• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec ze sušeného droždí

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 69
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
Mazanec ze sušeného droždí
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g máslo
    • 0,50
      lžička sůl
    • 2
      dl mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • mandle
    • 3,75
      lžička sušené droždí
    • 90
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
V míse utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, sůl a kvásek z droždí, který jsme si připravili dříve.
2
Přilijeme vlažné mléko, rum a po částech přimícháváme mouku. Vypracujeme vláčné těsto, do kterého vpracujeme rozinky a mandle. Necháme na teplém místě kynout.
3
Po vykynutí z těsta vytvarujeme bochánek, dáme na pomaštěný plech a necháme opět chvíli kynout. Pak potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme nakrájenými mandlemi a uprostřed bochánek nařízneme do kříže.
4
Pečeme v předehřáté troubě při střední teplotě (180 °C) asi 40-50 minut. Zda je mazanec dobře upečený zjistíme vpíchnutím špejle. Je-li suchá, mazanec je hotový.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#339453)
    Uživatel (#339453) | 20. 4. 2025 12:56

    Tento recept je jedno velké špatné. Těsto je řídké, spíše by šlo rozmazat špachtlí, musíte přidat mouku. Pečení na 180° třičtvrtě hodiny udělá spálený mazanec syrový uvnitř. Za mě už znovu takto ne. Nedoporučuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Mazanec
Moučníky Duben Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Mandle Máslo Mléko Polohrubá mouka Rozinky Sůl Sušené droždí Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Maková bábovka

Maková bábovka

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Perník s jablky 2

Perník s jablky 2

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Francouzské bagety (Baguettes)

Francouzské bagety (Baguettes)

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

90
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
37
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
25
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
25
Polévka ze pstruha
Polévka ze pstruha
24
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz 17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

17. listopad očima hvězd: Pozdravy od moře i dojemné vzpomínky!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

Další doporučené recepty:

Mazanec s mandlemi
Mazanec s mandlemi
Mazanec vánočka III.
Mazanec vánočka III.
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
Mazurek
Mazurek
Med nebo sirup z květů divizny
Med nebo sirup z květů divizny
Med z podmáslí
Med z podmáslí
  • Recepty.cz
  • Mazanec ze sušeného droždí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact