• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 190
      g med Bez krystalků
    • 3
      ks žloutek
    • 5
      lžíce mléko
    • 2
      špetka jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně pomoučený mikroten tenčí těsto a vykrajujeme kolečka. Pracujeme raději s menším množstvím těsta, dělá se to lépe, medové těsto má snahu se lepit.
2
Pečeme na papíru na pečení. Pečeme rychle při teplotě asi 180 °C jen do světlounka. Používám špachtli a raději plech vytáhnu a podívám se, jestli růžoví, tak okamžitě vytahuji. Horké natáčím na dřevěné tyčky, které jsem si uřízla z vařechy. Pokud jste sami, pečte po 6 kolečkách, ať stačíte horké navinout. Vytáhněte plech, kolečka nechte na plechu, po jednom špachtlí vemte z plechu, obraťte kolečko ať je spodek kolečka nahoře a rychle natočte na tyčku. Nebojte se spoj kolečka trochu stlačit, ať se nerozvine. Stáhněte z tyčky a rolujte další. Po chvilce je trubička tvrdá. Velikost záleží na Vás, já dělám z kolečka o průměru 4 cm.
3
Po zkušenostech - peču je více jak 20 let, je lepší nejdříve všechno vykrájet, dát na papír na pečení a pak vždy vzít 6 koleček, dát na plech a péct. Pokud je vás na rolování více a máte více tyček, můžete přidat. Já peču z celé dávky vždy se sestrou a rozdělíme si to napůl. Je to taková tradice. Konce studených trubiček máčím v čokoládové polevě. Pak uložím do krabičky a plním až 1-2 dny před spotřebou. Krásně změknou. Plním polovinu karamelovým krémem - salko vařím 2 hodiny, je hustší a smíchám s 1 kvalitním máslem. Druhou polovinu trubiček plním vařeným máslovým krémem. 1 vejce a 6 lžic pískového cukru šlehám ve vodní lázni do zhoustnutí. Vychladlou směs smíchám s 1 máslem. Já přidávám oříšky a trochu rumu, je možné dát kakao, kávu apod., podle chuti.
4
Upozorňuji, že je jich hodně, tak někomu stačí i půl dávky. Je to cukroví, bez kterého se žádná větší oslava a Vánoce neobejde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 8. 4. 2012 10:58

    No, mě nezměkly ani po naplnění, což myslím není receptem ale mnou.... :-$ :'( Co jsem mohla vymamlasit, prosím? Díky moc O:-)

  • fIRCON | 10. 12. 2011 10:09

    Určitě se dá péct i na kovových trubičkách - tchýně je peče roky a jinak je nedělá. Pomaže kovové trubičky sádlem a na každou namotá plátek těsta. Je ovšem nutné sundat hotové trubičky z těch kovových hned za horka (chytne si trubičku pinzetou a utěrkou nebo chňapkou upečenou trubku stáhne) :-)

  • Eva Skálová | 22. 11. 2011 07:03

    Výborné.

  • zanzulik | 28. 11. 2010 19:19

    Chtěla jsem se zeptat, zda by šli rovnou namotat před pečením na kovové trubičky a upéct to na nich? děkuji za odpověď

  • Wickoun | 29. 10. 2010 11:24

    Pekla jsem už po dvakrát na Vánoce a všem moc chutaly. :-)

  • NMarta | 14. 1. 2008 06:01

    Skvělý recept. Dělala jsem na víkend, z jednoho žloutku jsem vytvořila asi 55 trubiček.Zařazuji do svých oblíbených receptů pro slavnostní příležitosti.

  • Jana G | 11. 1. 2008 05:51

    Trubicky sa vydarili, naplnila som ich karamelovym kremom zo Salka, postriekala cokoladovou polevou na ozdobu. Vyzerali velmi dobre, lakavo, no nechutili nam - mali nevyraznu chut. Na buduce by som skusila naplnit inym kremom.

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2007 16:11

    Jani,tuk tam opravdu není.Po změknutí jsou úžasné,nevím,k čemu přirovnat , snad jako sladké vánoční oplatky-.Skladovat se dají i měsíc před plněním v chladnu.- pro Járu.

  • Jana | 30. 11. 2007 13:20

    prosím,a tuk tam nejde? Dekuji

  • Jára | 5. 11. 2006 19:26

    A do testa se nedáva žádnej tuk?Ďěkuji

  • Marie Svobodová | 17. 9. 2006 00:31

    Jak dlouho se dají trubičky skladovat než se plní?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:15

    Síso, to salko musí být ve stejné teplotě jako máslo, když ho zašleháváte. Nejprve si napěňte samotné máslo a pak postupně zašlehejte salko. Můžete zkusit i hustý karamelový pudink.

  • Šárka Tkáčová | 6. 9. 2006 11:01

    Síso , a jak dlouho vaříš Salko? Já tak 2 hodiny určitě .A nejde kolikrát ani vyškrábat z plechovky. A jaké dáváš máslo? Stolní máslo nedávám na krémy vůbec,je teď tady u nás na Moravě hodně ,je uchovávané v mražácích a pak dávané do prodeje. A z rostlinnými přísadami taky není vhodné .Zkus nedávat rum a hlavně krém nepřešlehat.Méně je někdy více.Ale povolí každý krém v pokojové teplotě , ale vytékat by neměl.Nemrzne Ti to naplněné cukroví třeba na balkóně:-((((((Je to blbá otázka , ale stává se to , že nemá někdo sklep a má to venku.Při těch mrazech,co teď byly, to krému rozhodně nesvědčí.Ještě pouvažuji,co bych Ti poradila.Ale já krém plním pytlíkem a kovovou zdobičkou a ten krém na konci naplněné trubičky úplně drží tvar.Tak nevím .

  • Sísa | 6. 9. 2006 10:05

    Tyto trubičky dělám. Ale jak už jsem se v jiném receptu ptala, karamelový krém co dělám ve stejném poměru mi mírně vytéká z trubiček. Co s tím? Dík za radu. S.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Kuře Anča

Kuře Anča

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

Čokoládové tartaletky

Čokoládové tartaletky

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
19
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
17
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
16
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

Krásná herečka Denisa Nesvačilová: Lidé už nemají proč mě NEnávidět!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact