• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
Napište svůj komentář k receptu

Maso pečené na soli

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maso pečené na soli
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      kg vepřová krkovice 2,5-3
    • 1
      balení sůl kuchyňská

Postup přípravy receptu

1
Do varné mísy nasypeme 1,5 cm soli, rozprostřeme. Na to položíme opláchnuté maso. Pečeme při 180 °C 2-2,5 hodinky, maso musí mít krásně zlatavou kůrku. Během pečení nepřikrýváme ani nepodléváme, zkrátka jen necháme péct! Z masa se vypeče vše tučné, zůstane jen libové, šťavnaté a velice křehké maso s křupavou kůrkou.
2
K tomuto maso můžete podávat jakékoliv omáčky a přílohy. Výborně však chutná s Tzatziky, zeleninovým salátem a kroketami nebo s bagetkami s česnekovým máslem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na soli

Kuře na soli

Citronové kuřecí paličky s citrusovou chilli solí

Citronové kuřecí paličky s citrusovou…

Kuře na soli s citrónem

Kuře na soli s citrónem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • salt and pepper | 19. 10. 2013 10:52

    Pro méně chápavé: Do pekáče nasypeš jedno až dvě kila soli a na tu solnou vrstvu položíš maso a je jedno jestli kuře či bůček, žádné další solení či koření. Jedno kilo soli stojí +-8.-Kč, což je cena směšná a proto tu hroudu, která obsahuje krev z masa z pekáče vyhodíš. Ovšem pečené maso je šťavnaté a vynijkající :-)

  • Dana | 9. 3. 2011 11:27

    taky mi to moc nesedlo ale zachod sem dost zesrala pak sem mela tolik prace na umití ale aspon me to protáhlo :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-* :-*

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:22

    ;-) ;-) na picu recept měla sem stoho velkou srčku s nebylo to příjemné ale jinak to slo :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Šárka Bociánová | 9. 3. 2011 11:20

    :-D :-D toky si mislím ze toho bylo málo :-P :-P aspon 10 mega porcí :D :-| :-|

  • Bociánová | 9. 3. 2011 11:18

    :-D :-D bylo toho malo

  • Lidka Kábrtová | 21. 1. 2006 09:03

    Nechápu. Tom aso e na sůl jen položí, nebo se solí zasype? V receptu není uvedeno.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:42

    moc díky za bleskovou odpověď a radu. krásný den všem!

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 12:32

    Než zareaguje p.Veronika.Z mé zkušenosti s kuřetem se kuře osolí a po upečení se nepřipečená čistá sůl uchová napříště.Ostatní vyhazuji.Je důležité nepodlévat,jinak spodek bude přesolený.Viděla jsem v TV rybu na soli, byla okořeněná a celá zasypaná v mořské soli,ale neznám přesný recept.

  • Eva | 20. 1. 2006 12:14

    prosím o radu - co se solí z pekáčku - je nutné ji vyhodit nebo je možné jinějak použít? díky

  • Věra Soukupová | 20. 1. 2006 11:38

    To maso se už nesolí?

  • Pavlína Svitáková | 20. 1. 2006 11:37

    Jů,to znám s kuřetem.To je boží.Zkusim s krkovicí,jeslt to bude taky tak šťavnaté a křehké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Sůl Vepřová krkovice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Pudinkové řezy

Pudinkové řezy

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Brambory - cukroví

Brambory - cukroví

Hummus II.

Hummus II.

Zahradní hamburgery - grilované

Zahradní hamburgery - grilované

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Kokosovo-datlový koláč

Kokosovo-datlový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

53
Kotlety plněné kysaným zelím
Kotlety plněné kysaným…
37
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
34
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Knedlíky s pečeným masem
Knedlíky s pečeným masem

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Maso pečené na soli
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact