• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný česnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks česnek velké paličky
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      dl ocet
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks feferonka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké sklenice a do druhého dne necháme stát. Nasledující den opět vaříme 5 min., necháme vychladnout, stroužky vložíme do malých skleniček, zalejeme nálevem a navrch nalejeme po 1 lžíci oleje. Vzduchotěsně uzavřeme a odložíme do chladu.
2
Podáváme ke zvěřině nebo sýrům tak, že stroužky nakrájíme na tenké plátky. Česnek ztratí svoji typickou vůni, ale má výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 11. 5. 2010 18:50

    Tak jsem ho včera naložila a musím říct, že je výborný ještě před uležením. Jenom mi tu neštymuje to množství nálevu - je uvedeno na 15 hlaviček česneku. Já jsem na zkoušku naložila jen 5 hlaviček, ale nálevu jsem udělala jak je uvedeno zde a sotva mi stačil. Nedovedu si představit, že by se do těch 3 dl naložilo všech 15. Nebude v množství chybka?

  • ladislava staffenová | 10. 5. 2010 19:42

    Jé to vypadá dobře ;-)))

  • Tereza J. | 10. 5. 2010 17:02

    Chce to odležať tak 2-3 týždne. Simčo, dávam to väčšinou tak ako píšeš, do maličkých fľaštičiek, od výživa, ale aj od olív, také vysoké úzke fľaštičky. Po otvorení držať v chladničke a vydrží to priebežne dosť dlho, mala som otvorené už aj zo 3 mesiace. Treba ovšem dávať pozor, aby sa obsah nekontaminoval, teda vyberať čistou lyžičkou alebo vidličkou.

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 13:57

    Terezko - dáváš to do skleniček od výživy? A když se ta sklenka načne - vydrží to pak chvíli???? vypadá to moooc dobře - a my jsme silně česnekoví :-) .

  • Petule B. | 10. 5. 2010 12:57

    Měla bych prosím dotázek. Za jak dlouho od naložení se dá konzumovat? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Cukr krystal Feferonka Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Bramborová polévka zimní

Bramborová polévka zimní

Bramborový chléb

Bramborový chléb

Snadný štrůdl

Snadný štrůdl

Výborná pizza

Výborná pizza

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Rajský salát (nejen) s mozzarellou

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

763
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
569
Máslové řízky
Máslové řízky
516
Dýňová tortila
Dýňová tortila
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

Hrdličky Jitka Boho a Lukáš Langmajer: První veřejné rande

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact