• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marokánská fantazie
Napište svůj komentář k receptu

Marokánská fantazie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánská fantazie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 2
      ks pórek
    • 400
      g eidam sýr 300-400 vcelku
    • 300
      g drůbeží šunka
    • 1
      balíček listové těsto
  • Varianta B
    • 2
      ks pórek
    • 400
      g eidam sýr 300-400 vcelku
    • 2
      ks vejce
    • hladká mouka
    • strouhanka
  • Pro obě varianty
    • 150
      ml rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce ocet
    • 1
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

1
Varianta A): pórek nakrájíme na kusy zhruba 7 cm. Ponoříme do vařící osolené vody a necháme povařit 2 minuty. Vyjmeme, prostředek vytlačíme a ponecháme asi tak 1,5 cm dutinu. Do ní zatlačíme hranolek eidamu, vše obalíme šunkou. Listové těsto rozválíme a nakrájíme si proužky 2-2,5 cm. Připravený pórek zabalíme do těsta na způsob trubičky na krém - role a upečeme v troubě. Na sýr můžeme posypat trochu mouky, aby nevytekl, ale on stejně vyteče.
2
Varianta B): stejně jako předtím nakrájíme, povaříme a vykucháme pórek. Zatlačíme do něj hranolek sýra a obalíme v trojobalu. Osmažíme a podáváme teplé.
3
K oběma variantám lze připravit chuťovku (přece to nevyhodime). Nakrájíme prostředek pórku na jemno. Smícháme s rajským protlakem, solí, octem a cukrem podle chuti. Pokud se nám zdá moc husté, můžeme zředit lžící vody.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Žloutková fantazie

Žloutková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Bezlepková perníková fantazie

Kuřeci prsa Fantazie

Kuřeci prsa Fantazie

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Hanusová | 19. 2. 2007 11:04

    Vypadá to úplně skvěle!!Už se na to těším!!!!

  • Airan | 6. 4. 2006 15:16

    Pane Hons, kdyz jsme to ochutnali, manzel prohlasil: "Hmmm, to je fantazie" Proto ten nazev. Vcera jsme to vyzkouseli s balkanskym syrem a to nam chutnalo jeste vic.

  • pupen Hons | 5. 4. 2006 20:32

    Paní Airan, kam na ty názvy chodíte?

  • Marsí | 4. 4. 2006 09:25

    Jednoduché, vtipné, určitě moc dobré...ukládám paní Airan...

  • Di | 4. 4. 2006 09:04

    No to je rafinované! Určitě vyzkouším.

  • Airan | 3. 4. 2006 11:25

    OMLOUVAM SE, MNOZSTVI EIDAMU JE NA 4 KUSY PORKU!

  • Jaroslava Oumarová | 3. 4. 2006 11:11

    Už je v oblíbených:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Drůbeží šunka Eidam sýr Hladká mouka Listové těsto Ocet Pórek Rajský protlak Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka

Piškotová bábovka

Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

(nejen) Vepřová uzenářská pečeně

Jidáše - drobenkové

Jidáše - drobenkové

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
29
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
26
Kuře tandoori
Kuře tandoori
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Haloweenské prsty
Haloweenské prsty

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

Rok po smrti herce Jiřího Hromady (†66): Splnili mu poslední přání! Odpočívá s maminkou

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Marokánská fantazie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact