• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 32
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
Medové perníčky III.
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

25 porce
    • 750
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g moučkový cukr
    • 1
      lžička skořice
    • 200
      g hera
    • 3
      lžíce med
    • 2
      lžíce kakao
    • perníkové koření Medový perník (Kotányi)
    • 1
      lžička jedlá soda

Postup přípravy receptu

1
Tuk a med rozpustíme, přidáme cukr, kakao, skořici, koření na perníky, a pak i mouku, vejce, jedlou sodu (dávám do mouky), vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne odpočinout. Vyvalujeme cca na 0,5 cm, potřeme před pečením žloutkem + 2 lžícemi mléka a upečení znovu potřeme.

RADA: Jak péct a vařit bez váhy

2
Já peču na 180 °C 8 minut větší kousky, 6 minut malé kousky, vhodné i na perníkové chaloupky, povozy...

RADA: Jak upéct měkké perníčky?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hned měkké vánoční perníčky

Hned měkké vánoční perníčky

Medové perníčky od babičky

Medové perníčky od babičky

Měkké medové perníčky

Měkké medové perníčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 13. 1. 2017 18:48

    Dnes jsem pekla uplne poprve, krasne se s testem pracovalo a po upeceni meli uzasnou barvu a nadherne voneli. Jsou vyborne, chutnaji nam vsem. Ted uz jen cekame, az se odlozi a zmeknou. Pouzila jsem tmavy med, nepruhledny, ktery tomu mozna taky napomohl. Moc dekuji za recept, jsme spokojeni moc :-)

  • lenka.zima | 13. 12. 2015 22:11

    S těstem se mi nepracovalo úplně dobře, bylo dost drobivé, přidala jsem víc Hery a medu a už to celkem šlo. Myslím si, že v receptu je málo medu, na 750 g mouky jen 3 lžíce. Připadají mi chuťově málo medové. Na recept mně nalákala fotka tmavě hnědých perníčků, těsto mělo krásnou barvu, ale po upečení už tak tmavé nejsou. Máte na to nějaký fígl? :-). Dále jsem neudělala dobrou zkušenost s pomazáním perníčku vejcem ještě před upečením, udělalo to na perníčkách takové skrvrny. U dalších várek už jsem mazala jen po upečení a bylo to OK. Příště se vrátím k receptu, podle kterého jsem pekla dříve.

  • Denny | 27. 11. 2014 18:52

    Můžu se zeptat, kolik jste dávala toho perníkového koření? :-)

  • lenyx05 | 27. 11. 2014 09:50

    výborné :-)

  • jindra | 15. 11. 2014 12:53

    :-* jsou moc dobré <3

  • Kuba.S | 14. 12. 2013 09:54

    Kolik se tam má dát toho perníkového koření? :-\

  • Danci.v
    Danci.v | 29. 11. 2013 09:57

    Perníčky hned měkké byly, po pár dnech trochu ztrvdly, tak snad ještě změknou...:)) Chuťově dobré

  • myš | 27. 11. 2013 22:25

    Když jsem místo sody dala kypřící prášek, budou tvrdé? :-S

  • Jitka | 17. 12. 2012 08:18

    Perníčky mají skvělou chuť,jen nejsou měkké tak jak říká no-niki,asi jsem udělala někde kopanec.Ale oni snad změknou a zapráši se po nich. :-D

  • no-niki | 17. 12. 2012 07:30

    Perníčky se povedly a jsou vynikající! Podle jiného receptu už péct nebudu. Všem moc chutnají a jsou krásně měkoučké. Z této dávky jsem měla cca 9 plechů. Dávám za 1 :-) Jen jsem nepoužila kakao, protože my máme perníčky rádi světlé ;-)

  • edita | 14. 12. 2012 14:22

    dají se z tohoto těsta dělat i chaloupky?

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:26

    Jen takový malý trik. Kdyby je někdo z vás chtěl mít o trošičku víc tmavší, může do vejce, kterým perníky potíráte, přidat trochu kakaa a budete mít nádherné tmavé :-)) .

  • Walkyrka | 8. 12. 2012 21:21

    Kvůli tomu, aby vyběhli a změkli. ;-)

  • nelly | 30. 11. 2012 19:26

    Kolik toho perníkového koření? :)

  • Veronika | 30. 11. 2012 11:32

    Nejlepsi pernicky jake jsem kdy pekla! Skvely recept, dekuji za nej :-)

  • Týna | 28. 11. 2012 12:33

    Chci se zeptat proč je dobré přidávat sodu? Jsem pečící začátečnice :-)

  • Gábina | 25. 11. 2012 19:29

    Perníčky dnes upečeny... s těstem se dobrře pracovalo a jsou výborné... synoveec je nejspíš sezobe dřív, než stihnu nazdobit jak mu chutnají...:) vřele doporučuji vyzkoušet...

  • Gábina | 24. 11. 2012 20:52

    Těsto zaděláno, zítra se uvidí jak to dopadne... Každopándě by mne zajímalo jaký máte recept na polevu... díky

  • andreyka | 16. 11. 2012 20:12

    ahojky dneska jsem zadělala těsto na perníčky, bylo suché a nešlo zpracovat nevím čím to bylo ale tak jsem tam přidala ještě 50g hery a dopadlo to dobře už se chladí v lednici, doufám že jsou i tak dobré jak vypadá to těsto. <3

  • PAvla | 12. 11. 2012 13:05

    Dobrý den, recept vypadá krásně, takže je letos budu péct, ale zajímalo by mě, jeslti jsou měkké hned po upečení, nebo je dobré je péct pár týdnů dopředu. Děkuji :-)

  • giovicova
    giovicova | 8. 12. 2011 20:56

    Perníčky jsou super :-)) Dva dny jsem jsem si s nima hrála tak přikládám foto ... snad se mi povedly :-))

  • Lucka | 28. 11. 2011 19:14

    Díky moc, jdu na to... ;-)

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:54

    Děkuji za recept. Rozhodně budu péct zase!

  • jmuell1 | 28. 11. 2011 12:53

    Já tam nasypala celý pytlík a synek si pochutnával takřka z plechu ;-)

  • Lucka | 25. 11. 2011 15:00

    Stejně jako loni Petra, bych se chtěla zeptat, kolik toho perníkového koření - aspoň nějaké rozmezí prosím. díky moc!

  • Magduš | 18. 11. 2011 12:12

    Taky letos poprvé vyzkouším perníčky, chci si je i nazdobit a pověsit na stromeček, aby voněly po celou vánoční dobu! Jenom, aby na stromečku vydržely O:-)

  • Sandra | 3. 11. 2011 20:13

    Tento recept jsem si opsala a letos ho vyzkouším.Moc se těšim a děkuju za recept. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 12. 2010 11:04

    Letos jsem vyzkousela tento recept,pernicky jsou vyborne,delavam je kazdorocne na stromecek,s testem se dobre pracuje-vubec nelepi. Dokonce je vesele kroupal i muj syn, ktery dosud pernicky odmital. Pridavam i foto stromecku( stromecek v Italii strojime uz 8.12.)

  • Petra | 15. 11. 2010 15:49

    jen se chci zeptat, kolik toho perníkového koření mám dát. Koupila jsem jeden pytlíček, tak nevím, zda celý. díky

  • Moučková Nikola | 10. 11. 2010 17:19

    perníčky nán moooc chutnaly!!!

  • V l a d j e n k a | 7. 12. 2009 15:53

    Perníčky jsem pekla cele dopoledne a musím říct, že dopadly dobře, ale velmi lituji toho, že jsem se nezamyslela nad množstvím, protože pak jsem celý den zdobila. Tento recept je očividně dvojitá dávka a teď mám spooooustu perníčků a nevím co s nimi :) ale recept je moc dobrý, mohu jen doporučit.

  • Kateřina Kuzníková | 20. 11. 2008 16:33

    Mockrát děkuji, že jste uvedla na kolik stupňů se perníčky pečou. Řekla bych, že je to jedna z velice důležitých věcí a téměř nikdo ji neuvádí, mockrát díky K.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví Perníčky
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Pošírování Děti Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jedlá soda Kakao Med Moučkový cukr Perníkové koření Skořice Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Maďarská rybí polévka

Maďarská rybí polévka

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Cuketa na slanině s česnekem

Cuketa na slanině s česnekem

Nakládaný králík se zakysanou smetanou  Dočík

Nakládaný králík se zakysanou…

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

124
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
71
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
34
Karbanátky z brokolice
Karbanátky z brokolice
28
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Medové perníčky
Medové perníčky
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky - rodinný recept
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky hned k jídlu
Medové perníčky od babičky
Medové perníčky od babičky
Medové perníkové těsto
Medové perníkové těsto
Medové řezy alá falešný medovník
Medové řezy alá falešný medovník
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact