• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
Napište svůj komentář k receptu

Marinované brambory

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované brambory
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 3
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek olivový olej
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 2
      lžička bazalka
    • 2
      lžička oregáno
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      kostka máslo

Postup přípravy receptu

1
Brambory a cibuli nakrájíme na čtvrtky. Do mísy nalijeme olivový olej, přidáme nastrouhaný česnek, koření a bílý jogurt. Do vzniklé marinády dáme brambory a cibuli a necháme 1 hodinu odležet v chladu. Pekáč vyložíme alobalem, na který poklademe plátky másla a na máslo poklademe směs brambor. Pečeme asi 1 hodinu
2
Podáváme se zeleninovým salátem. Doporučuji jako odlehčený oběd po vánocích.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Marinované buřty

Marinované buřty

Marinované kuřecí špízy s čočkou

Marinované kuřecí špízy s čočkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdena z JM | 29. 12. 2006 10:14

    Jen jsme si dovolili podotknout,že s tím množstvím tuku se nám toto jídlo nezdá příliš lehké.Samozřejmě, že si to každý může opravit podle své chuti a svých zvyklostí.Opravdu je lepší na těchto stránkách jen a jen chválit.Jinak se se zlou potážete.Stalo se mi to už mnohokrát.

  • Hana Rožníčková | 29. 12. 2006 09:52

    Jano z VM souhlasím s Vámi, je to vše jen orientační a každý ať si to přizpůsobí, jak potřebuje. Také používám sádlo, klasické máslo, ale i olivový olej. A recept - Hermelínové brambory - je vynikající, hlavně díky tomu hermelínu.

  • Jana z VM | 29. 12. 2006 07:16

    Já myslím, že se tady zbytečně debatuje o základních věcech. Každá luchařka si může množství tuku upravit podle sebe a zvyklostí rodiny. Uvedené množství je přece jen oreintační. Já například vůbec nedávám olej, jenom sádlo a to klidně zkombinuju s máslem, je to výborné např. na jíšku do rajské omáčky, nebo i do polévek. Určitě tento recept vyzkouším, je typu "Hermelínové brambory" a ten je taky vynikající !!! Díky za další bramborový recept .:o)

  • englicka marketa | 28. 12. 2006 17:03

    tím máslem jsem myslela na vymazání alobalu,my tento pokrm děláme ve velkém tak jsem jen odhadovala.o))a navíc tím máslíčkem získají brambory výbornou chuť,ale kdo chce ať maslo klidně vynechá je to přeci na chuti a tu máme každý jinou.o))

  • Pastis Petite | 28. 12. 2006 16:37

    Souhlasím se všemi. Také to dělám, ale dávám jen 1 lžíci olivového oleje a žádné máslo. Raději více toho jogurtu.

  • Anonym | 28. 12. 2006 16:15

    Půl hrnku oleje a půl kostky másla na jeden pekáček brambor? No to by mě zajímalo, co je pro vás neodlehčený oběd.

  • Hedvika | 28. 12. 2006 15:11

    Tuku je tam tedy kabakůůůk.To máslo je asi zbytečné,myslím,že se tam připletlo nedopatřením.

  • Anonym | 28. 12. 2006 11:27

    Tak to máslo vynechejte, olivový olej je zdravý a hned z toho bude lehké jídlo

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:51

    Jé Markéto, omlouvám se, blbě jsem četla, to není maso, ale MÁSLO.

  • Jana V. | 28. 12. 2006 10:31

    Souhlasím se Zdenou.

  • Hana Rožníčková | 28. 12. 2006 10:20

    Markéto, vypadá to zajímavě, ale - v ingrediencích není napsané maso ( kuřecí, krůtí, vepřové ?? ) a předpokládám, že brambory jsou syrové??

  • Zdena z JM | 28. 12. 2006 10:17

    Půl hrnku oleje, půl kostky másla a odlehčený oběd?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Brambory Česnek Cibule Máslo Olivový olej Oregáno Pepř mletý Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Špagety s houbami a sýrovou omáčkou

Avokádový krém

Avokádový krém

Asijský kuskus

Asijský kuskus

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Žemlovka s brusinkami

Žemlovka s brusinkami

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Margot buchta z remosky

Margot buchta z remosky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

64
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Švestkový závin s tvarohem (mákem)
Švestkový závin s…
20
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

Hvězda Zrádců a farmář Vojta Kotek: Rozdrtil veškerou konkurenci

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Marinované brambory
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact