• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medové dortíčky
Napište svůj komentář k receptu

Medové dortíčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medové dortíčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 180
      g med tekutý
    • 100
      g cukr mletý
    • 40
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 10
      g uhličitan amonný
    • 3
      lžíce mléko

Postup přípravy receptu

1
Amonium (cukrářské droždí) necháme vzejít v teplém mléce a přidáme k ostatním surovinám na vále a zpracujeme těsto. Těsto je krásně hladké a nelepí se. Těsto necháme 2 hodiny odpočinout v chladu. Pak rozválíme asi na 4 mm a vykrajujeme kolečka. Doporučuji péci na pečícím papíře, na plech se lepí. Při pečení uniká čpavek, ale po upečení cukroví krásně voní po medu. Plníme máslovým krémem, povrch ozdobíme čokoládovou polevou. Po naplnění krémem dortíčky cca za 3 dny změknou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žluté dortíčky

Žluté dortíčky

Kakaové dortíčky

Kakaové dortíčky

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lenka novotná | 23. 4. 2012 19:20

    co je to Uhličitan amonný :-!

  • majka | 15. 12. 2011 13:55

    Amonium v drogerii, ale těžko se shání, v Německu před vánoci skoro v každém obchodu s potravinami.

  • Zdena z JM | 29. 12. 2008 08:07

    Výborné cukroví.Plnila jsem karamelovým krémem.Akorát bych dodala, že kolečka se při pečení roztečou,takže je potřeba dávat je na plechu dál od sebe.Dávám 1.

  • Mila Veselá | 22. 11. 2006 10:52

    Plním vanilkovým krémem. Máslový krém nastavený vanilkovým pudingem. Ale poslední dobou si práci výrazně ulehčuji krémy Oetker.

  • Andra | 22. 11. 2006 10:40

    Prosím uviesť bližšie akým krémom plniť..

  • Mila Veselá | 22. 11. 2006 10:14

    Recept jsme vložila já a dělám to jenom s amoniem. Je to rodinný recept, ale jako mladá a začínající ( a chytrá jak rádio) kuchařka jsem to udělala bez (do jiného cukroví se taky přece nic nedává, že ?). No ale nebylo to dobré. V těstě je totiž málo tuku a naplnění krémem to moc nespravilo. Jednou jsem to taky zkusila s práškem do perníku, ale nebyly to ani dortíčky ani perník. S amoniem je po upečení cukroví jako piškotky. Sice okamžitě ztvrdnou, ale po naplnění je měkounké. Bez Dortíčků bych neměla Vánoce - je to vůně dětství.

  • Monika | 22. 11. 2006 08:01

    Takže - zkoušel toto někdo jinak než s amoniem? Celkem se mi ten recept líbí, ale potřebovala bych více vašich zkušeností.

  • Mila Veselá | 15. 11. 2006 12:23

    Nedoporučuji amonium něčím nahrazovat. S amoniem těsto krásně naskočí a nezůstane pachuť. Zkoušela jsem to s práškem, ale nebylo to ono. Amonium (neboli salajka, cukrářské droždí, uhličitan amonný) se běžně dostane v drogerii.

  • Jana Kutačová | 15. 11. 2006 10:34

    Tak to jsem ráda.Chci tyto dortíčky vyzkoušet,takže dám sodu přímo do těsta-žádné mléko..o)

  • ELA | 15. 11. 2006 09:58

    souhlasím s paní Hanou, soda to jistí! klidně bych si v tomto případě troufla použít i prášek do pečiva - lépe možná rovnou "do perníku", výsledek bude voňavější...

  • Hana Rožníčková | 15. 11. 2006 09:54

    Moje zkušenost říká, že do těsta, kde je med si klidně troufnu dát jedlou sodu, nikdy jsem nepoužila amonium, doma ho nemám. Takže bych to klidně zkusila.

  • Anonym | 15. 11. 2006 08:58

    Nedá se použít soda nebo kypřící prášek?

  • Mila Veselá | 20. 9. 2005 17:02

    Amonium=cukrářské droždí=salajka (starší název)se sežene v drogerii.

  • Eva | 20. 9. 2005 15:12

    Kde seženu amonium?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Máslo Med Mléko Uhličitan amonný Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Palačinkové řízky s bešamelem

Palačinkové řízky s bešamelem

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
26
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
23
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
23
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
22
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Denní horoskop na pátek 17. 10. 2025: Kdo se bude muset vypořádat s překážkami a kdo zažije romantiku?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Medová ňadra na houbách
Medová ňadra na houbách
Medová žebra
Medová žebra
Medové bochánky
Medové bochánky
Medové karamelky
Medové karamelky
Medové kokosky
Medové kokosky
Medové koleno na pivě
Medové koleno na pivě
  • Recepty.cz
  • Medové dortíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact