• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
Napište svůj komentář k receptu

Makronková srdíčka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
1.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 4 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

90 porce
  • Těsto
    • 3
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek moučkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 90
      g bílek
    • 2
      ks grapefruit
    • jahodová marmeláda
    • 100
      g bílá čokoláda
    • 0,25
      hrnek mleté mandle
    • 1
      hrnek mascarpone
    • 2
      ks vanilkový lusk
    • 4
      lžíce moučkový cukr
    • jahody na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do misky a nechte při pokojové teplotě přes noc.
2
Troubu zahřejte asi na 120 °C. Plechy vyložte pečicím papírem a podle tvořítek překreslete srdce – napůl tvary plné a napůl vykrojené. Třetinu hrnku jemně mletých mandlí chvíli mixujte s cukrem a směs prosejte do mísy. Bílky ušlehejte, ale ne příliš dotuha, pomalu zašlehávejte krupicový cukr, aby vznikla lesklá pevná hmota. Nejlepší přehled nad tímto krokem budete mít s ručním mixérem, v kombinovaném mixéru správnou konzistenci snadno přešvihnete. Postupně zapracovávejte mandlovou směs, hmota musí stále zůstat lesklá a v konzistenci pomalu stékající jako stuha z metliček.

RADA: Jak na šlehání sněhu?

3
Hotovou hmotou naplňte cukrářský sáček a na plechy vykreslete tvary. Bouchněte jimi o pracovní desku, aby unikl zbytečný vzduch a nechte srdíčka na povrchu zaschnout, trvá to asi 30 minut.
4
Pečte asi 20 minut. Pak nechte srdíčka asi 10 minut chladit, velmi opatrně je sejměte a rozložte na mřížku. Oloupejte a vyfiletujte grapefruity, podélně je rozkrojte na plátky a nechte dobře okapat. Najemno umelte mandle. Plná srdíčka jemně potřete slzou marmelády a nechte ji zaschnout. Pak ve vodní lázni za stálého promíchávání rozehřejte bílou čokoládu a pomocí štětce potřete srdíčka.
5
Ještě než čokoláda ztuhne, přes síto srdíčka posypte mandlemi.
6
Plátky grapefruitu opatrně dosušte papírovými utěrkami a rozložte je na plná srdce. Opět poprašte mandlemi.
7
Mascarpone umíchejte dohladka se semínky vanilky a 1 lžící cukru a pomocí cukrářského sáčku nastříkejte do středu srdíček mezi grapefruity. Přiklopte vykrojenými tvary a bohatě pocukrujte.

RADA: Dort, kterým oslníte? Zkuste nahý dort s malinami!

8
Srdíčka ozdobte kandovanými plátky květin, tenkými plátky jahod, místo stopky naaranžujte kousky zlatých plátků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Máslové sušenky

Máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Ovesné sušenky

Ovesné sušenky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD Narozeniny a párty
Dopolední svačina Svačina Pečení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Bílek Cukr krupice Grapefruit Jahodová marmeláda Jahody Mascarpone Mleté mandle Moučkový cukr Vanilkový lusk

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ostrá tvarohová pomazánka

Ostrá tvarohová pomazánka

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Staročeský guláš

Staročeský guláš

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Americké muffiny

Americké muffiny

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Mřížkový koláč : pudinkovo-makový

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Ovocný koktejl

Ovocný koktejl

Jednoduché zeleninovo-uzeninové toustové ragú (nejen) na topinky - sterilované

Jednoduché zeleninovo-uzeninové…

Doporučujeme

20 minut
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.

Francouzské brambory podle časopisu F…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

33
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
19
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
19
Karbanátky z filé
Karbanátky z filé
17
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
17
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…

Zajímavé články

Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá i bez jíšky a chutná i těm, kteří cuketu moc nemusí
Krémová cuketová polévka 5x jinak: Je pěkně hustá…
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou klasiku v jednom „kotlíku“
Guláš na 5 způsobů: Uvařte si chalupářskou…
AHA.cz Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Krize s Nvotou? Kostková už poznává svět bez manžela

Mimibazar Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Discgolf: Sport pro každého, který dobývá Česko

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Denní horoskop na čtvrtek 31. 7. 2025: Kdo získá nové kontakty a koho potěší někdo blízký?

Ženy.cz První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

První trimestr? Peklo, před kterým mě nikdo nevaroval

Blesk.cz Herec Jiří Krampol (†87): »Topilo« ho vlastní tělo, ale… Pravý důvod, proč zemřel!

Herec Jiří Krampol (†87): »Topilo« ho vlastní tělo, ale… Pravý důvod, proč zemřel!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Největší skeptici zvěrokruhu: Kdo neustále o všem pochybuje a každého podezírá?

Další doporučené recepty:

Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makrely na roštu
Makrely na roštu
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
Malakoff
Malakoff
  • Recepty.cz
  • Makronková srdíčka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact