• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mazanec z pekárny
Napište svůj komentář k receptu

Mazanec z pekárny

autor: Vesela
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mazanec z pekárny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 270
      ml mléko
    • 80
      g máslo
    • 5
      lžíce cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • hnědý rum
    • citronová kůra
    • skořice
    • rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,25
      ks droždí
    • oříšky nebo mandle

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny, program klasik, velikost 1, kůrka světlá. Samozřejmě můžete klidně přidat i třeba kandované ovoce, výborné jsou do toho vlašské ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezlepkový mazanec do pekárny

Bezlepkový mazanec do pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tyna07 | 23. 4. 2011 22:49

    Mńamky mńamky. A hlavně bez práce a to je na tom to nej :-)

  • Jiří Šara | 24. 12. 2009 10:49

    Prosim Vás, ořechy přidávejte až po zaznění signálu pro přidávání dalších ingrediencí. U naší pekárny to je cca po 31 min po zapnutíVíz. návod

  • Eva Touškova | 13. 11. 2009 13:20

    Bohužel, mě recept zklamal. Neříkám, že nebyl dobrý-takový celkem chutný,sladký chlebík. Na mě "dusivý". Ale k mazanci to má opravdu daleko :( . Dostačující jako - něco sladkého ke snídani, jinak žádný zázrak.

  • Marie Gazdová | 20. 6. 2009 06:42

    Tento recept je opravdu mňamka, chuť skořice dělá divy. Chtěla jsem si recept vylepšit dobrůtkami: mandle, čoko-pecky, sušené ovoce (červené a zelené je hezky vidět na řezu).... a také spooouuustou vlašských ořechů. Bohužel se mi stalo to, že při mísení těsta mi ořechy poškrábaly teflon v pekárně !!! Stejně většinou peču v troubě, tak je zapracovávám do těsta později. Recept = 1 !!!

  • marie mateju | 17. 6. 2009 15:41

    nejsou velikonoce a přesto právě peču tento mazanec.Krásně to tady voní.Už se těším až bude upečený.

  • Roman Raba | 4. 4. 2009 20:03

    Tak jsem včera zkusil s vlašskými ořechy, 7g sušeného droždí a je to úžasné...1*.

  • Zdeňka Valkova | 26. 3. 2009 17:14

    Marti dík...to bude asi ono..uděláme druhý pokus:-)

  • Martina Veselá | 25. 3. 2009 23:17

    Paní Zdeňko, mě se to stává, když dám hodně droždí.

  • Zdeňka Valkova | 25. 3. 2009 18:16

    mazanec jsem udělala přesně dle receptu...a hle...propadl se mi...čím to je???

  • Petra Bukovská | 21. 3. 2009 15:18

    Tímto receptem jsem včera pokřtila pekárnu. Výsledek mě nadchl, takže dnes zkouším recept na chléb. Z toho jsem měla napoprvé strach.

  • Martina Veselá | 19. 3. 2009 14:06

    To je na tom právě super :)) Opravdu tam žádná vajíčka nepatří.

  • Alena Macháčková | 19. 3. 2009 13:01

    Chci se jenom zeptat: v receptu jsem nenašla žádná vejce, je to možné?

  • Jarmila Neprašová | 3. 2. 2009 17:39

    zkusila jsem a naprosto super,na velikonoce už mazanec nekupuju,díky

  • Vlasta Kopová | 31. 1. 2009 17:18

    To musím potvrdit, dala jsem cukru přesně podle receptu a rozhodně to není přeslazené...mě to chutnalo akorát!

  • Martina Veselá | 31. 1. 2009 13:41

    Úplně jsem zapomněla - jestli někdo v receptech automaticky ubíráte cukr, tak tady nemusíte, myslím, že je ho tam tak akorát.

  • Vlasta Kopová | 31. 1. 2009 12:16

    Tak jsem včera zkoušela, dala jsem 7g pytlík suchého droždí. Vykynul parádně, přidala jsem 100g kandovaného ovoce a vlašské ořechy. Netrpělivě jsem nakrojila včera a nenadchl mě, dnes k snídani byl ale vynikající!!!Opravdová jednička!Děkuju!

  • Martina Veselá | 27. 1. 2009 21:50

    Opravdu stačí nadrobit a dává se až na konec, to kvůli kynutí.

  • Eliška Mlynářová | 26. 1. 2009 23:28

    To droždí se opravdu jen nadrobí do důlku v mouce,a trošku zakryji moukou.

  • Sylva P. | 26. 1. 2009 12:22

    A to droždí se nijak nerozpouští třeba v troše mléka? Jen se nadrobí?

  • Martina Veselá | 24. 1. 2009 19:42

    čtvrtku

  • lenka galvasová | 24. 1. 2009 19:09

    1/4 se myslí,čtvrtku droždí,nebo kostku

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hnědý rum Máslo Mléko Oříšky Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Vepřové ragú z mletého masa

Vepřové ragú z mletého masa

Kuřecí lahůdka

Kuřecí lahůdka

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Tuňákové karbanátky

Tuňákové karbanátky

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Mrkvové placičky

Mrkvové placičky

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

47
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Čevapčiči
Čevapčiči
18
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
AHA.cz Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Hanychová přiznala smutnou pravdu o Kordule: Nezbývá než doufat

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Bára Poláková září po boku o 14 let mladšího partnera! Které další hvězdy dávají přednost mladším mužům?

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Pizingerová (53) se změnila k nepoznání: Vendulo, jsi to ty?

Pizingerová (53) se změnila k nepoznání: Vendulo, jsi to ty?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Mazanec z pekárny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact