• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
Napište svůj komentář k receptu

Máslové mušličky

autor: šárka tkáčová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Máslové mušličky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 350
      g hladká mouka
    • 300
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • sůl
  • Náplň
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 200
      g lískové oříšky mleté

Postup přípravy receptu

1
Zpracujeme těsto z uvedených surovin, měly by mít před zpracováním stejnou teplotu - ne změklé máslo a žloutky z ledničky. Do rána necháme odležet v mírném chladnu. Pak po částech mezi dvěmi mikroteny vyvaluji těsto, ne moc tenké a vykrajuji oválky - zoubkovaná formička, bývají v balení 3 různé velikosti, tak ta prostřední. Oválky kladu na papír na pečení.
2
Z bílků a 1 lžíce cukru vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme zbylý cukr a oříšky. Naplním plátěný pytlík a hladkou trubičkou stříkám náplň doprostřed oválků. Oválek přehnu a na krajích přimáčknu. Osvědčil se mi tento tvar lépe než kolečko.
3
Pečeme zvolna při 170 °C do růžova. Horké můžeme obalit v cukru, nejlépe je horké sesunout opatrně na pocukrovaný papír a ještě jemným sítkem pocukrovat shora, cukroví se nepoškodí tak jako u obalování - stejně postupuji u vanilkových rohlíčků. U nás ze mušličky necukrují.
4
Vyzkoušela jsem mnoho druhů mušlí - žabích hub, ale tyhle nám chutnají nejvíc a roky patří k TOP naší rodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky s čokoládou

Máslové sušenky s čokoládou

Butter chicken (máslové kuře) s flat roti (indickým chlebem)

Butter chicken (máslové kuře) s flat…

Máslové briošky

Máslové briošky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka Tkáčová | 8. 12. 2006 10:10

    Jarko,oříšky pražím ,když je zapichuji třeba do jetýlků nebo kopečků.Pečením slupka praskne a oddělí se od oříšku.Cukroví je od slupek a ještě oříšek vypadne a v cukroví zůstane díra a v ní slupka.Pražím tak,že na suchou teflonovou pánev nasypu oříšky,promíchávám na mírném plameni a když slupičky začnou praskat-vezmu sem tam jeden a zkouším v prstech,jestli jde slupka dolů. Pak je horké nasypu na starou utěrku na vál a třu rychle oříšky v utěrce od slupek .Pak je vyberu do misky,utěrku vypráším a oříšky nožem popravím,kde ještě slupka zůstala.Pravidlo je- loupat horké a nepřipálit. Když peču a mám horkou troubu,dělám to v troubě na suchém plechu.

  • Jaroslava Rajmová | 8. 12. 2006 07:59

    Prosím, proč se praží lískové oříšky a jak to přesně děláte. Děkuji

  • Šárka Tkáčová | 27. 11. 2006 08:46

    Oříšky do náplně dávám půl vlašských-více voní a půl lískových-nejsou tak mastné . Jinak když melu oříšky na vánoční cukroví , melu hned lískové a vlašské ve stejném poměru.Jen do cukroví,jako jsou třeba vanilkové rohlíčky dávám jen lískáčky nebo mandle,vlašáky jsou tučnější a rohlíčky se mi pak rozlévají. Vloni jsem koupila loupané lískáčky na oříškové jetýlky . Byly žluklé a už bych to nikdy neudělala.Dobře mi tak,nemám být líná je opražit v troubě a oloupat.

  • Anonym | 25. 11. 2006 00:09

    Paní Tkáčová, jaké mám dát do náplně oříšky. Prodávají se i loupané lískové oříšky. Díky

  • Alisia | 24. 11. 2006 23:19

    Bohužel sklípek nemám, tak jsem je dělala loni podle receptu od kamarádky a byly tvrdé jako kámen, tak mě poradila, abych do krabice, kde je ukládám dala rozpůlené jablko, že budou vláčné, tak to jsem také udělala a oni zplesnivěly. Po upečení jsou však výborné

  • Anonym | 24. 11. 2006 20:47

    Paní Šárko, dejte, prosím, svůj recept na ty oříškové tyčky. Vaše recepty mám ráda. Děkuji. Miíša

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 12:14

    Di,přesně tak. Ale opravdu je to dáno i uskladněním . I balkón je problém , když mrzne až praští . Vezměte si třeba oříškové tyčky- takové s bílkovou polevou .Dělám z vlašáků,bílků a 2 lžíce strouhanky.Myslím , že je tady někdo dal,nebo přidám svůj recept.Taky jsou po rozležení krásně měké a na jazyku se rozplývají.U nás takové pečivo vede.

  • Di | 24. 11. 2006 10:50

    To znamená, že se rozleží a neztvrdnou ani později? Mně bohužel chybí ten sklípek, který v tom hraje velkou roli.

  • Šárka Tkáčová | 24. 11. 2006 10:06

    Di,náplň je opravdu měkoučká, při zakousnutí nekřupe,naopak. Peču 14 dní předem a dám rozležet do sklípku s ovocem.

  • Di | 24. 11. 2006 06:45

    Řekla bych, že náplň, kde jsou pouze bílky a žádné žloutky bude brzy tvrdá, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Sníh z bílku Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Kokosovo-čokoládová buchta s mandarinkami

Kokosovo-čokoládová buchta s…

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Cuketové plátky v pivním těstíčku

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
18
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
16
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Máslové mušličky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact