• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Maminčin štrůdl

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maminčin štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 420
      g hladká mouka
    • 1
      ks hera
    • 2
      ks žloutek
    • 8
      lžíce voda (Studená)
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kg jablka
    • 5
      lžíce rozinky
    • 1
      lžíce skořice
    • vanilkový cukr
    • mandle (Nebo oříšky)
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených surovin umícháme těsto, které necháme do druhého dne v chladničce. Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme (máme-li kyselejší jablka můžeme přidat najemno rozdrcené dětské piškoty), přidáme rozinky, skořici, vanilkový cukr, nasekané oříšky nebo mandle. Těsto vyválíme na placky (jedna dávka postačí na tři), naplníme touto směsí a dobře zavineme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a případně ještě posypeme oříšky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maminčin štrůdl

Maminčin štrůdl

Štrúdl s hroznovým vínem

Štrúdl s hroznovým vínem

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

Těsto na štrůdl - velice jednoduché

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vladimirarolex | 26. 1. 2017 19:40

    před chvílí jsem ho vyndala z trouby, je výborný, krásně se s těstem pracuje, myslím , že tento recept budu používat často , děkuji...

  • Můrinka
    Můrinka | 18. 2. 2012 11:30

    Opravdu dobrota. Akorát příště udělám z dávky asi jenom 2, aby byly větší :o) Štrůdly jsem nahoře potírala zbylým bílkem.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2011 12:33

    Camelko, to těsto v lednici dobře zabalené vydrží i 5 dní (tedy přiznám se, že i déle, ale už se pak moc trhá), takže si ho dělám v době "jablek" do foroty ... A jde i zamrazit....

  • Camelka | 4. 11. 2011 09:50

    Super bomba štrůdlík...má jedinou nevýhodu - nemůžu ho udělat hned. A to čekání mě zabíjí, anžto si dycinky zapomenu připravit těsto. Ale i tak za to čekání stojí. S těstem se fakt super pracuje 1* :-)

  • Shyrker | 8. 9. 2011 21:36

    Recept doporučuji. Jednoduché a chutné. :-)

  • niobe nightingale | 22. 3. 2009 19:18

    tohle náš tradiční domácí štrúdl. akorát dávám 500g mouky a 125ml vlažné vody a místo octa někdy citronovou šťávu... hodně důležitá věc je, osolit ho! roluju 3 šišky a zatím nikdy nikoho nezklamal :D právě se tu vedle brání před snědením poslední dva kousky pod utěrkou .)

  • Lucie Kučerová | 27. 11. 2008 08:24

    Tenhle recept je úžasný a snadno realizovatelný i v cizině. Jsem teď v USA. Ocet jsem použila jablečný, místo Hery máslo (protože nevěřím, že z těch mazlavých margarínů se dá péct, navíc jsou většinou slané). Těsto jsem v lednici nechala zabalené 24 hodin. krásně se rozvalovalo. Pečeno na 350-375°F. Štrůdl jsem nezavinovala, ale jen přeložila do psaníčka. Lahoda.

  • Ales Kavalir | 14. 9. 2005 16:20

    Je To SUPER ale delam vzdy trojitou porci....aby z toho byl celej plech

  • Jtka | 13. 5. 2005 22:21

    I ja dekuji za odpoved, kolik vazi hera. Snazim se pect ve Skotsku a chtela jsem volat mamce, tak zavolam kvuli necemu jinemu :-)

  • Míla Kořínková | 5. 12. 2004 19:04

    Hera je rostlinný tuk,u vás ji možná znáte pod názvem Rama, je do levnější obdoba másla, používá se na pečení, do krémů ap. U nás ji mají v regálech s klasickým máslem, bývá v 250 g kostkách, Rama ve vaničkách také 250 g ale i 500 g.Heru můžete nahradit klasickým máslem,bude chutnější,ale kapánek dražší.. já tenhle štrůdl po upečení ještě za horka potírám rozpuštěným máslem s trochou rumu - mňam ! Ať se vám to povede !

  • Anonym | 5. 12. 2004 18:37

    Hera je rostlinný tuk - levnější náhražka másla,tady v ČR se prodává v 250 g kostkách.

  • Vladislav CADA | 5. 12. 2004 17:10

    Co je prosim "hera" a kolik vazi 1 hera (nebo jaky je objem?)Zde ve Svedsku hera neexistuje, ale kdyz mi laskave napisete oc jde, tak mozna najdu nejakou nahrazku.ZdraviVLADISLAV

  • irena | 1. 4. 2004 11:25

    Souhlasím! Je to vyborné a těsto se vůbec netrhá. Taky jsem to zkousela dělat plněné zeleninovou směsí se sýrem jako hlavní jídlo a můžu vřele doporučit ;-)

  • Hanka Jelinkova | 21. 3. 2004 21:28

    Lada neuvedla dobu peceni, je to cca 35minut a je to mnam :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Jablka Mandle Ocet Rozinky Skořice Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Koka dortík - rychle a snadno

Koka dortík - rychle a snadno

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

Cukrové koláčky nebo šátečky

Cukrové koláčky nebo šátečky

Pečený Pangasius

Pečený Pangasius

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

501
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
31
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou
Kefírový koláč s jablky…
24
Těstoviny se špenátem a kuřecím masem
Těstoviny se špenátem a…
23
Banánové knedlíky
Banánové knedlíky
20
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
AHA.cz Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Životní krok Artura Štaidla! Dítě se sexy zrzkou?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

Dědictví po Karlu Heřmánkovi (†76): Porcovali šokujících 178 milionů! Závěť sepsal den před sebevraždou

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Maminčin štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact