• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medovník II.
Napište svůj komentář k receptu

Medovník II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medovník II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 50
      g tuk Hera, Perla
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce med
    • 4
      lžíce mléko
    • 1
      lžička jedlá soda
    • 1
      ks vejce
    • 450
      g hladká mouka
  • Náplň
    • 250
      ml mléko
    • 3
      lžíce hrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** Všechny suroviny kromě mouky smíchat a šlehat v páře do pěny cca 10-15 minut.
2
Přidat mouku a vypracovat na vále těsto, které se nechá odpočinout cca 30 min. Potom rozdělit na 4 části, každou rozválet do kulatého tvaru a upéci.
3
**Náplň:** Máslo s cukrem utřít do pěny. Mléko svařit, přidat mouku rozmíchanou v trošce mléka a uvařit hustší kaši. Potom za stálého míchání nechat vychladnout a přidávat po troškách do pěny z másla a cukru. Vyšlehat v krém.
4
Vzniklým krémem slepíme všechny 4 upečené medové placky.
5
Spodní můžeme ještě předtím potřít marmeládou.
6
Medovník je lépe nechat 1-2 dny odležet v chladu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

Jednoduchý kávovník ala medovník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • milos grac | 8. 3. 2007 22:48

    U nas v CZ, je Marlenka Fridek Mistek, a Medovnik v Prahe, chcem sa dopatrat na skutocny recept aj s trvanlivostou, zijem v USA, a som schopny to ocenit, chut mi pripada lepsia u Marlenky, moja adresa je miloslh@seznam.cz, alebo tel.#001 812 272 3655, vdaka Milos.

  • Di | 24. 5. 2005 07:44

    Záleží na chuti Vaší přítelkyně, Kamínku. Také mám ten recept po babičce a dělám je již léta. Jen trochu s jiným postupem. Svaří se pouze 2 lžíce medu, 5 dkg másla, 10 dkg cukru a 2 vajíčka. 5O dkg mouky, 2 lžiče stolní sody a 6 lžic horkého mléka se přidá. Z toho se vyválí 5 placek na celý plech (děláme tenké). Peču je na papíře. Tuk rozhodně neušetříte, přijde do krému, alespoň 40 dkg.Já ho dělám s pudinkem (viz Obyčejný piškotový dort.). Placky potřu kávou, aby dříve změkly. Nedávám žádnou marmeládu ani čokoládu. Po proležení potřu řezy nahoře opět krémem a posypu sekanými ořechy. Všem tyto řezy zatím moc chutnaly. Já je mám rozhodně raději než kupovaný medovník.Pozor, dá hodně práce vyválet placky, Těsto je třeba mít na teple. Hotové placky se dají také v některých obchodech koupit v různých tvarech - jsou silnější.

  • eva | 24. 5. 2005 06:45

    Zajimalo by mne, ci Iveta a kaminek je ta ista osoba.Medovnik je taky, ako sa da kupit v kavarnach a cukrarnach.....

  • kamínek | 23. 5. 2005 19:43

    ahoj...zdravím všechny příznivce. zajímalo by mě, zda je tento medovník opravdu ten, co se dá koupit v kavárnách a cukrárnách...nějak jste zapomněli na tuto otázku odpovědět nebo mi to jen nedošlo...chtěl bych ho připravit přítelkyni jako překvapení, ale nevím zda je to on. Děkuji za odpověď

  • Jana H. | 25. 3. 2005 17:50

    Na www.cukrar.cz je recept na pravý medpvník. Alespoň to tam píší.

  • Anonym | 25. 3. 2005 17:36

    Mrkněte na recepty Medové řezy-je to skoro totéž.A je to móóóc dobrý...

  • Ivana Kubátová | 24. 3. 2005 13:44

    žádný medovník, je to obyčejný recept, který máme po babičce, který pekli za války pod názvem "placičkový dort", právě pro jeho nenáročnost (potraviny byly na příděl a zde postačí 50 g tuku!). Že si z toho někdo udělal "tajný" byznys je druhá věc, taková je doba...

  • Arčí | 30. 12. 2004 22:27

    milá Ivet, všechny tyto recepty jsou chutné, ale není nad opravdový medovník, který pochází opravdu z arménie.U nás ho vyrábí jen jeden výrobce v Praze. Jestli ale chceš poradit, tak vrch posypat strouhaným tvrdým perníkem. Je to moc dobré.

  • Iveta | 27. 9. 2004 19:41

    Zajímalo by mě, jak je možné, že jsou tu recepty na medovník. Myslela jsem si, že je to moučník, který má tajný recept, podle staroarménského zvykové tradice.Je to opravdu ten, jak lze dostat v cukrárnách a kavárnách? A kde jste získali recept? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hrubá mouka Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí chléb III.

Domácí chléb III.

Drážďanský špaldový chleba

Drážďanský špaldový chleba

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Domácí vepřovka po česku ala "Rillettes" (rijet)

Domácí vepřovka po česku ala …

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Bylinkový krůtí guláš se žampiony

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

42
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
32
Popradská roštěnka
Popradská roštěnka
31
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
23
Himalájská campa cestovní, základní recept
Himalájská campa…
20
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

StarDance v Brně: Parket ovládl Hes a Dvořák!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Medovník II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact