• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
Napište svůj komentář k receptu

Marinované papriky

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované papriky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 2
      dl olivový olej
    • pepř mletý
    • sůl
    • chilli
    • provensálské bylinky
    • bazalka
    • 2
      ks červená paprika nebo žluté papriky (cca 500 g)

Postup přípravy receptu

1
Troubu rozpálíme na maximum a na mřížku vložíme celé omyté papriky. Vyndáme je, až se na nich začnou dělat černé puchýře. Vložíme do mísy a přetáhneme potravinářskou fólií. Cca po 5 minutách, když jde z paprik sloupnout vrchní slupka, je oloupeme, vyčistíme, nakrájíme na menší kousky a ososlíme.
2
Na lžíci oleje opečeme plátky cibule a česneku dozlatova, pak přidáme zbylý olej, prohřejeme ho, smícháme s kořením a nakonec opatrně s paprikami. Naplníme do sklenice (papriky by měly být ve směsi potopené) a necháme v chladu odležet. Doporučovala bych alespoň 4 dny.
3
Podáváme jako předkrm: na talíř naaranžujeme kousky paprik, kostičky sýra a zelené olivy. K tomu můžeme nabídnout na sucho upečené pizzové těsto (placky), potřené po vytažení z trouby česnekem.
4
Nebo jako sousta k vínu: nakrájíme kostičky sýra a spíchneme je s větším kouskem papriky a olivou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované buřty

Marinované buřty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 18:05

    Díky Marsí :)))

  • Di | 29. 11. 2007 15:03

    Milé dámy díky za praktické rady. Zbyl mi olej z těch prvních paprik, myslím, že přidám další náplň, žádné ohřívání nebudu praktikovat.

  • Marsí | 29. 11. 2007 10:07

    Správně Terezko, už s tým nič nerobím...-)) pokud to chci mít v lednici na snězení (velká flaška od pečenáčů nám vydrží ani ne týden..:-), tak to nechám v lednici a jednou za den to trochu protřepu, to je všechno, ale nemusí se. A pokud to chci na zimu, tak to steriluju a uložím do sklepa.

  • Tereza J. | 29. 11. 2007 09:51

    Marsí, keď to zaleješ tým nálevom, už s tým nerobíš nič, len odložíš, však ? Neviem, či som pochopila správne.

  • Marsí | 29. 11. 2007 08:56

    Di...papriky opláchnu, stopku nechám, dám upéct (na dno trouby dám plech s vodou, je to lepší, rychlejší a šťáva nekape do trouby), upečené nahážu do mikroten.sáčku, nechám zapařit, vyjmu stopku s jadřincem, oloupu, nakrájím na větší kousky a snažím se šťávu z těch paprik slévat do nádoby.Tam pak dám ty papriky, přidám prolisovaný česnek,olivový olej (zkoušela jsem i slunečnicový,jde to),a zaleju buď nálevem na okurky, když to chci konzervovat na zimu nebo když jsem líná, tak otevřu okurky a zaleju to nálevem z těch okurek, ale jen tak, aby to bylo potopené a nebo si udělám nálev-ve vlažné vodě rozmíchám cukr,sůl,olej,česnek prolisovaný,ocet a zaleju to tím a dám do lednice. Prostě nálev, jako by jste dělala salát, podle Vaší chuti. Dělám to pokaždé jinak, podle toho, kolik mám času..:-)) ale doporučuji také tu sterilovanou metodu, jsou pak úžasně dobré, jako ty dovezené z Řecka.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 18:27

    Ja mam zase za manzela Itala a tyhle papriky take delam casto :-) Papriky zaliji studenym olejem a pridam cesnek,sul,par kapek vinneho octa a cerstvou petrzelku.A muzu jen potvrdit,ze s cerstvym chlebem jsou super.

  • Di | 28. 11. 2007 15:25

    Tak to určitě s tím chlebem zkusím. já jsem tuhle kombinaci jedla nedávno v jedné pražské pizzerii a strašně mě nadchla. Recept na papriky jsem hledala tady, ale marně. Tak jsem si vzpomněla, že jsem ho kdysi vystřihla z Vlasty. Našla jsem ho, vyrobila, nadchla se znovu a podělila se o recept s kamarádkami. Marsí, můžete mi prosím nastínit váš výrobní postup a poměr ingrediencí. Dáváte papriky do studeného oleje?

  • Marsí | 28. 11. 2007 13:37

    Jelikož mám muže Řeka, tak tyhle papriky dělám opravdu často. Akorát je nakládám do sladkokyselého nálevu. Sklenici těchto paprik jen tak ochucených česnekem, solí, olejem a kapkou citronové šťávy nebo octa máme pořád v lednici.Úplně nejlepší je to na čerstvý chleba s máslem..:-) mimoch.upečené papriky hážu do mikroténového sáčku,zavážu a po nějaké době až se "zapaří", tak je sloupnu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červená paprika Česnek Chilli Cibule Olivový olej Pepř mletý Provensálské bylinky Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Gulášová polévka po anglicku

Gulášová polévka po anglicku

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Caesar salát

Caesar salát

Drožďová pomazánka s pepřem

Drožďová pomazánka s pepřem

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

Vepřové maso s celerem

Vepřové maso s celerem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
29
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
22
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Marinované papriky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact