• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové trubičky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové trubičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 200
      g moučkový cukr
    • 190
      g med Bez krystalků
    • 3
      ks žloutek
    • 5
      lžíce mléko
    • 2
      špetka jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Sodu smícháme s moukou a ze všech přísad vypracujeme těsto. Necháme 5 hodin v chladu odpočívat. Vyválíme přes mírně pomoučený mikroten tenčí těsto a vykrajujeme kolečka. Pracujeme raději s menším množstvím těsta, dělá se to lépe, medové těsto má snahu se lepit.
2
Pečeme na papíru na pečení. Pečeme rychle při teplotě asi 180 °C jen do světlounka. Používám špachtli a raději plech vytáhnu a podívám se, jestli růžoví, tak okamžitě vytahuji. Horké natáčím na dřevěné tyčky, které jsem si uřízla z vařechy. Pokud jste sami, pečte po 6 kolečkách, ať stačíte horké navinout. Vytáhněte plech, kolečka nechte na plechu, po jednom špachtlí vemte z plechu, obraťte kolečko ať je spodek kolečka nahoře a rychle natočte na tyčku. Nebojte se spoj kolečka trochu stlačit, ať se nerozvine. Stáhněte z tyčky a rolujte další. Po chvilce je trubička tvrdá. Velikost záleží na Vás, já dělám z kolečka o průměru 4 cm.
3
Po zkušenostech - peču je více jak 20 let, je lepší nejdříve všechno vykrájet, dát na papír na pečení a pak vždy vzít 6 koleček, dát na plech a péct. Pokud je vás na rolování více a máte více tyček, můžete přidat. Já peču z celé dávky vždy se sestrou a rozdělíme si to napůl. Je to taková tradice. Konce studených trubiček máčím v čokoládové polevě. Pak uložím do krabičky a plním až 1-2 dny před spotřebou. Krásně změknou. Plním polovinu karamelovým krémem - salko vařím 2 hodiny, je hustší a smíchám s 1 kvalitním máslem. Druhou polovinu trubiček plním vařeným máslovým krémem. 1 vejce a 6 lžic pískového cukru šlehám ve vodní lázni do zhoustnutí. Vychladlou směs smíchám s 1 máslem. Já přidávám oříšky a trochu rumu, je možné dát kakao, kávu apod., podle chuti.
4
Upozorňuji, že je jich hodně, tak někomu stačí i půl dávky. Je to cukroví, bez kterého se žádná větší oslava a Vánoce neobejde.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové trubičky

Medové trubičky

Nepečené trubičky II.

Nepečené trubičky II.

Marcipánové trubičky

Marcipánové trubičky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 8. 4. 2012 10:58

    No, mě nezměkly ani po naplnění, což myslím není receptem ale mnou.... :-$ :'( Co jsem mohla vymamlasit, prosím? Díky moc O:-)

  • fIRCON | 10. 12. 2011 10:09

    Určitě se dá péct i na kovových trubičkách - tchýně je peče roky a jinak je nedělá. Pomaže kovové trubičky sádlem a na každou namotá plátek těsta. Je ovšem nutné sundat hotové trubičky z těch kovových hned za horka (chytne si trubičku pinzetou a utěrkou nebo chňapkou upečenou trubku stáhne) :-)

  • Eva Skálová | 22. 11. 2011 07:03

    Výborné.

  • zanzulik | 28. 11. 2010 19:19

    Chtěla jsem se zeptat, zda by šli rovnou namotat před pečením na kovové trubičky a upéct to na nich? děkuji za odpověď

  • Wickoun | 29. 10. 2010 11:24

    Pekla jsem už po dvakrát na Vánoce a všem moc chutaly. :-)

  • NMarta | 14. 1. 2008 06:01

    Skvělý recept. Dělala jsem na víkend, z jednoho žloutku jsem vytvořila asi 55 trubiček.Zařazuji do svých oblíbených receptů pro slavnostní příležitosti.

  • Jana G | 11. 1. 2008 05:51

    Trubicky sa vydarili, naplnila som ich karamelovym kremom zo Salka, postriekala cokoladovou polevou na ozdobu. Vyzerali velmi dobre, lakavo, no nechutili nam - mali nevyraznu chut. Na buduce by som skusila naplnit inym kremom.

  • Šárka Tkáčová | 30. 11. 2007 16:11

    Jani,tuk tam opravdu není.Po změknutí jsou úžasné,nevím,k čemu přirovnat , snad jako sladké vánoční oplatky-.Skladovat se dají i měsíc před plněním v chladnu.- pro Járu.

  • Jana | 30. 11. 2007 13:20

    prosím,a tuk tam nejde? Dekuji

  • Jára | 5. 11. 2006 19:26

    A do testa se nedáva žádnej tuk?Ďěkuji

  • Marie Svobodová | 17. 9. 2006 00:31

    Jak dlouho se dají trubičky skladovat než se plní?

  • Jaroslava Oumarová | 6. 9. 2006 11:15

    Síso, to salko musí být ve stejné teplotě jako máslo, když ho zašleháváte. Nejprve si napěňte samotné máslo a pak postupně zašlehejte salko. Můžete zkusit i hustý karamelový pudink.

  • Šárka Tkáčová | 6. 9. 2006 11:01

    Síso , a jak dlouho vaříš Salko? Já tak 2 hodiny určitě .A nejde kolikrát ani vyškrábat z plechovky. A jaké dáváš máslo? Stolní máslo nedávám na krémy vůbec,je teď tady u nás na Moravě hodně ,je uchovávané v mražácích a pak dávané do prodeje. A z rostlinnými přísadami taky není vhodné .Zkus nedávat rum a hlavně krém nepřešlehat.Méně je někdy více.Ale povolí každý krém v pokojové teplotě , ale vytékat by neměl.Nemrzne Ti to naplněné cukroví třeba na balkóně:-((((((Je to blbá otázka , ale stává se to , že nemá někdo sklep a má to venku.Při těch mrazech,co teď byly, to krému rozhodně nesvědčí.Ještě pouvažuji,co bych Ti poradila.Ale já krém plním pytlíkem a kovovou zdobičkou a ten krém na konci naplněné trubičky úplně drží tvar.Tak nevím .

  • Sísa | 6. 9. 2006 10:05

    Tyto trubičky dělám. Ale jak už jsem se v jiném receptu ptala, karamelový krém co dělám ve stejném poměru mi mírně vytéká z trubiček. Co s tím? Dík za radu. S.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Jedlá soda Med Mléko Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Bramboráky sváteční

Bramboráky sváteční

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

Kuskus zapečený pod grilem

Kuskus zapečený pod grilem

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
19
Okurkový salát s Kyškou
Okurkový salát s Kyškou

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

Boho a její pochyby o vztahu s Langmajerem: Snad ho budu bavit déle než do zimy!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Medové trubičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact