• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný losos - gravlax

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
Marinovaný losos - gravlax
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tuhle delikatesu z čerstvého lososa, na které si pochutnávali už staří Vikingové, připravíte s minimem námahy. A pustit se do ní můžete už druhý den. Potřebovat budete jen uvařenou červenou řepu, cukr, sůl, panáka vodky, čerstvý kopr a pepř.

Suroviny

6 porce
    • 800
      g losos filet s kůží
    • 2
      ks červená řepa vařená
    • 10
      lžíce sůl 10-12 lžic
    • 10
      lžíce cukr krupice 10-12 lžic
    • 50
      ml vodka
    • 2
      hrst kopr
    • 2
      lžička pepř mletý hrubě mletý, barevný
    • 150
      g créme fraiche
    • 1
      lžíce olivový olej
    • žitný chléb racio tmavý, k podávání
  • dresink
    • 2
      lžička dijonská hořčice
    • 4
      lžička med
    • 100
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr.
2
Rybu dejte do pekáčku, lehce osolte, pokryjte vrstvou nastrouhané řepy, zalijte vodkou a po celé ploše zasypte směsí soli a cukru. Rybu zakryjte fólií, na ni položte prkénko a zatěžkejte. Pekáč uložte do ledničky minimálně na 12 hodin. Rybu můžete marinovat i déle, až 48 hodin. Během té doby se losos zbaví vody a jeho maso se zpevní.
3
Filet vyjměte z marinády, důkladně opláchněte a dobře osušte. Rybu položte na potravinářskou fólii, zasypte většinou nasekaného kopru a hrubě mletým pepřem, zabalte a uložte do ledničky do doby, než ji budete podávat.
4
Ingredience na zálivku dejte do menší zavařovací sklenice, uzavřete víčkem a dobře protřepejte, aby se spojily v hladkou emulzi. Creme fraîche promíchejte se lžící oleje, zbytkem nasekaného kopru a troškou pepře. Lososa krájejte ostrým nožem na velmi tenké plátky. Podávejte s tmavým žitným chlebem, ochuceným creme fraîche a hořčično-medovou zálivkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (duben/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chřest s marinovaným lososem

Chřest s marinovaným lososem

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Losos FOOD
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Créme fraiche Cukr krupice Dijonská hořčice Kopr Losos Med Olivový olej Pepř mletý Sůl Vodka Žitný chléb RACIO
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Světová pomazánka na chlebíčky

Světová pomazánka na chlebíčky

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuřecí těstoviny v rajčatové omáčce

Kuře „strejdy z Hlinska“

Kuře „strejdy z Hlinska“

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Jahodové řezy se zakysanou smetanou

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Kostková, Eben i tanečníci v šoku: Smrt ve StarDance!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Styl Aleny Schillerové: Jaké jsou její zeštíhlující i omlazující triky?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Necelé tři měsíce po smrti Ozzyho (†76): Vdova Sharon? Syn popsal, jak na tom je!

Necelé tři měsíce po smrti Ozzyho (†76): Vdova Sharon? Syn popsal, jak na tom je!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Výklad karet Lenormand na říjen: Kdo potká osudovou lásku a kdo zbohatne?

Další doporučené recepty:

Marinované špízy
Marinované špízy
Marinovaní sledi
Marinovaní sledi
Marinovaný losos
Marinovaný losos
Marinovaný losos s pečeným bramborem a koprovým dipem
Marinovaný losos s pečeným bramborem a…
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marinovaný vepřový bůček s povidly
Marlenka na můj způsob
Marlenka na můj způsob
  • Recepty.cz
  • Marinovaný losos - gravlax
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact