• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
Napište svůj komentář k receptu

Marinované andělské kuře

autor: Tom.H7
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinované andělské kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks cibule
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      rajský protlak
    • 1
      lžíce med
    • 7
      ks nové koření
    • pepř celý
    • 6
      sojová omáčka
    • 4
      lžíce worcestrová omáčka
    • 3
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • rýže
    • pažitka
    • drcený kmín
    • zázvor Čerstvý - o velikosti 2 větších stroužků česneku
    • bílé víno odrůdového bílé suché

Postup přípravy receptu

1
Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř, rajský protlak, med a sůl. Zamíchejte a na závěr vmíchejte panenský olivový olej.
2
Kuře: naporcujte kuře na 4 díly a uložte do zapékací mísy. Polijte marinádou a na závěr přilijte studenou vodu. Dejte do lednice na 2 hodiny marinovat.
3
Vaření a pečení: na sporáku kuře vařím 40 minut s poklici na zapékací míse. Potom dám bez poklice kuře na 45 minut zapéct do trouby. Každých 15 minut maso polévám šťávou. Pokud během pečení šťáva zhoustne, přidám vařící vodu.
4
Příloha: jako přílohu doporučuji dlouhozrnnou rýži Basmati nebo brambor, obojí vařené 16 minut.
5
Rýže Basmati: rýži nejdříve jemně opražím na panenském olivovém oleji. Rozehřejí panenský olivový olej a přidám suchou rýži. Ihned na začátku pražení dále přidám sušenou pažitku, mletý černý pepř, drcený kmín a sůl.
6
Jakmile rýže zbělá (při míchání začne vrzat jako namrzlý sníh), rýži zaliji vřelou vodou. Pozor na opaření voda prudce bublá. Vody je objemově 2 x více a něco navíc, než rýže. Na nejmenším plameni vařím přesně 16 minut.
7
Jako přílohu si lze představit i těstoviny, ale navzdory naši tradiční kuchyni je pro mě nejpřijatelnější rýže. Pro příznivce fastfoodu bych doporučil vařené brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Andělské zvony

Andělské zvony

DIA Andělské slzy

DIA Andělské slzy

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

Tvarohová Buchta - Anďelské Sny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 08:55

    Ještě jsem zapomněla napsat, že jsem k tomu dělala rýži s pepřem a mletým kmínem. Byla moc dobrá, do hotové jsem zamíchala nakrájenou čerstvou pažitku. Rýži vařím 20 minut a vody dávám 1,5 hrnku na hrnek rýže.

  • Gábina Houšková | 7. 7. 2006 07:57

    Bylo to moc dobré, dělala jsem to včera k obědu. Ještě jsem do marinády přidala trochu pomerančové kůry pro vůni.Stehení řízky jsem marinovala jeden den v lednici, takže masíčko se krásně natáhlo marinádou. Pekla jsem v troubě a polévala marinádou. SKvělé, dávám 1 třikrát podtrženou

  • Gábina Houšková | 3. 7. 2006 09:54

    Vy mi tedy děláte chutě. To musím co nejdříve vyzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Česnek Cibule Drcený kmín Kuřecí maso Med Nové koření Olivový olej Pažitka Pepř celý Rajský protlak Rýže Sojová omáčka Sůl Worcestrová omáčka Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dudácký guláš

Dudácký guláš

Pražský koláč

Pražský koláč

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Kotlety na houbách III.

Kotlety na houbách III.

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Kuřecí roláda s dýní

Kuřecí roláda s dýní

Celer z trouby

Celer z trouby

Makovník, Makovec

Makovník, Makovec

Doporučujeme

25 minut
Zapečené tortilly s brokolicí a čedarem

Zapečené tortilly s brokolicí a…

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

102
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
57
Butter chicken masala
Butter chicken masala
41
Husí prsa plněná fíky s bramborovo-cibulovou galetkou
Husí prsa plněná fíky s…
30
Zázvorový macerát - sirup pro dospělé
Zázvorový macerát -…
30
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přišel o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Módní triky, které vám změní život: Díky nim vám to bude slušet více a nezaplatíte ani korunu!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

Rodinné tajemství Tomáše Zástěry: Bez bráchy by neměl práci snů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

Runy podle data narození: Která je ta vaše a co o vás říká

  • Recepty.cz
  • Marinované andělské kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact