• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové kokosové pásky
Napište svůj komentář k receptu

Medové kokosové pásky

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 15
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové kokosové pásky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 120
      g hera
    • 100
      g kokosová moučka
    • 2
      lžíce med Tekutý
    • 100
      g cukr
  • Náplň
    • 120
      g máslo
    • 2
      lžíce med Tekutý
    • hnědý rum Dle chuti
    • 1
      lžíce kakao
    • 200
      g kokosová moučka
  • Čokoládová poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce ztužený tuk Omega

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme na vále v těsto. Z nástavce na masovém strojku vytlačujeme ploché pásky asi v délce 5 cm, dáváme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme do bledě žluta. Vychladlé cukroví spojíme náplní a konce máčíme v rozehřáté čokoládě. Na náplň utřeme máslo s medem a kakaem, přidáme kokos a rum a promícháme. Na polevu rozehřejeme ve vodní lázni čokoládu s tukem a dobře utřeme.
2
//**Poznámka:**// nemáme-li nástavec na masový strojek můžeme těsto vyválet a rádýlkem krájíme proužky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Piknik" medové kuličky - kokosové

"Piknik" medové kuličky - kokosové

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Medové tyčinky

Medové tyčinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 22. 12. 2007 12:46

    Už víckrát dělat nebudu. Nikoho z rodiny to neoslovilo.

  • maria | 21. 12. 2007 22:36

    prave jsem skoncila peceni, slo to pekne od ruky, recept nema chybu az na tu napln. Delala jsem ji jen z pulky, pasky nedrzely pri sobe, tak jsem tam pridala marmeladu a bylo to bez problemu. Urcite budu zase pect pristi rok. Hodnotim za 1

  • Anonym | 2. 1. 2007 07:41

    Také jsem byla nejdříve zklamaná, ale cukroví se krásně rozleželo. Příště ale seženu namletý kokos, určitě se s těstem i s náplní bude lépe pracovat.

  • Jitka | 21. 12. 2006 17:15

    Cukroví jsem dělala poprvé a musím říct, že jsem jeho chutí velice zklamaná. Udělala jsem vše podle receptu, ale zdá se mi málo sladké, nevýrazné. Náplň nedržela dobře pohromadě, tak jsem do ní přidala trochu marmelády. Třeba se ještě rozleží...?

  • Vepřeková | 19. 12. 2006 23:22

    Neměla jsem s tímto těstem problém ani letos ani loni, záleží asi na tom druhu a hustotě medu a na tom jak je hrubě metý kokos

  • Blanka V. | 18. 12. 2006 10:40

    Já jsem s těstem neměla žádný problém, dělala jsem strojkem a šlo to rychle a dobře. Slepovala jsem jen marmeládou a moc nám chutnají.

  • Magda | 18. 12. 2006 10:29

    atěsto jsem měla taky tuhé. Těsto jsem vyjížděla z nástavce na mlýnek a dělala tyčinky. Klela jsem u toho, ale nakonec jsem to jakž takž zvládla. Slepovat budu dnes. Když čtu, že náplň moc hustá, dám asi míň kokosu.

  • Jitka Klusová | 18. 12. 2006 10:19

    Taky souhlasím, že těsto je hodně drobivé a tuhé (přidala jsem i víc hery) a taky asi záleží na kokosu, já měla dost hrubě mletý a i při protlačování přes strojek to docela vadilo, kolikrát se tyčky úplně rozpadly a po upečení se dost drobily. Na náplň jsem si kokos umlela v kávomlýnku a bylo to mnohem lepší (mimochodem, dělala jsem poloviční dávku a ještě trochu zbylo). Tak nevím, jestli je ještě někdy udělám.

  • Anonym | 18. 12. 2006 08:12

    Souhlasím, je dost drobivé, musela jsem přidat med. Stejně tak do náplně a přesto byla hodně tuhá, šla špatně mazat. A možná přávě kvůli té tuhé náplni nejsou tak měkké, jako ostatní cukroví.

  • Anonym | 15. 12. 2006 12:43

    To těsto šlo strašně špatně vykrajovat, trhalo se. Nikdy už to dělat nebudu.

  • Anonym | 15. 12. 2006 10:20

    Já jsem si nebyla jistá, jestli jsem správně použila strouhaný kokos. Po upečení jsou totiž okraje placiček (vykrajovala jsem kytičky) dost střapaté, špatně se s tím kokosem vykrajovaly. A náplň šla zase těžko mazat, kokos tam prostě překáží. Ale jinak - chuťově jsou dobré a velmi brzy se rozležely.

  • Vepřeková | 15. 12. 2006 00:19

    Květo, s tou kokosovou moučkou myslím to samé co Alina. Dávám také co zrovna je a tento recept jsem již dělala loni, měl úspech. Letos už mám upečeno a ne ještě slepeno. Slepovat budu o víkendu, ono v krabici v lednici vydrží přes Vánoce.

  • Alina | 14. 12. 2006 16:43

    Lído slepuji asi 5 dnů před vánocemi a v chladu vydrží po celé svátky

  • Alina | 14. 12. 2006 16:42

    Není rozdíl mezi strouhaným kokosem a kokosovou moučkou, pouze na obalech se někdy vyskytuje ten název někdy ten druhý. Používám co zrovna mám a tento recept dělám již asi 3. vánoce a chutná nám. Možná ten strouhaný kokos je hrubší, ale to nevadí

  • Květa | 14. 12. 2006 13:56

    Je rozdíl mezi strouhaným kokosem a kokosovou moučkou?

  • Lída | 12. 12. 2006 09:55

    Jak dlouho pred svatkama je muzu slepovat a macet v cokolade? Dekuji.

  • Anonym | 13. 3. 2006 18:27

    Pani Vlasticko,dekuji Vam za Vase recepty jsou naprosto jedinecne a bezkonkurencni.Andrea

  • Vlastimila Vacková | 4. 2. 2006 12:27

    Vykrajovala jsem čtverečky podle návodu p. Vencové z 8. 12. a velmi se mi toto cukroví osvědčilo, budu dělat i příští rok. Díky

  • Anonym | 12. 1. 2006 21:24

    Je sice po Vánocích, ale musím tento druh pečiva moc pochválit, dlouho vydrží a je moc dobrý, příště peču opět

  • Jana Wernischova | 5. 1. 2006 20:56

    Paní Vencová, odmlčela jsem se z rodinných důvodů, ale nakonec jsem na vánoce skutečně tohle cukroví dělala, je báječníé ještě teď a volila jsem vykrajování trojúhelníků z vyváleného plátu. Slepovala jsem po dvou k sobě klasickou, tj. medovou náplní. Nahoře ozdobila mřížováním z tmavé a bílé čokolády a kousek ořechu - a velemňam, příští rok určitě nevynechám!

  • Vencová | 2. 1. 2006 19:43

    Pro p. Marcelu Suchou: To bohužel nemám vyzkoušeno

  • Marcela Suchá | 2. 1. 2006 15:35

    Zajímalo by mne, zda se tento recept dá použít na buchtu. Těsto bych vyválela, vyložila bych jím formu, pokladla na to náplň a polilai čokoládou. Po vychladnutí by se dalo krájet na kousky. Zajímalo by mne, jestli to těsto vydrží když ho budu po upečení krájet.

  • Fleur | 27. 12. 2005 11:32

    Prostě jednička, med dává náplni dobrou chuť

  • Vencová | 21. 12. 2005 12:34

    Arian doufám že se polepším

  • Airan | 20. 12. 2005 14:57

    Pani Vlasto Vencova, jsem moc rada ze Vas vidim reagovat na komentare, vyzkousela jsem spousto vasich receptu a jsou jednickove. Moc me mrzi, ze neprispivate v diskuzi, postradam tam Vas a Vase zkusenosti.

  • Vlasta V. | 20. 12. 2005 14:51

    Aleno H. děkuji za pochvalu

  • Alena H. | 19. 12. 2005 16:44

    Paní Vencová, děkuji za skvělý recept, cukroví je vynikající. Vaše recepty jsou skvělé - dovolím si napsat, že jedny z nejlepších.

  • karlina | 17. 12. 2005 19:18

    fakt výborné

  • Vlasta Vencová | 8. 12. 2005 15:16

    Paní Jano W. toto těsto jsem zpočátku vyvalovala a vykrajovala jsem obdélníčky nebo čtverečky formičkou nebo rádýlkem (vyvaluji mezi igelity, ale nemusí se stačí podmoučnit). Pak jsem je slepovala a polévala čokoládou a sypala kokosem. Z masového mlýnku jsem je začala vytlačovat až postupem času pro urychlení práce. Klidně tedy tento druh vyválejte a vykrajujte není to na závadu. Dá se slepovat i zavařeninou - dobrá je do tohoto borůvková, ale s tou medovou náplní je to lepší.

  • Věra | 8. 12. 2005 14:42

    Nejhorší je to, že každý rok přibývá těch oblíbených receptů, ale vyrovnávám to menšími dávkami, aby bylo od každého trochu. Alino jste o jeden rok lepší.

  • Alina | 8. 12. 2005 14:34

    Věro, máte pravdu dělám ho už potřetí a má úspěch

  • Věra | 8. 12. 2005 13:05

    tento recept je super dělala jsem loni a letos se těším až se do toho pustím... doporučuji ... budete také dělat každý rok

  • Jana Wernischova | 8. 12. 2005 11:58

    Paní Vencová, med a kokos musí být mňam, asi vyzkouším, jenže už mám 4 druhy cukroví ze strojku. Máte zkušenost s tímto těstem i s klasickým vyvalováním a vykrajováním? Potřebovala bych jiný tvar.....

  • Alis | 17. 11. 2005 16:34

    Jolo tohohle receptu se nebojte dělala jsem je již 2 x a vždy se povedly

  • jola | 16. 11. 2005 21:51

    urcite vyzkousim,zni to dobre,a jelikoz jsem od Vas par receptů vyzkoušela,tak nemám tolik strach,že těsto poletí do koše,jako u receptů z časopisů.děkuji za všechny dobré recepty..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Hera Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kokosová moučka Máslo Med Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Plněná sekaná pečeně

Plněná sekaná pečeně

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Zapečené těstoviny s vepřovkou

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Rychlá kuřecí roláda z řízků

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
38
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…
35
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
35
Jednoduché zeleninové lečo s fazolemi
Jednoduché zeleninové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Medové kokosové pásky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact