• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Marinované brambory

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička bazalka
    • 2
      lžička oregáno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Do mísy nalijeme olivový olej, přidáme nastrouhaný česnek, koření a bílý jogurt. Do vzniklé marinády dáme brambory a cibuli a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Pekáč vyložíme alobalem, na který poklademe plátky másla a na máslo poklademe směs brambor. Pečeme asi 1 hodinu
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Doporučuji jako odlehčený oběd po vánocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:14

    Jen jsme si dovolili podotknout,že s tím množstvím tuku se nám toto jídlo nezdá příliš lehké.Samozřejmě, že si to každý může opravit podle své chuti a svých zvyklostí.Opravdu je lepší na těchto stránkách jen a jen chválit.Jinak se se zlou potážete.Stalo se mi to už mnohokrát.

  • Hana Rožníčková | 29. 12. 2006 09:52

    Jano z VM souhlasím s Vámi, je to vše jen orientační a každý ať si to přizpůsobí, jak potřebuje. Také používám sádlo, klasické máslo, ale i olivový olej. A recept - Hermelínové brambory - je vynikající, hlavně díky tomu hermelínu.

  • Jana z VM | 29. 12. 2006 07:16

    Já myslím, že se tady zbytečně debatuje o základních věcech. Každá luchařka si může množství tuku upravit podle sebe a zvyklostí rodiny. Uvedené množství je přece jen oreintační. Já například vůbec nedávám olej, jenom sádlo a to klidně zkombinuju s máslem, je to výborné např. na jíšku do rajské omáčky, nebo i do polévek. Určitě tento recept vyzkouším, je typu "Hermelínové brambory" a ten je taky vynikající !!! Díky za další bramborový recept .:o)

  • englicka marketa | 28. 12. 2006 17:03

    tím máslem jsem myslela na vymazání alobalu,my tento pokrm děláme ve velkém tak jsem jen odhadovala.o))a navíc tím máslíčkem získají brambory výbornou chuť,ale kdo chce ať maslo klidně vynechá je to přeci na chuti a tu máme každý jinou.o))

  • Pastis Petite | 28. 12. 2006 16:37

    Souhlasím se všemi. Také to dělám, ale dávám jen 1 lžíci olivového oleje a žádné máslo. Raději více toho jogurtu.

  • Anonym | 28. 12. 2006 16:15

    Půl hrnku oleje a půl kostky másla na jeden pekáček brambor? No to by mě zajímalo, co je pro vás neodlehčený oběd.

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:11

    Tuku je tam tedy kabakůůůk.To máslo je asi zbytečné,myslím,že se tam připletlo nedopatřením.

  • Anonym | 28. 12. 2006 11:27

    Tak to máslo vynechejte, olivový olej je zdravý a hned z toho bude lehké jídlo

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:51

    Jé Markéto, omlouvám se, blbě jsem četla, to není maso, ale MÁSLO.

  • Jana V. | 28. 12. 2006 10:31

    Souhlasím se Zdenou.

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:20

    Markéto, vypadá to zajímavě, ale - v ingrediencích není napsané maso ( kuřecí, krůtí, vepřové ?? ) a předpokládám, že brambory jsou syrové??

  • Zdena z JM | 28. 12. 2006 10:17

    Půl hrnku oleje, půl kostky másla a odlehčený oběd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Rychlý, levný oběd

Rychlý, levný oběd

Domácí veka

Domácí veka

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact