• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Napište svůj komentář k receptu

Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem

autor: wasabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 0,50
      kg lilek
    • 0,50
      kg kuřecí paličky (vykostene)
    • 2
      ks cibule
    • 4
      hrst cizrna (sterilovana)
    • 2
      hrnek rýže (hrnek = 200 ml)
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 0,50
      lžička kardamom mletý
    • vlákna šafránu
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rýži dobře propláchneme, necháme okapat, přidáme kardamon, nové koření, šafrán - promícháme a na trošce olivového oleje (na pánvi) opečeme.
2
Neoloupaný lilek nakrájíme na plátky (cca 1 cm), posolíme a necháme 20 minut vypotit. Poté ubrouskem osušíme, obalíme v mouce a osmažíme dozlatova.
3
Cibuli nakrájíme na kostičky, na olivovém oleji necháme zesklovatět, přidáme na větší kousky pokrájené kuřecí maso a krátce orestujeme (necháme zatáhnout). V této fázi osolíme, opepříme.
4
Do hrnce s vyšším okrajem dáme masovou směs, tu poklademe plátky osmaženého lilku, posypeme cizrnou a nakonec vše zasypeme opraženou rýží. Nemícháme. Jednotlivé vrstvy dobře prosolíme. Přidáme studenou vodu, tak 2 cm nad úroveň rýže a pod pokličkou (na mírném ohni) dusíme do měkka, zhruba 50 minut. Podle potřeby lehce podléváme.
5
Po uplynutí doby sundáme pokličku, hrnec přikryjeme větším podnosem nebo talířem, obrátíme dnem vzhůru a takto necháme 20 minut odpočinout. Poté hrnec opatrně sundáme.
6
Podáváme se zeleninovým salátem a kopečkem zakysané smetany nebo bílého jogurtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Minipizzy s jehněčím masem a lilkem

Slaný koláč s lilkem

Slaný koláč s lilkem

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

Těstoviny s lilkem, cuketou a rajčaty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cizrna Hladká mouka Kardamom mletý Kuřecí paličky Lilek Nové koření mleté Olivový olej Pepř mletý Rýže Sůl Vlákna šafránu
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Apple pie

Apple pie

Bůčkové závitky se zelím

Bůčkové závitky se zelím

Mexické maso

Mexické maso

Tzaziky

Tzaziky

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

244
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Čevabčiči
Čevabčiči
61
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Kompot z hroznového vína
Kompot z hroznového vína

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

Zpověď Sarah Haváčové: Pravda o vztahu s knězem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Další doporučené recepty:

Mangový cheesecake
Mangový cheesecake
Mangový krém
Mangový krém
Manitaro salát
Manitaro salát
Marcipán ze sušeného mléka
Marcipán ze sušeného mléka
Marcipánky
Marcipánky
Marcipánová hmota falešná (varna)
Marcipánová hmota falešná (varna)
  • Recepty.cz
  • Maqlubi - obrácený hrnec s lilkem a kuřecím masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact