• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Mátová rýže

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mátová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      hrnek voda
    • 1
      lžíce máta
    • 1
      hrnek basmati

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme vodou. Na pánvičce rozehřejeme olej a přidáme bobkový list, který necháme tak 2 min. - dodá oleji chuť a aroma. Sundáme z ohně a opatrně nalijeme vodu, dáme pozor, abychom se nepostříkali horkým olejem. Dáme opět na oheň, přivedeme k varu a dáme rýži. Teplotu zmírníme a vaříme tak 45 min., než se tekutina nevstřebá do rýže.
2
Odstavíme z ohně, vmícháme čerstvou mátu, přikryjeme a necháme stát 5 minut. Rýži nakonec pořádně promícháme, vyndáme bobkový list a podáváme s nějakým dobrým masíčkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mátová vignarola

Mátová vignarola

Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

Kořeněná rýže s tuňákem

Kořeněná rýže s tuňákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Rob, ptačí zob | 24. 5. 2014 18:19

    Recept jsem zatím nezkoušel, ale to mě tolik netrápí. Hlavně chci apelovat, NIKDY NELIJTE VODU DO HORKÉHO OLEJE!!! To je největší blbost, jakou můžete udělat. Zároveň chci poprosit autora, aby se nad tím trochu zamyslel a pokud možno opravil.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 28. 2. 2012 20:35

    Tak tady mi přijde, že se autor párkrát upsal. Smažit dvě minuty bobkový list a pak do toho rozpáleného oleje nalít vodu? Tady nepomůže ani sundat z ohně ani nelévat opatrně, ve chvíli, kdy to uděláte, budete těch dalších 45 minut, co máte vařit, jen větrat, čistit sporák a ošetřovat si popáleniny. Do rozpáleného oleje vodu v žádném případě nenalévat!!! Další věc, vařit 45 minut, aby se vypařily dva hrnky vody? No nevím, co má kdo kde za vodu, ale mně se vyvařily za 15 minut a měla jsem nedovařenou připalující se rýži. Takže mátovou rýži jsem tak nějak uklohnila, ale určitě ne podle tohoto receptu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Basmati Bobkový list Máta Olivový olej Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Černá buchta jednička

Černá buchta jednička

Babské kuře

Babské kuře

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem

Hovězí guláš s domácím Bavorským…

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

79
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
17
Zeleninový boršč
Zeleninový boršč
14
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…
14
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů na Halloween
Strašidelné dobroty: 40 sladkých i slaných nápadů…
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa? Otestujte se!
Kvíz: Znáte národní jídla různých zemí světa?…
AHA.cz Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Oddlužení Veroniky Gajerové naštvalo kolegy: Statisíce jim nikdo nevrátí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Anife Vyskočilová vypadá v 51 letech úžasně: Okopírujte její triky na dokonalou figuru!

Ženy.cz Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Nebaví vás přeplněná fitka? Zařiďte si domácí posilovnu

Blesk.cz Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

Chlípný princ Andrew dopadl na dno: Svlékli ho z titulu a vykopli!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Denní horoskop na čtvrtek 30. 10. 2025: Kdo dostane nečekanou nabídku a komu se zkomplikuje den?

Další doporučené recepty:

Matesy v jogurtovém nálevu
Matesy v jogurtovém nálevu
Matjesový salát
Matjesový salát
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Matjesový salát s lahůdkovou cibulkou
Mátová vignarola
Mátová vignarola
Mátový julep
Mátový julep
Mátový sirup
Mátový sirup
  • Recepty.cz
  • Mátová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact