• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Mátový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 268
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
Mátový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 0,50
      l voda
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 70
      g máta
    • 0,50
      kg cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejdřív smícháme vodu s cukrem, uvedeme do varu a až začne směs houstnout, přidáme drobně pokrájené čerstvé lístky máty peprné. Krátce povaříme a přikryté necháme za občasného zamíchání 2 - 3 hodiny odstát.

RADA: Jak udělat domácí bezinkový sirup

2
Poté přecedíme, opět zahřejeme téměř k bodu varu, přidáme šťávu z citronu a plníme do lahví. Uchováváme v chladu a temnu.

RADA: Jak udělat domácí rybízový sirup

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

Tymiánový sirup

Tymiánový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blek | 3. 7. 2016 12:12

    čím chcete hustší sirup tím více musíte dát cukru!Doporučuji 1 litr vody a 1kg cukru!doporučuji nalét sirup do sklenic až po vrch hrdla a zalét malou štamprli alkoholu-nejlépe bezbarvého jako vodka,lih aj.pak zazátkovat špuntem nebo celofánem a gumičkou.Alkohol udělá lihový špunt jelikož je lehčí jak sirup a pak žádná štáva ze vám nezkazí i 2 roky!Já vše dělám zastudena at se nevyvaří to nejlepší. Zkuste si udělat sirup z mladého jehličí smrku-to je lahoda!

  • hallis | 30. 5. 2015 13:05

    Nikol: To je jednoduché, přidejte více cukru. :-)

  • Lada | 6. 10. 2014 17:04

    Právě jsem dovařil sirup. Dal jsem necelých 3/4 litru vody a 3/4 kilo cukru a chvíli vařil. Pak do hodně teplého jsem nastříhal 12 deka omytoé máty. Přikryl pokličkou a nechal do druhého dne vyluhovat. Pak jsem přecedil přes plátýnko, přivedl těsně před var a nalil šťávu z jednoho citronu. V horklém stavu to není niajk husté, ale po vychladnutí to trochu zhoustlo. Chuťově je sirup výborný. Má krásnou zelenavou barvu.

  • Radka | 20. 6. 2014 14:38

    Právě dovařeno. 4 litry máta peprná + 4 litry máta ananasová. Vélmi vymazlený recept.

  • dada | 9. 6. 2014 20:40

    tento sirup dělám 2krát za rok a všem to moc chutná. <3 ;-) :-P :-) :-) :-) :-) :-)

  • Nikol | 2. 6. 2014 12:35

    Tenhle sirup dělávám taky a nedám na něj dopustit ;-) Jen by mě zajímalo jak dlouho cca vaříte vodu s cukrem? Já jsem to zatím nikdy neměla husté, většinou to bylo řidší. Dobré to bylo i tak, přeci jen by mě zajímalo jak získat hustou konzistenci sirupu :-\

  • tnrbyhfqbi | 15. 12. 2011 20:06

    JhqjcK <a href="http://nbytoxaqhwik.com/">nbytoxaqhwik</a>, [url=http://sefckabzwekh.com/]sefckabzwekh[/url], [link=http://ygfbhnpqjtao.com/]ygfbhnpqjtao[/link], http://pckrdwwpquqx.com/

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Nealkoholické Červen Červenec Srpen Vaření Děti Vegetariáni Vegani Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Máta Voda

Vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kapsy

Česnekové kapsy

Drobenka na ovocný koláč

Drobenka na ovocný koláč

Tetino maso

Tetino maso

Batáty ve slanině

Batáty ve slanině

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Vepřová panenka s cibulí a jablky

Belgické vafle

Belgické vafle

Špagety s cuketou a olivami

Špagety s cuketou a olivami

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Luxusní špenátové gnocchi s kuřecím, nivou a smetanou
Luxusní špenátové…
10
Žahour
Žahour

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Mátová rýže
Mátová rýže
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Maxi palačinka
Maxi palačinka
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
Mayská horká čokoláda s chilli
Mayská horká čokoláda s chilli
  • Recepty.cz
  • Mátový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact