• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Napište svůj komentář k receptu

Mbriami (řecká zelenina v troubě)

autor: sibila40
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mbriami (řecká zelenina v troubě)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg brambory
    • 0,50
      kg cuketa
    • 0,50
      kg lilek
    • 1
      kg rajčata
    • 1
      sklenice olej
    • 2
      cibule 1-2
    • 3
      stroužek česnek 1-3
    • 2
      paprika 1-2
    • sůl
    • pepř mletý
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Omyjeme a očistíme zeleninu. Brambory, cukety a lilky nakrájíme asi na 1/2-1 cm kolečka nebo na střední kostky. Polovinu rajčat spaříme, zbavíme slupky a nakrájíme na drobno. Cibule a papriky, česnek nakrájíme na tenká kolečka. Vše dáte do pekáče se solí, pepřem a trošky oleje a vše dobře promícháte. Posypete jemně nakrájenou petrželí. Na zeleninu položíte zbytek rajčat nakrájených na kolečka asi 1/2 cm i méně, zalijete olejem a ještě jednou sklenicí teplé vody. Pečte v mírné troubě asi 1,5 hodiny tak, že zůstane trochu šťávy.
2
Podává se teplé i studené. Můžete podávat s balkánským sýrem nebo ovčím bílým sýrem (Feta) a chlebem.
3
Druhý den chutná to lépe. Pokud chcete, tak ve vodě můžete rozpustit zeleninový vývar, ale pozor pak se solí (osobně kupovane vývary nepoužívám mnoho let). A pokud někdo chce, tak může s polovinou dávky oleje první zeleninu mírně prosmahnout, to záleží na Vás. Lze také připravit v hrnci - s polovinou dávky oleje.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká žloutková polévka se sýrem

Řecká vegetariánská moussaka po australsku

Řecká vegetariánská moussaka po…

Achillova řecká souzukakia

Achillova řecká souzukakia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sibila sibilidou | 3. 10. 2008 17:56

    dobre odpoledne..oleje si tam muzete dat kolik chcete. v recku nektere jidla maji dost oleje,ale to i z toho duvodu ze tady ji bily chleb,ktery namaceji do stavy jidla.zkuste daat jen pul sklenicky 1dc a uvidite jak to bude .vse podle vase libosti. lilky a cukety taky vpiji olej.

  • Jarka O. | 29. 9. 2008 15:21

    Něco podobného dělám, jen bez brambor. Takže příště podle Vás přidám i brambory, díky za tip :-)

  • Olga Zehnalová | 28. 9. 2008 18:23

    Určite je to velmi dobré,aj to isto urobím, len sa mi zdá, že toho oleja je priveľa. To myslíte 2 - decovú sklenku?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Cuketa Lilek Olej Paprika Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vegetariánské Kung Pao Asie

Vegetariánské Kung Pao Asie

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Chutní šnečci

Chutní šnečci

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Pizza těsto - rychlé a tenké

Pizza těsto - rychlé a tenké

Žampionová játra

Žampionová játra

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Čočkový salát se zeleninou

Čočkový salát se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
29
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
26
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…
23
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a…
23
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Mbriami (řecká zelenina v troubě)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact