• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
Napište svůj komentář k receptu

Med ze sedmikrásek

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Med ze sedmikrásek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 700
      ks sedmikráskové květy 600-700
    • 1
      l voda
    • 2
      ks citron
    • 1
      kg cukr lze přidat i hrst listů jitrocele kopinatého

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme studenou vodou, přelijeme vařící vodou, přidáme omytý na kolečka nakrájený vypeckovaný citron, promícháme a necháme 24 hodin stát. Druhý den přivedeme opět do bodu varu, přecedíme vymačkáme květy, citron necháváme, přidáme cukr, promícháme a volně vaříme i s citronem do hustoty medu (zkousíme hustotu na talířku). Hotový med plníme do skleniček dobře uzavřeme a skladujeme v chladu a temnu.
2
P.S.: pokud se nám připlete při sbírání sedmikrásek jitrocel, klidně přidejte do medu, nic tím nezkazíte. Přidávám i snítky máty nebo meduňky, med je krásně voňavý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eva | 3. 5. 2017 11:26

    Máte recht Věruško.Já to mám taky jako koníčka a jsem aspon chvilku v přírodě.Taky bych si ho mohla koupit ale takhle aspon nachvilku vypadnu z bytovky. ;-)

  • Radka | 6. 4. 2016 21:47

    Varila jsem 2,5 litru vyluhu cca 3h a nezhoustlo mi to poradite mi prosim co je spatne?

  • Vladka | 1. 4. 2016 12:58

    holky můžete mi některá poradit, proč mi med krystalizuje? vloni se mi to nestalo vůbec ale letos ano ale dělám to stejně...

  • Martin | 24. 5. 2015 10:51

    Minulý týden jsem dělal med podle receptu z 500 květů. Dnes zkouším tento, ale květy nepočítám. Dal jsem šťávu z 1/2 pomeranče, z 1 malého citronu + 3 kolečka citronu k povaření. Dal jsem na 1 l přecezené šťávy květů jen 3/4 kg cukru. Vařím přes hodinu (opět nic neměřím, jen na talířek dávám lžičku na ochutnání). Med dávám do vymytých skleniček o objemu cca 0,2 l a jsou t dávky dvě skleničky, víc ne. Na podzimní kašlíky bude skvělý. Med je jemný, chuťově zajímavý, zkrátka výborný !

  • Jirka | 21. 4. 2015 17:53

    Kolik váží 700 ks sedmikráskových květů? :O

  • stanislav sznapka | 31. 5. 2012 13:01

    vaš sirup vam bude zatěževat jatru a dostavate do těla špatne cukry je lepši pravy česky med a doněho si mužete dat cokoli s pozdravem včeleř standa :-)

  • Jana Čejková | 24. 4. 2008 17:14

    Aleno, nevím, jestli už to pro Vás není pozdě, ale i kdyby, třeba se to bude hodit někomu jinému :-) Vařila jsem ten med pozvolna zhruba 60-75 minut.Ale bylo to na starším sporáku u babičky, tak nevím, jestli to bude stejné všude.A jinak musím poděkovat paní Věře za skvělý receptík. Dělala jsem nejprve jednu dávku a teď dělám další dvě :-)) Med je skvělý!!!

  • ALENA H. | 23. 2. 2007 17:32

    můžete mi někdo napsat jak dlouho se ty sedmikrásky mají vaři

  • Věra | 19. 5. 2006 15:23

    Arian máš pravdu ale já to neberu jako práci ale jako hoby, vlastně bych si mohla koupit med a lehnout si k televizi... jsem asi blázen (nebo popelka, ted si nejsem jistá :-))

  • Airan | 19. 5. 2006 15:19

    Verko, to je prace pro Popelku:-)) Ale rada to vyzkousim, slysela jsem, ze je vynikajici!

  • Pavlína Svitáková | 19. 5. 2006 13:03

    To je ten med o kterém jsem se zmiňovala.Neměla jsem čas ho vyhledat a napsat.Je fajn,že už tu je.p.Věro díky!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Sedmikráskové květy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Třešňový štrúdl s mandlemi

Třešňový štrúdl s mandlemi

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Těstoviny s ricottou, parmezánem a piniovými oříšky

Těstoviny s ricottou, parmezánem a…

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Makové koláčky

Makové koláčky

Chilli Con Carne - mexická specialita

Chilli Con Carne - mexická specialita

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Barevný paprikový salát s cibulí - sterilovaný

Barevný paprikový salát s cibulí -…

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

16
Vykrajované měsíčky
Vykrajované měsíčky
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Pečené batáty s quinoou
Pečené batáty s quinoou
12
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Kynuté buchty z remosky
Kynuté buchty z remosky

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

Dohra Naked Attraction s uragánem Janou: Plácání po zadku a libůstky šedesátníků

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
Medailonky po rošťácku
Medailonky po rošťácku
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s brokolicí a nivou
Medailonky s čínským zelím - minutka
Medailonky s čínským zelím - minutka
  • Recepty.cz
  • Med ze sedmikrásek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact