• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
Napište svůj komentář k receptu

Mechová bublanina s višněmi

autor: skorpion
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mechová bublanina s višněmi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g rostlinný tuk nebo máslo
    • 200
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks pudinkový prášek vanilkový
    • 1
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • citronová kůra strouhaná
    • 250
      g višně nebo čerstvých třešní

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr, žloutky a citronovou kůru ušleháme do hustého krému. Pak zašleháme po lžících mouku smíchanou s práškem do pečiva, pudinkovým práškem a vlažné mléko. Nakonec těsto obalujeme v pevně ušlehaném sněhu z pěti bílků.
2
Těsto rozetřeme stejnoměrně do vymazaného a moukou vysypaného pekáče.
3
Povrch těsta posázíme opranými, okapanými a hrubou moukou prosypanými višněmi.
4
Pečeme v předehřáté středně teplé troubě 30-35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

Pavlova s pistáciemi a višněmi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 17. 3. 2017 14:41

    Mléka 1 l ??? To je snad omyl.

  • Lucinka19
    Lucinka19 | 1. 8. 2012 09:15

    Mňamka... Lehké a voňavé těsto, u televize jsme spořádala 1/4 pekáčku :)

  • Kateřina Gerbrichová | 30. 6. 2008 21:39

    Dnes jsem tento moučník pekla, povedl se, dávám za 1. Jen se mi zdá, že je méně sladký, takže příště dám více cukru. Postup jsem si upravila, mléko přidávám již s moukou, zdálo se mi to dost tuhé a taky jsem toho mléka dala o trochu více, tedy dohromady 1/6l.

  • Hana Balik | 7. 3. 2008 13:43

    Nebo jeste jine vysvetleni,kdyz date snih z bilku do testa a michate pomalu zezdola nahoru,ne z leva do prava,nebo z prava do leva,tak ten snih vlastne v tom testu obalujete tak dlouho dokavad je testo hladke.

  • Emanuela | 6. 3. 2008 22:20

    No ja nevim, ja to testo v tech bilcich obalila jako rizek jak je psano v receptu a jde to v pohode, jen se to musi hodit na pekac rychle. Udela to peknou kurku.

  • Olga | 6. 3. 2008 18:11

    Věrko, to sa tak hovorí, lebo keď sa pridáva sneh do cesta musí sa to robiť len tak zľahka, akoby prevaľovať, nie prudko miešať, lebo by sa pokazila kyprosť cesta a nebolo by také nadýchané.

  • Hana Balik | 6. 3. 2008 17:58

    Nakonec snih z uslehanych bilku se pomalu zpracuje do testa.Hana

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:11

    Nějak jsem nepochopila, jak můžeme těsto obalovat v ušlehaných bílkách. díky za vysvětlení. verka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Pudinkový prášek Rostlinný tuk Vejce Višně
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Americké hovězí

Americké hovězí

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Bábovka olejová II.

Bábovka olejová II.

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Dušená mrkev s džusem, bez jíšky

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Houbový guláš
Houbový guláš
22
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Mechová bublanina s višněmi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact