• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové perníčky bez tuku
Napište svůj komentář k receptu

Medové perníčky bez tuku

autor: zolajs
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové perníčky bez tuku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 400
      g moučkový cukr
    • 400
      g med
    • 4
      ks vejce středně velká
    • 2
      lžička jedlá soda
    • 3
      lžíce perníkové koření
  • Na polevu
    • moučkový cukr
    • 1
      ks bílek
    • 2
      lžička solamyl (bramborový škrob) 1-2
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí zpracujeme těsto (pokud nedrží celistvost přidáme trochu mléka). Vložíme do skleněné nádoby a necháme v ledničce odležet 1 den. Těsto rozválíme na 2-3 cm a vykrajujeme tvary pomocí vykrajovátek. Pracujeme zásadně se studeným těstem, proto vždy jen odebereme část těsta a zbytek necháme v ledničce. Vykrojené tvary pokládáme na plech na pečivový papír. Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2-5 minut!
2
Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychládlé perníčky zdobíme citrónovou polevou.
3
Do bílku zamícháme solamyl a citrónovou šťávu. Přimícháváme cukr tak dlouho, až je poleva hustá. Polevu dáme do zdobícího sáčku nebo do mikroténového sáčku s ustřiženou špičkou. Pokud se poleva na perníčcích roztéká přidáme cukr. Pokud je moc hustá, přidáme citrónovou šťávu.
4
Tyto perníčky jsou velice chutné, netvrdnou. Uchovávám je v uzavřené nádobě v chladnu. Jsou pěknou ozdobou na Vánoční i Velikonoční stůl.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí hranolky bez tuku

Domácí hranolky bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Jablkové rychlořezy bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 20. 12. 2012 22:08

    Opravdu výborné, doporučuji!

  • Julie | 1. 12. 2010 11:32

    Právě jsem uplácala těsto a přijde mi strašně lepivé.. Je to normální? Myslíte, že když ho nechám déle v ledničce, tak z něj půjdou vyrobit perníčky? Nikdy jsem těsto s medem nedělala.. :-[

  • Pavlinka D | 2. 12. 2007 20:14

    Dnes jsem je upekla, jsou moc dobré, snad budou dobré i o Vánocích, až se uleží, (pokud je teda do té doby nesním:-) )

  • Jolana Papoušková | 21. 10. 2007 20:51

    Děkuji, Lenko, za upozornění. 2-3 cm by bylo opravdu hodně :-) Těsto je třeba rozválet na asi 0,5 cm tlustou placku :-)

  • Lenka | 2. 4. 2007 14:10

    Jolano, nemám zkušenost s tak krátkým pečením, ale chybu budete mít asi v tloušťce rozváleného těsta: 2-3 cm je určitě překlep :-)

  • Eva Č. | 14. 3. 2007 10:34

    Děkuji, Vaše perníčky zkusím :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hladká mouka Jedlá soda Med Moučkový cukr Perníkové koření Solamyl (bramborový škrob) Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zakryté hovězí plátky

Zakryté hovězí plátky

Hermelínový salát

Hermelínový salát

Kapr v marinádě

Kapr v marinádě

Český chleba v cizině

Český chleba v cizině

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Ořechové banánky

Ořechové banánky

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve smetanové omáčce

Kuřecí maso s pórkem a žampiony ve…

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Buchta Margot  "píchaná"

Buchta Margot "píchaná"

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

171
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
16
Rabínův šoulet
Rabínův šoulet
15
Pepřová krkovice na houbách
Pepřová krkovice na…
14
Pepanovo sádlo se špekem a cibulkou
Pepanovo sádlo se špekem…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Medové perníčky bez tuku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact