• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
Napište svůj komentář k receptu

Mandlové hříbečky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandlové hříbečky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g mleté mandle loupané
    • 100
      g vlašské ořechy mleté
    • 200
      g cukr mletý
    • 2
      ks bílek
    • 1
      lžíce kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme a uhněteme těsto, polovinu obarvíme kakaem. Z bílého těsta tvarujeme nožičky, z černého kloboučky. Hříbečky necháme trošku oschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Kokosové hříbečky, kokosové myšky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové rohlíčky podle Sandtnerky

Mandlové hrudky - nepečené

Mandlové hrudky - nepečené

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Veselá | 12. 12. 2006 14:45

    Do trouby ne, stačí nechat na vzduchu, aby oschly jen na povrchu a pak schovat do chladna. Dobréje proložit je alobalem nebo papírem na pečení, aby se nepomačkaly.Maminka je dávala schnout na skříň, ale možná to byla spíš schovávačka.

  • Martina Vašková | 12. 12. 2006 11:08

    Chtěla jsem se zeptat jestli to, že necháme hříbečky oschnout znamená, že se mají strčit na chvilku do trouby? Nějak mi to z toho není jasné. Díky moc předem za radu.

  • Eva Blažková | 11. 12. 2006 17:01

    děkuji..., nakonec jsem tam dala víc oříšků a tím se to zahustilo a snad to bude jedlé

  • Mila Veselá | 10. 12. 2006 21:35

    Řídké by to být nemělo, , letos jsem opět dělala a těsto bylo akorát. Možná jste použila větší vejce. V tom je někdy dost velký rozdíl. Stačilo přidat trošku víc mandlí nebo ořechů. Barva není úplně bílá, my jsme jim doma říkali křemenáče, ty mnají také takovou šedou nožku.

  • Eva Blažková | 10. 12. 2006 13:40

    pustila jsem se do výroby tohoto receptu, ale jsem zoufalá. Těsto je naprosto řídké, nechápu, jak z toho můžete dostat bílou barvu, když mandle jsou spíš žluté . Neměl se ten bílek napřed ušlehat ? Zkusí mi někdo poradit, prosím

  • Eva Matoušková | 30. 11. 2006 09:24

    Mandlové hříbečky jsou u nás velmi populární. Každý rok je děláme minimálně z půl kila mandlí. Jen nepřidáváme mleté ořechy. Trošku dusí. Těsto je čistě z mandlí, bílku a cukru. Celé houbičky jsou bílé a po zaschnutí jim namáčíme hlavičky do rozpuštěné čokolády. Jsou opravdu nádherné a výborné.

  • Jana Tichá | 3. 10. 2005 11:53

    A také je ještě dobré konce nožiček potřít bílkem a posypat kokosem obarveným zeleným bretonem. Vypadá to jako mech.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Ostatní Nepečené Cukroví Pro děti Syrové Vánoce Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Kakao Mleté mandle Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pštrosí vejce II.

Pštrosí vejce II.

Ořechovo-ananasová buchta

Ořechovo-ananasová buchta

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Křehký, výjimečně dobrý makový koláč

Domácí veka

Domácí veka

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

34
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
33
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kapela Lucie potvrzuje formu: Vyprodaný Londýn, filmová premiéra a velké narozeninové turné

Kapela Lucie potvrzuje formu: Vyprodaný Londýn, filmová premiéra a velké narozeninové turné

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Mandlové hříbečky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact