• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky od babičky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 15
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      g moučkový cukr
    • skořice na špičku nože
    • hřebíček tlučený
    • nové koření
    • 0,25
      ks citronová kůra
    • 120
      g med
    • anýz
    • pečící papír
    • 0,50
      balení jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Na vál si připravíme hladkou mouku, cukr, ostatní koření, jedlou sodu, uděláme důlek a přilijeme med a vejce a vypracujeme tuhé těsto.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Těsto vyválíme a vykrajujeme různé tvary formičkami. Na pečícím papíře pečeme v troubě asi na 180 °C.
3
Pečené a prochladlé perníčky poléváme čokoládovou polevou nebo bílkovou polevou a zdobíme půlkami mandlí.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

Kakaové perníčky

Kakaové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • chodma | 15. 12. 2012 14:02

    dneska tenhle erecept budemě sělat tak jsem zvědavá :-)

  • Petra | 8. 12. 2012 23:34

    V receptu není žádný tuk? Právě jsem dělala podobné těsto, v receptu byl tuk, ale málo, takže těsto se vůbec nespojovalo, až jsem přidala tuk, tak už to bylo v pořádku. Tak si neumím představit, že tam není žádný tuk.

  • Kristýna Malá | 8. 12. 2011 17:58

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak dlouho se cca pečou v troubě? Vadilo by hodně, kdybych začala s pečením hned po výrobě těsta? Mohl by mi někdo doporučit dobrou zdobící polevu? Předem moc děkuji, recept určitě vyzkouším :-)

  • Mira | 13. 11. 2010 15:31

    Moji manzelce se recept velmi libil, byla z toho uplne mokra a hned jsem jeji pernicek musel vylizat. ... Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. CTRL+F5 aktualizuje webovou stránku.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2009 16:44

    Já už tradičně peču perníčky jako první cukroví a to okolo Mikuláše (většinou pár dní před a děti dostanou perníčky do výslužky, aby mohly mlsat). Ty, které chci aby byly k jídlu co nejdříve, zavřu do krabičky s rozříznutým jablkem, jsou jedlé během dvou dní. Ty ostatní nechám měknout "přirozeně" a to trvá tak 2 týdny. Upozorňuji, že nebydlím v paneláku, ale v 500 let starém kamenném domě......

  • Michaela Honzíková | 31. 10. 2009 11:06

    Jak dlouho dopedu je mám péci? Vím že některé perníčky se musí uležet dost dlouho aby nebyly tvrdé. Děkuji

  • Simča Sládková | 5. 4. 2009 00:10

    Mám tento recept od mojí babičky také, jen přidávám ještě lžíci kakaa, protože máme perníčky rádi tmavé. A proti uvedenému postupu mám jednu změnu: podle mojí zkušenosti se s těstem pracuje lépe, když se na 1 - 2 dny uleží v lednici.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anýz Citronová kůra Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Med Moučkový cukr Nové koření Pečící papír Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská pizza

Italská pizza

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Zapečené těstoviny co dům dal

Zapečené těstoviny co dům dal

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Banánovo-čokoládový hřbet

Banánovo-čokoládový hřbet

Pomerančový sorbet

Pomerančový sorbet

Banánový dortík

Banánový dortík

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Máslové řízky
Máslové řízky
41
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

Proč Jiřího Adamce (77) přestěhovali z ústavu? Soudní boj o opatrovnictví! První syn vs. manželka

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy s Lučinou a mrkví
Medové řezy s Lučinou a mrkví
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact