• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
Napište svůj komentář k receptu

Malakov dort - starý recept po prababičce

autor: stanule
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Malakov dort - starý recept po prababičce
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na krém
    • 100
      g ztužený tuk
    • 50
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      lžička cukr
    • 100
      g vlašské ořechy
  • Korpus
    • 2
      balíček dětské piškoty
    • 1
      šálek káva silná
    • 1
      sklenice zavařenina meruňky nebo broskve, ananas, jahody, atd.

Postup přípravy receptu

1
Pozor, krém je třeba dělat nejméně 8 hodin před vyráběním dortu.
2
Krém: zkaramelizovat cukr (jen slabě na hnědo), postupně zalévat mlékem téměř k varu, přidat ztužený tuk a máslo. Přelít do mixéru, rozmixovat, přidat žloutek a vanilkový cukr a stále šlehat (pokud budete vše dělat dostatečně rychle, nemusíte mít vůbec strach ze salmonely z vajíčka, mléko je stále dost horké, aby zničilo bakterie - nad 70 °C). Takto rozmixovaný krém necháme v ledničce nejméně 8 hodin, nejlépe do druhého dne. Před dalším upotřebením znovu šlehat (do konzistence šlehačky) a přidat asi 100 g oříšků.
3
Dort: kulaté piškoty namáčet buď v mléce s rumem, nebo ve šťávě, případně kávě - nemočit, protože by se piškot ihned rozpustil (lepší naskládat na dno formy a přelít kávou). Na naskládané piškoty ve formě dáme vrstvu krému, na krém ovoce a zase piškoty a postup opakujeme. Konec dortu by měly být piškoty. V dortové formě necháme trochu uležet a vychladnout. Pak už jen zdobíme, můžeme třeba zalít čokoládou, nebo jen šlehačku, na kraje dát pomeranče, pak dort vypadá moc hezky.
4
Já dělala tento z dvojité porce a skládala jej do formy průměru 28 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piškotový dort „Malakov“

Piškotový dort „Malakov“

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Rychlá babiččina bábovka 100 let starý

Originální recept na čokoládový dort

Originální recept na čokoládový dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • hana | 26. 8. 2014 16:20

    jo, ale salmonelu muzes dostat taky, muselo by se to varit 10 minut na zniceni bakterii...

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 22:35

    Napoprvé a hned vynikající :-)

  • Eva Kurková | 6. 3. 2009 11:38

    Dort jsem vyzkoušela a je opravdu úžasný. nejdřív jsem neměla důvěru ke krému, říkala jsem si, jak tohle ušlehám, ale výsledek je opravdu parádní a velmi dobrý. Díky za skvělý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Dorty Syrové Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Dětské piškoty Káva Máslo Mléko Vanilkový cukr Vlašské ořechy Zavařenina Žloutek Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Nokerle s vajíčkem

Nokerle s vajíčkem

Vepřové kari

Vepřové kari

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Sushi s lososem

Sushi s lososem

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Hlíva v těstíčku

Hlíva v těstíčku

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Houbová omáčka krok za krokem
Houbová omáčka krok za…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Španělská bramborová polévka
Španělská bramborová…
19
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
19
Dýňové muffiny
Dýňové muffiny

Zajímavé články

Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Z odchodu z Národního průšvih! Matásek přichází o rodinu

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Vadí vám vysoké nájmy? Tak si nestěžujte a uskromněte se!

Blesk.cz Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

Vážná nemoc režiséra Jiřího Adamce (77): Po měsících dohadů… Smutné setkání s Bleskem!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
Malé pizzy
Malé pizzy
Malé tajemství
Malé tajemství
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
Maličké rohlíčky ze šlehačkového těsta
  • Recepty.cz
  • Malakov dort - starý recept po prababičce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact