• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Martin koláč
Napište svůj komentář k receptu

Martin koláč

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Martin koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Světlý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Tmavý piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • Růžový piškot
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce hladká mouka
    • 5
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • potravinářské barvivo červené - troška
  • Bílá náplň
    • 250
      ml voda
    • 5
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Čokoládová náplň
    • 250
      ml voda
    • 7
      lžíce moučkový cukr
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      zlatý klas
    • 200
      g máslo
  • Kokosová náplň
    • 500
      ml voda
    • 250
      g kokos
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      lžíce želatina
  • Marcipánová hmota
    • 2
      sklenice sušené mléko (sklenice=3dl)
    • 1,50
      lžíce margarín
    • 2
      sklenice moučkový cukr
    • 1
      dl vlažná voda
    • malinový džem nebo Rybízový

Postup přípravy receptu

1
Upečeme piškoty stejným způsobem: vyšleháme bílek do tuha, postupně přidáváme žloutky a mouku s práškem do pečiva. Do kakaového piškotu přidáme kakao, do růžového několik kapek červené barvy. Každý piškot zvlášť upečeme a necháme vychladnout.
2
Bílou a čokoládovou náplň připravíme stejně: ve vodě uvaříme Zlatý klas a necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem, do čokoládové náplně dáme i kakao, postupně všleháme vychladlý Zlatý klas.
3
Kokosová náplň: ve vodě necháme nabobtnat želatinu, potom ji rozpustíme, vmícháme kokos, cukr. Do vychladlé náplně vmícháme máslo.
4
Marcipánová hmota: smícháme všechny přísady a vypracujeme jednolitou hmotu.
5
Koláč skládáme takto: světlý piškot potřeme bílou náplní, uložíme tmavý piškot, potřeme čokoládovou náplní, navrstvíme kokosovou náplň, potřeme malinovým nebo rybízovým džemem, uložíme růžový piškot. Potom celý koláč příčně rozkrojíme na poloviny (budeme mít 2 čtverce). Marcipánovou hmotu rozdělíme na poloviny, každou rozválíme mezi fólií na čtverec podle velikosti koláčů tak, abychom hmotou zakryli povrch i boky koláčů. Necháme ztuhnout a potom krájíme na řezy.
6
Koláč je poměrně časově i finančně náročný, ale je dobrý i na slavnostnější příležitosti.
7
Poznámka: Zlatý klas nahraďte v Čechách Krémovým práškem (má stejné složení jako Zlatý klas).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč z křehkého těsta s drobenkou

Borůvkový koláč z křehkého těsta s…

Smetanový koláč s meruňkami a žmolenkou

Smetanový koláč s meruňkami a…

Bretonský koláč - Quatre quart

Bretonský koláč - Quatre quart

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková | 15. 8. 2006 17:19

    Janka, nie je to až také náročné, ale rozpísala som to dosť podrobne, aby tomu rozumeli aj tí menej skúsení : )))

  • Jana Kutačová | 8. 8. 2006 17:00

    Terezko,pracuji ve školství a trpělivosti bych měla mít více než dost,ale asi mě ji už na pečení zákusků(které navíc nejím)tolik nezbývá.možná právě proto,že jsem masožroutek:o) Jinak jsem ale chytrolín,zajdu s tímto receptíkem za mamčou a ta je kuchařka a pekařka vynikající,takže si ho od ní nechám upéct třeba k narozeninám.Už teď se na ně těším,ikdyž mi už není dvacet..:o)

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:13

    Janka, je to síce trocha prácne, ale koláč je skutočne dobrý, mám ho od kolegyne a keď ho upiekla prvýkrát a doniesla, odsúhlasilo ho 30 ľudí. Je pravda, že ja ho robím len sporadicky, práve pre tú prácnosť.

  • Tereza Jarčušková | 8. 8. 2006 14:10

    Kuchařko on-line, ďakujem, ale poprosím ešte pridať tých 5 lyžíc kryšt. cukru aj do tmavého aj do ružového piškotu. Ďakujem.

  • Jana Kutačová | 6. 8. 2006 22:57

    Tak tohle bych vážně chtěla ochutnat-jen jeden malinký kousíček,protože to zní božsky,ale jsem si zcela jistá(bohužel),že s mým přístupem k pečení,moučníků ,kdy musím mít všechno šup šup smícháno,vhozeno na plechu a upečeno,tak tento zákusek nejspíš neochutnám...Ach jo!..:o)

  • Kuchařka on-line | 6. 8. 2006 19:43

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 31. 7. 2006 12:03

    Ospravedlňujem sa, voľajako mi to vypadlo. Pravdaže tam ide cukor. Do všetkých troch druhov piškóty ide 5 lyžíc kryštálového cukru. Prosím kuchařku on-line, aby to doplnila. Ďakujem. Ešte raz sa ospravedlňujem a ďakujem za upozornenie .

  • Zdeňka | 29. 7. 2006 21:32

    Paní Terezko,do piškotového těsta nepatří cukr?Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Řezy Svačina Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Kakao Kokos Malinový džem Margarín Máslo Moučkový cukr Potravinářské barvivo Prášek do pečiva Sušené mléko Vejce Vlažná voda Voda Želatina Zlatý klas
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Opilé řezy

Opilé řezy

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

Bezlepkový smetanový dort s rybízem

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Mozzarella na gril, pánev nebo do trouby

Mozzarella na gril, pánev nebo do…

Guláš

Guláš

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

41
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
36
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v týdnu
Rychlé polévky: 7 skvělých receptů na každý den v…
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na strašidelnou party, které vás budou bavit
Halloween: Muffiny, cupcakes a další recepty na…
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
AHA.cz To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

To budete koukat! Překvapivá proměna elegánů Hanzlíka a Stropnického!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Univerzální kabelka? Existuje! Tuhle by měla mít v šatníku každá, radí designérka

Ženy.cz Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Podzimní virózy: kýchání, rýma, kašel. Co se děje ve vašem těle a proč?

Blesk.cz Zpěvák Radek Banga otevřeně o narození dcery: Komplikace u porodu

Zpěvák Radek Banga otevřeně o narození dcery: Komplikace u porodu

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

10 karmických mužských jmen: Která přinášejí smůlu a která přitahují úspěch?

  • Recepty.cz
  • Martin koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact