• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Masové karbanátky

autor: Janinka*
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5,597
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
Masové karbanátky
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka + na trojobal
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 1
      rohlík
    • 100
      g slanina
    • strouhanka
    • pepř mletý
    • 600
      g mleté maso půl na půl hovězí a vepřové
    • 400
      ml mléko na namáčení rohlíků

Postup přípravy receptu

1
Rohlík natrháme a namočíme do mléka. Po jeho rozmočení lehce vymačkáme a 2x (!) semeleme na masovém strojku spolu s masem, slaninou a cibulí. Poté přidáme ke směsi vejce, prolisovaný česnek, pepř, sůl a majoránku dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, přidáme trochu mouky.
2
Tvoříme karbanátky, obalujeme v trojobalu a zvolna smažíme ve vyšší vrstvě tuku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňovo-masové kari karbanátky

Dýňovo-masové kari karbanátky

Levné masové placičky

Levné masové placičky

Masové kostky s rýží

Masové kostky s rýží

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 2. 11. 2013 17:05

    Výborný recept, dělám přesně podle toho, jen neobaluju v trojobalu, ale jen ve strouhance a jsou výborné :-)

  • Martin P | 22. 12. 2012 14:26

    super

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 8. 2011 16:32

    Jak jsem tu psala už níže - jen místo mouky zahušťuji strouhankou a ostatní dělám podle receptu. Karbanátky dělám spíše menší a smažím klasicky v tuku a pak dám na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.

  • Gábina H | 5. 3. 2009 11:59

    Já teda peču karbanátky a masové kuličky rovnou na teflonovém plechu bez vymazání a tuku se vypeče dost a vysušené nejsou nikdy. Ale karbanátky neobaluji v trojobale.

  • tomáš tomáš | 25. 2. 2009 16:45

    ....ale o alobalu se pode mnou nikde nepíše, že?:-(Karbanátky jsem dělal z bůčku, hovězího a části vepřového.Taky dělám "spoustu věcí" na pečicím papíru, o tom to, myslím si, není. Ale karbanátky na něm opravdu už nikdy.....

  • Jana T. | 22. 2. 2009 22:35

    S pečením na pečícím papíru mám nejlepší zkušenosti. Jak píše ilis ilis, záleží na tom, jak a z čeho je připravíme! Doba pečení podle velikosti a výkonu trouby. Místo alobalu, pokud je něco potřeba přikrýt, používám pečící papír, který namočím do teplé vody. Krásně se vytvaruje podle tvaru nádoby. V horké troubě vyschne a dá se odklápět jako poklička.

  • ilis ilis | 22. 2. 2009 22:05

    V troubě peču skoro vše na pečícím papíru,mám s ním velmi dobré zkušenosti.Ušetřím si plno práce z drhnutím připečených pekáčů.Ono pane tomáši,také dost záleží,jestli jste karbanátky připravil z libovějšího nebo mastnějšího kusu masa, pak není co řešit ;o). Dobu pečení přizpůsobuji na velikosti karbanátků. 25 minut je málo.Po tuto dobu je nechávám pod alobalem a dalších 15-20 minut dopékám již bez alobalu.Jsou krásně šťavnaté a o něco méně mastné než smažené na tuku...

  • tomáš tomáš | 22. 2. 2009 13:53

    Kvůli nesmyslu, jakým je doporučení "KARBANÁTKY NA PEČICÍM PAPÍRU", JSEM SE ZAREGISTROVAL. Probůh, nedělejte to. Z karbanátků se stanou sice křupavé, ale i vysušené, seschlé placky. 25 minut při 175 stupních je ta nejstrašnější rada, jakou jsem tady měl zatím možnost číst.

  • Barbora Jermářová | 13. 1. 2009 14:34

    Zkusila jsem ty karboše opéci na pečícím papíru a je to mnohem lepší, netopí se to v omastku a jsou krásně křupapé. Místo česneku používám česnekovou pastu je ta pohodlnejší a chutnější

  • jaja 13 | 20. 12. 2008 04:53

    Vyzkoušejte upéct karbanátky na pečícím papíře v troubě. Jednak ušetříte čas a pak uvidíte, kolit tuku z nich ještě vyteče. Obalené ale i neobalené karbanátky položím na pečící papír na plech a peču při cca 175 stupních asi 25 minut, v polovině pečení obrátím.

  • Ivan Budilovsky | 18. 12. 2008 21:03

    Tak jsem poprve zkusil pridat horcici a nemyslim ze tomuze pokazit. Je to vyborna vec na ptacky i na nalozeni srnciho. Tak jsem zvedav. Misto veproveho Jimmy Dean breakfast sausage a 20 dkg mlete sunky. Muzsky prece vzdycky musi improvisovat! Ted to odpociva aby se to trochu prolezelo.

  • Simča Sládková | 7. 2. 2008 20:20

    Pokud potřebuji dohustit, používám strouhanku, ale jinak ta dělím přesně takto a je to MŇÁÁÁÁM!!!

  • Kačaba | 7. 2. 2008 18:38

    Hmmmmmmm jsou vynikající, já teda všechno rozsekám na robotu i maso, je to paráda bez práce. A ten česnek? Když má člověk domácí, stačí 1 větší a je to až až. A já teda rohlík nedávám a musím říct, že těsto je řidčí, ale obalím ho 1-2x podle potřeby a fakt super. Zkuste uvidíte, jak jsou krásně šťavňaťoučké. Výborné

  • Radka Kmentová | 25. 11. 2007 18:57

    Tak tyhle jsou super!!! Přidávam ještě malinko víc česneku a lžíci hořčice. Dávám 1!!!

  • patch | 19. 11. 2006 11:45

    nejlepší jídlo, co znám:)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Majoránka Mléko Mleté maso Pepř mletý Rohlík Slanina Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Vepřové maso v lepkavé marinádě

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Maminčiny kuřecí závitky

Maminčiny kuřecí závitky

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

43
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Houbová omáčka II.
Houbová omáčka II.

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Masová směs s uzeninou a česnekovými výhonky
Masová směs s uzeninou a česnekovými…
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs se zázvorem - nakládaná
Masová směs z pečícího sáčku
Masová směs z pečícího sáčku
Masové kari s kapustičkami
Masové kari s kapustičkami
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové knedlíčky v rajské omáčce
Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"
Masové kostky (nudličky) v paprikovo…
  • Recepty.cz
  • Masové karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact