho čeká emocionální horská dráha a kdo se dočká uznání?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové tyčinky podle časopisu F.O.O.D.
Medové-ořechové řezy
Medové-ořechové řezy
Medovníčkové koule
Medovníčkové koule
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník podle časopisu F.O.O.D.
Medovník s čokoládou
Medovník s čokoládou
Medovník V.
Medovník V.
  • Recepty.cz
  • Medovník IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact