• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Napište svůj komentář k receptu

Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g mrkev
    • 50
      g sezamová semínka
    • zázvor (kousek čerstvého)
    • 1
      ks limetka (nebo citrón)
    • 2
      svazek koriandr
    • 4
      lžíce sezamový olej
    • 75
      ml zeleninový vývar
    • 2
      lžíce med
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mrkve oloupejte nebo oškrábejte a podélně rozkrájejte. Dejte je do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly pokryté, trochu osolte, uveďte do varu a asi 4 minuty mírně povařte. Sceďte a mrkev přesuňte do zapékací formy. Sezamová semínka nasucho opražte v pánvičce (dejte pozor, aby se nespálila). Zázvor oloupejte a nastrouhejte. Z citronu ostrouhejte kůru a šťávu vymačkejte. Lístky koriandru otrhejte a rozmixujte se sezamem, sezamovým olejem, vývarem, medem a citronovou šťávou na pesto. Osolte, opepřete a promíchejte s mrkví. Nechte asi 20 minut marinovat a pak podávejte posypané citronovou kůrou, s čerstvou bagetou na doplnění.
2
----
3
**Know-how**
4
Pesto je studená bylinková omáčka hutné konzistence, původem z Itálie. Originální verze je z Janova a kombinuje lístky bazalky, olivový olej, pinie, česnek a parmazán či pecorino. Podle vzoru „pesto genovese“ vznikají další a další variace. Povinná sestava je bylinka a olej, zbylé ingredience vytvářejí spíš umělecký dojem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chleby s koriandrovým pestem a kuřecím masem

Chleby s koriandrovým pestem a…

Chřestové balíčky s koriandrovým pestem

Chřestové balíčky s koriandrovým…

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

Pečená mrkev s mrkvovým pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Zdravě i chutně Ze zeleniny Zelenina Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Koriandr Limetka Med Mrkev Pepř mletý Sezamová semínka Sezamový olej Sůl Zázvor Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi s listovým špenátem

Gnocchi s listovým špenátem

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Polévka z uzeného stehýnka

Polévka z uzeného stehýnka

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Svěží koláč s lesním ovocem

Svěží koláč s lesním ovocem

Vepřová kýta na rajčatech

Vepřová kýta na rajčatech

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
11
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Dršťková polévka
Dršťková polévka
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
9
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Marinovaná kuřecí prsa II.
Marinovaná kuřecí prsa II.
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná kuřecí stehna se zeleninou
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná pikantní žebra
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová krkovice
Marinovaná vepřová kýta
Marinovaná vepřová kýta
  • Recepty.cz
  • Marinovaná mrkev s koriandrovým pestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact