• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaný česnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaný česnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      ks česnek velké paličky
    • 1
      dl bílé víno
    • 2
      dl ocet
    • 150
      g cukr krystal
    • 2
      ks feferonka
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké sklenice a do druhého dne necháme stát. Nasledující den opět vaříme 5 min., necháme vychladnout, stroužky vložíme do malých skleniček, zalejeme nálevem a navrch nalejeme po 1 lžíci oleje. Vzduchotěsně uzavřeme a odložíme do chladu.
2
Podáváme ke zvěřině nebo sýrům tak, že stroužky nakrájíme na tenké plátky. Česnek ztratí svoji typickou vůni, ale má výbornou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Snadný marinovaný losos

Snadný marinovaný losos

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Zauzený marinovaný losos s cizrnou

Marinovaný vepřový bůček s povidly

Marinovaný vepřový bůček s povidly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 11. 5. 2010 18:50

    Tak jsem ho včera naložila a musím říct, že je výborný ještě před uležením. Jenom mi tu neštymuje to množství nálevu - je uvedeno na 15 hlaviček česneku. Já jsem na zkoušku naložila jen 5 hlaviček, ale nálevu jsem udělala jak je uvedeno zde a sotva mi stačil. Nedovedu si představit, že by se do těch 3 dl naložilo všech 15. Nebude v množství chybka?

  • ladislava staffenová | 10. 5. 2010 19:42

    Jé to vypadá dobře ;-)))

  • Tereza J. | 10. 5. 2010 17:02

    Chce to odležať tak 2-3 týždne. Simčo, dávam to väčšinou tak ako píšeš, do maličkých fľaštičiek, od výživa, ale aj od olív, také vysoké úzke fľaštičky. Po otvorení držať v chladničke a vydrží to priebežne dosť dlho, mala som otvorené už aj zo 3 mesiace. Treba ovšem dávať pozor, aby sa obsah nekontaminoval, teda vyberať čistou lyžičkou alebo vidličkou.

  • Simča Sládková | 10. 5. 2010 13:57

    Terezko - dáváš to do skleniček od výživy? A když se ta sklenka načne - vydrží to pak chvíli???? vypadá to moooc dobře - a my jsme silně česnekoví :-) .

  • Petule B. | 10. 5. 2010 12:57

    Měla bych prosím dotázek. Za jak dlouho od naložení se dá konzumovat? Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Cukr krystal Feferonka Ocet Olej Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Ořechový chlebíček

Ořechový chlebíček

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Zelňačka III.

Zelňačka III.

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

58
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
21
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Co se děje s hvězdou Ulice? Krutá nemoc, rapidní úbytek váhy

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko:  Rozhodl manžel!

Těhotná Šárka Krausová (38) o jménu pro miminko: Rozhodl manžel!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Marinovaný česnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact