• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
Napište svůj komentář k receptu

Marokánky ze Salka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marokánky ze Salka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks salko
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 320
      g ořechy
    • 320
      g ovoce

Postup přípravy receptu

1
Salko dáme do odměrky a doplníme do 600 ml vodou, přidáme 1 lžíci hladké mouky a řádně promícháme. Na hluboké pánvi rozpustíme 50 g másla a přilijeme směs. Na velmi mírném ohni zahříváme 2-3 minuty. Za stálého míchání necháme probublat (asi 5 minut). Odstavíme, přimícháme ořechy a ovoce posekané na kousky. Já je peču na pečícím papíře a aby byly stejné, tak používám vykrajovátko, které položím na papír a nandám směs. Tak jsou všechny marokánky stejně velké. Směs se totiž neroztéká. Upečené potřeme z jedné strany čokoládou.
2
Kdo má rád marokánky, tak si určitě pochutná.
3
Recept jsem získala od vyhlášené cukrářky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koule ze Salka

Koule ze Salka

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Nepečený dort ze salka a slaného karamelu

Nepečený dort ze salka a slaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simona | 26. 11. 2014 14:32

    Na kolik stupnu a jak dlouho pecete? Dekuji

  • Thomas | 12. 12. 2010 13:34

    Nevím jak ostatní, ale já mám opačnou zkušenost. Na hnědý se všechno přichytne a nejde to z něj, kdežto na bílý to jen položím a hladce oddělám. Nejspíš to bude v rozdílu při pečení.

  • Anonym | 24. 3. 2007 14:56

    Chci se zeptat, na kolik stupňů a jak dlouho se tyto marokánky pečou. Někdo marokánky peče na míň stupňů a déle a někdo zase zprudka a chvíli, tak by mě zajímalo, jak se pečou tyto.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:26

    Souhlasím s Andorou, ať dělám marokánky jaké koliv a podle jakéhokoliv receptu, tak mi z bílého papíru nejdou sundat a z hnědého nádherně nevím jaký je v papírech rozdíl, ale je to tak

  • Romanka | 22. 3. 2007 06:10

    Moniko,dekuji za vysvetleni.

  • Anonym | 20. 3. 2007 19:51

    S tou směsí je to tak, jak popsala Monika.Ořechy sekám, ale jinak každý podle chuti.Dají se i pomlet.Pečící papír nepotírám ničím.Já používám ten hnědý, protože na ten bílý se všechno chytá.

  • Andora | 20. 3. 2007 19:20

    Pečicí papír je nejlepší ten hnědý (alespoň já s bílým nemám dobrou zkušenost) a nemusí se vymazávat.

  • Ivana Přikrylová | 20. 3. 2007 15:47

    Ten pečící papír se musí předem potřít olejem? Mě se vždy všechno k pečícímu papíru přilepí :o( můžete mi někdo doporučit opravdu dobrý papír, který se nelepí?

  • Monika V. | 20. 3. 2007 14:35

    Romanko, ořechy si tam můžete dát podle sebe, jestli je máte radši najemno, nebo hrubší. Já upřednostňuji hrubší. S tou směsí jsem to pochopila tak, že si dáte na plech vykrajovátko a do něho navršíte tu směs. Tím ta marokánka dostane tvar a vykrajovátko odděláte. A tak pokračujete dále . . .Snad se nemýlím.

  • Romanka | 20. 3. 2007 06:38

    Ty orechy muzou byt jemne posekane,nebo lepsi nahrubo?Jeste prosim nerozumim te smesi,nejdriv nalit na plech a vykrajovat,nebo az po upeceni.Moc dekuji

  • Jitka Z. | 19. 3. 2007 17:03

    Moniko určitě,tato směs se fakt neoztíká.

  • Monika V. | 19. 3. 2007 16:40

    Tak to vypadá opravdu moc dobře. Tak, když si můžeme tak pěkně pomoct vykrajovátkem, tak by se daly použít i různé tvary, že? Třeba srdíčko, teď na Velikonoce vajíčko...a tak dále.

  • englicka marketa | 19. 3. 2007 11:55

    teda to jsou dnes recepty :o)vypadá to jednoduše zato naprosto skvěle.Ukládám a v nejbližší době určitě vyzkouším....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Ořechy Ovoce Salko
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso se špenátem

Mleté maso se špenátem

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Medovník V.

Medovník V.

Skotská vejce

Skotská vejce

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Hermelínové řízky

Hermelínové řízky

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Panenka s batátem a pestem
Panenka s batátem a…
55
Ryba se špenátem a máslem
Ryba se špenátem a máslem
44
Smažené nudle s krůtím masem
Smažené nudle s krůtím…
42
Smažené kuře po jižansku
Smažené kuře po jižansku
40
Smažené kuličky v sirupu
Smažené kuličky v sirupu

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

Těhotná Yenifer Cao po boji s bulimií: Jídlo si konečně nevyčítá

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Marokánky ze Salka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact