• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Marcipánová štóla
Napište svůj komentář k receptu

Marcipánová štóla

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 140 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Marcipánová štóla
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      ks droždí
    • 200
      ml mléko
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 75
      g moučkový cukr + 4 lžíce na posypání
    • 80
      g cukr
    • sůl
    • 1
      vejce
    • 50
      g meruňky
    • 30
      g pistáciová jádra
    • 200
      g marcipánová hmota
    • bílková poleva
    • 80
      g máslo rozpuštěné na potření

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozpustíme v teplém mléce a prohněteme s moukou, tukem, cukrem, solí a vejcem.
2
Přikryté necháme kynout asi 60 minut.
3
Meruňky a pistácie posekáme. Marcipán uhněteme s moučkovým cukrem. Polovinu hmoty propracujeme s meruňkami, druhou s pistáciemi. Utvoříme válečky dlouhé asi 30 cm. Těsto prohněteme a vyválíme z něj plát asi 32x25 cm.
4
Na plát položíme marcipánové válečky (ke krajům). Okraje těsta přes ně překlopíme. Obě poloviny těsta dáme k sobě, lehce přitiskneme a zformujeme do tvaru štóly.
5
Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Necháme kynout asi 30 minut. Troubu předehřejeme na 200 °C. Štólu potřeme 40 g másla a pečeme asi 50 minut. Ještě horkou ji znovu potřeme 40 g másla a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční marcipánová štola

Vánoční marcipánová štola

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

Bílá vosí hnízda (marcipánová chuť)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jmuell1 | 13. 11. 2010 12:49

    Také jsem vynechala pistácie. Do marcipánu jsem zase zamíchala na drobné koštičky nakrájené sušené ovoce, co se dá koupit v pytlíku v supermarketech, a nemělo to naprosto žádnou chybičku. Jen ostatní si povzdechli, že toho mohlo být více. -:) Děkuji za vynikající receptík!

  • Martina | 1. 12. 2007 13:58

    Vyzkoušela jsem a je moc dobrá. Jen jsem tam nedala ty pistácie - u nás se dají koupit jen solené. Marcipán jsem si udělala domáci a nemělo to chybu!

  • Airan Novakova | 28. 11. 2005 17:32

    Tady ta stola vypada primo "nobl" :-)) Vyzkousime, snime, poreferujeme:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílková poleva Cukr Droždí Marcipánová hmota Máslo Meruňky Mléko Moučkový cukr Pistáciová jádra Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolicový salát s tuňákem

Brokolicový salát s tuňákem

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Coleslaw salat

Coleslaw salat

Kapustová polévka s bramborem

Kapustová polévka s bramborem

Kuřecí ragú se žampiony

Kuřecí ragú se žampiony

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Mřížkový koláč naší babi
Mřížkový koláč naší babi
13
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Marcipánová štóla
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact