• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
Napište svůj komentář k receptu

Mandarinkový dezert

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Mandarinkový dezert
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 4
      lžíce cukr
    • 4
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      ks puding bez vaření - Creme Olé
    • 1
      plechovka kompotované mandarinky
    • 1
      ks ztužovač šlehačky

Postup přípravy receptu

1
Vejce a cukr umícháme do husté pěny, nejlépe šlehačem, při ruční přípravě si připravte další ruce na vystřídání.
2
Do husté pěny opatrně a postupně zamícháme mouku, dortovou formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě do zlatova.
3
Na krém smícháme šlehačku a šťávu z mandarinek, do toho vmícháme pudink bez vaření a ztužovač šlehačky a umícháme do hladkého krému, který postupně tuhne. Než ztuhne moc, vmícháme do něj mandarinky, které buď necháme celé nebo je můžeme rozkrájet na menší kousky.
4
Hotový krém natíráme na vychladlý piškot a můžeme polít čokoládou a dáme vychladnout do ledničky.
5
Já sem tento recept ochutnala u přítelovy maminky a hrozně mi chutnal. Není moc sladký takže se dá v klidu sníst i pořádnej kus.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinkový sorbet

Mandarinkový sorbet

Ovocný dezert

Ovocný dezert

Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti

Banánový hřích - dezert (nejen) pro…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • STÁŇA | 12. 4. 2013 21:56

    NEDOBRÁ HRKAVÁ BUCHTA Z PYTLÍKU NA PUDINKU :-$

  • recepty 73 | 24. 6. 2010 14:25

    Paní Marie,pokud Vám nevadí trošku rozmačkané (nahrubo) jahody s cukrem,tak ani žádnou tekutinu nepotřebujete-jahody jí mají dost,jde to i bez ní :-)).Jiří

  • dagmar motlová | 24. 6. 2010 08:16

    asi by jste musela udělat šťávu třeba ze sirupu, bez ní tento krém nejde, tak 2dcl tipuji

  • marie kučerová | 24. 6. 2010 06:02

    Protože je právě čas čerstvých jahod, ráda bych tento krém zkusila s nimi. Jenže to by asi chyběla v poměru k ostatním surovinám ta šťáva z kompotu. Nevíte někdo jak na to? Díky.

  • ivana anavia | 25. 1. 2010 20:54

    dělala jsem z čokoládového pudinku s jahodovým kompotem a chutově výborný. Jen nevím jestli to neztuhlo jako obvykle kvůli přidané zakysané smetaně nebo většímu kompotu. Určitě zopakuju ale do skleniček jako pohár s piškoty.

  • marie chocholová | 24. 1. 2010 17:19

    Dneska jsem dělala jako dort,vrch jsem ještě potřela a ozdobila ušlehanou šlehačkou a dozdobila mandarinkami a strouhanou čokoládou,jdu s ním gratulovat,tak snad budu mít úspěch.

  • Lenka Štěpanková | 24. 1. 2010 14:51

    dnes jsem dělala a je opravdu dobrý ztužovač jsem nedala a hezky to stuhlo i bez něj dělala jsem na malý plech dávám 1

  • Klára Keselyova | 18. 1. 2010 09:13

    Ivka-Ma, som rada, že som nesklamala a že si spokojná.Prajem pohodový týždeň.

  • dagmar motlová | 17. 1. 2010 21:51

    Výborný i s ananasem, když není čas na pečení, vrstvím piškoty a krém, nebo vše smíchám dohromady a v té míse dám ztuhnout!

  • Iva- Ma | 17. 1. 2010 20:40

    Klárko, rada byla super a díky.Ohromný krém,dělala jsem vlastně jen proto.Chtěla jsem na větší plech tak dávka 2x, a podle komentářů jsem dala i zakysanou smetanu. Opravdu jemný,vynikající .Zařadila jsem si hned do receptáře,že nebyl přeslazený tak moc chutnal.A zdobení ještě ze strouhané čokolády lehký posyp.Opravdu skvělé a zaslouží 1*

  • Iva- Ma | 10. 1. 2010 13:48

    Klárko, díky za bleskovou informaci, to jsem ráda. Budu dělat na další víkend na rodin.posezení.O krájení přidávaného ovoce jsem četla tady,tak to mi bylo jasné.A také přeji pěknou neděli

  • Klára Keselyova | 10. 1. 2010 09:33

    Iva, nemajte obavy, vydrží, a to dosť, je to úplne ako krém, mám to odskúšané a je to veľmi dobré. Mandarinky trochu pokrájajte. Prajem peknú nedeľu.

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:41

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz. Třepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou hodinu - neklesne,nezřídne apod. v původním stavu nebo se musí v krátkém čase hned mlsat. Potřebuji s tímto cestovat asi 40 min. a nerada bych vytáhla z auta na podnose něco velmi nepovedeného :-)

  • Iva- Ma | 9. 1. 2010 23:28

    Prosím o radu, chtěla bych zkusit tento krém a mám dotaz.Zda utřepaná šlehačka včetně ingrediencí vydrží nějakou " hodinu" v původním stavu-neklesne,nezřídne apod. nebo se musí ihned mlsat.Chtěla bych moučník zkusit,ale musím s ním cestovat asi půl hod. a nerada bych vytáhla z auta něco hodně nepovedeného :-)

  • Zuzka | 12. 6. 2007 13:54

    Opravdu výborný moučník. Koupím si hotové piškotové korpusy (ty se zvýšeným okrajem) a všechny ingredience do zásoby a když přijde nečekaná návštěva, moučník je za 2 minuty hotový (krém proklepu v uzavíratelné nádobě od jogurtů) a je opravdu lehký a moc dobrý.

  • Zdeňka | 5. 12. 2006 13:28

    Takže tento víkend do třetice,tentokrát bez ztužovače,který opravdu není nutný a zase velká dobrota.Krém je jemný,nepřeslazený,ideální pro ty,kteří nemají rádi sladké máslové krémy.Příště vyzkouším,jestli je stejně dobrý i s jahodama.Ještě jednou dík za recept,jedničku znovu nemůžu dát.

  • Zdeňka | 14. 11. 2006 14:45

    Tak jsem na neděli dělala pro velký úspěch už podruhé,na krém jsem dala jednu šlehačku místo čokoládové polevy a je to naprosto perfektní.Krém jsem "utřepala" podle rady v míse s víkem,je hotový za 5 sekund a nemá chybu.Příště zkusím vynechat ztužovač,myslím,že nebude nutný,krém tuhne úžasně rychle.Dávám za 1**a děkuji za báječný recept.

  • NMarta | 11. 5. 2006 06:27

    Pudink bez vaření je Oetker a jmenuje se Olé. Stojí kolem 7-9 Kč. Já krém znám taky, a pokud někdo vlastní od Tupperware mísu na míchání, co se v ní nechává kynout těsto, postup je následující: šlehačka(neušlehaná)ztužovač šlehačky,pudink bez vaření a celá malá plechovka mandarinek i se šťávou do mísy, uzavřít a přesně 10 sekund kroužit! Já to ještě trošku vylepšuji tím, že do ušlehaného vmíchám jednu zakysanou smetanu. Je dobré i jako náplň do rolády. Zkoušela jsem i s jahodovým kompotem, myslím, že můžete použít jakékoli ovoce.

  • Zdenka Rysová | 10. 5. 2006 20:36

    tak já jsem autor a opravdu tam patří pudink bez vaření od dr Oetkera...pokud se přidají mandarinky hned k ostatnímu tak vzniknou nevzhledné hrudky,ale i tak se to dá a na chuti to moc nemění, ale lepší je dřív promíchat a pak přidat mandarinky...

  • usko | 10. 5. 2006 18:23

    Tento recept poznám, je skvelý. Puding treba použiťten"bez varenia, za studena". Krém robím takto: do dobre uzatvárateľnej nádoby vlejem šľahačkovú smotanu, celý mandarínkový kompót, vsypem puding- dobre uzavriem a poriadne 3-4x potrasiem nádobou. Skúste, bez šľahača a iných "propriet" . Zamilujete si tento postup.

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 16:39

    Já si myslím, že se do krému dá pudingový prášek klasický, ne ten bez vaření, co se jenom zamíchá s vodou. Normální puding v prášku, ale to ať řekne autor....

  • Marsí | 10. 5. 2006 14:19

    Hanko je to risk nebo zisk...:o))všechny ingredience musí mít stejnou teplotu, jinak se to vážně může zdrcnout.Zkuste třeba svařit šlehačku s půlkou čokolády na vaření, nechte přes noc vychladit v chladničce a druhý den v sobotu ráno jen se ztužovačem ušleháte a zdobíte. Pokud svaříte samotnou šlehačku s trochou vanilk. cukru a pak opakujete stejný postup, budete mít krémy dva.( to je jako v té pohádce: " paní má, teď budu mít řády dva"...pardon mám dnes výjimečně dobrou náladu...:o))

  • Hana | 10. 5. 2006 14:05

    Já bych měla prosbu na ostatní, chci upéct dort a krém má být uvařený vanilkový pudink a do něho zamíchaná ušlehaná smetana (šlehačka), mám strach,že se krém srazí eventuelně když upeču a nazdobím v pátek, vyrdží do sobotní oslavy???

  • Gábina | 10. 5. 2006 13:33

    myslím, že je to pudink, který se jen šlehá se studeným mlékem, myslím, že býval od Dr. Oetkera

  • Anonym | 10. 5. 2006 13:24

    Puding bez varenia, to myslíte taký do hrnčeka čo sa nevarí a len sa zalieva vodou, alebo klasický?

  • Marsí | 10. 5. 2006 13:11

    Krém je opravdu moc zajímavý...určitě vyzkouším...

  • Jana z VM | 10. 5. 2006 12:53

    Toto se mi moc líbí a hlavně ten krém je zajímavý. Nikdy jsem podobný postup nezkoušela a těším se, až bude příležitost jej vyzkoušet. Díky neznámému autorovi za recept!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Dezerty Pečení Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Kompotované mandarinky Puding Šlehačka Vejce Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pravý upírský bramborák

Pravý upírský bramborák

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Krkovička na celeru

Krkovička na celeru

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

18
Nejjednodušší jablečný koláč
Nejjednodušší jablečný…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
16
Maxi špízy z trouby
Maxi špízy z trouby
13
Jedlé kaštany - pečené, vařené
Jedlé kaštany - pečené,…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

  • Recepty.cz
  • Mandarinkový dezert
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact