• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
Napište svůj komentář k receptu

Makrely na roštu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makrely na roštu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks makrela
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička koření na ryby
    • 2
      ks citron
    • 1
      svazek šalvěj
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Makrely omyjeme a osušíme. Uvnitř i vně je posypeme solí, pepřem a podle chuti kořením na ryby. Citrony nakrájíme na tenké plátky. Šalvěj opereme, lístečky otrháme. Obojí rozložíme na makrely. Ryby dáme do speciální grilovací formy nebo do alobalu a grilujeme 20-30 minut. Ve formě několikrát obrátíme a potíráme olejem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Pomazánka z uzené makrely

Pomazánka z uzené makrely

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • PavelD | 2. 12. 2024 13:54

    Vypadá parádně :P

  • xco | 3. 6. 2011 06:42

    Možná bych nejdříve začal s učením gramatiky ... pokud někdo je schopen napsat prestyžní ... tak asi zas tak prestižní nebude ... a ty speciality budou spíše vytříbené, než vytříděné ... ten hotel by mě fakt zajímal ... O:-)

  • loloitka Stewanni | 31. 7. 2007 14:55

    samo bez trochu cesneku tu nejde i u nas na morave...

  • Anonym | 31. 7. 2007 14:00

    Ten hotel musí mít asi fakt tvrdou prestiž.

  • Eva Holubová | 31. 7. 2007 11:58

    Jsem šefkuchařka v jednom z nejprestyžnějších hotelu v Čr. musím ríct že makrely jsme tam ještě nedělali, máme vytříděné speciality, ale po přečtení tohoto článku, musím řict, že se recept osvědčil u nás doma a tak budu přemýšlet zda to nepřidám i do jídelníčku v hotelu..

  • Zdenka Wojnarová | 25. 7. 2007 15:46

    Tento recept je výborný,před podáváním ještě makrelu posypu drobně nakrájenou natí z petržele s drobně nakrájeným česnekem a poliji olivovým olejem.Určitě to vyzkoušejte.

  • Jana Pátková | 12. 7. 2007 19:03

    Já bych "janca moje vec" neřekla, že kupovaná uzená makrela je podobná těm , co děláme doma. Přece doma si připravím koření apod. a vím, co tam dávám, děláme je asi 20 let a jsou to chutovky, jsem z Moravy a děláme je podobně jak je napsáno, ale moc koření vadí, protože potlačí chut ryby, ale citron a šalvěj, ne , můj manžel dává i kopřivy, ale do syrové ryby, než ji naložíme. A Mirkovi díky za rady, už to tisknu, protože v neděli přijedou mladí pražáci, tak budeme grilovat, to co zítra nakoupíme - jako ty makrely. Zdravím všechny Jana Morava až skoro v Polsku.

  • janca moje vec | 12. 7. 2007 16:35

    vůůbec bych to takto nedělala... koupila bych si makrelu z obchodu uz udelanou a nedala bych si s ni tolik práce no nemam pravdu? :D

  • Petr Blovský | 11. 7. 2007 10:28

    Zkuste ještě už ugrilovanou makrelu potřít směsí másla, česneku, bazalky a soli. Je to vynikající.

  • Kamila Bezděková | 7. 7. 2007 08:05

    Souhlasím s panem Hanákem,jsem taky z okolí Olomouce a leta je děláme taky takDo marinády dávám i česnek.

  • Anonym | 6. 7. 2007 08:55

    Je to super žraso, nechte si čvachtat v rypáku dámy a pánové.

  • Mirek Hroch | 3. 7. 2007 10:55

    Tenhle recept jsem, i když mi připadal zbytečně složitý vyzkoušel, A nebylo to špatné, doporučuji.Protože makrela je majstrštik na grilu. Nejsem sice z Moravy, ale už jsem taky něco málo ugriloval proto vím že:1. česnek rozhodně nevadí (jižní národy používají na makrely a ryby obecně směs: olivový olej + česnek + rozmarýna + vinný ocet a sůl), nakládat rybu přes noc jnení třeba, ryby nasáknou všechnu chuť rychle2. doporučuju dát makrely na gril ještě zmrzlé a pomalu grilovat (jde to pak i bez alobalu a určitě budete překvapení strukrurou masa po ugrilování)3. pokud jsou makrely čerstvé nebo rozmražené neomývat nikdy (!) sladkou vodou ale jedině slanou (je to mořská ryba), rovněž rozmražovaní jedině ve slané vodě - pokud to dodržíte budete mile překvapeni

  • františek Šabata | 26. 6. 2007 11:00

    Zkuste vyčistit makrelu,nasolit a potřít povrchu i uvnitř lakem z másla,koření na ryby a brollio olej.Dovnitř nandejte libeček nakrájený s cibulí a položte hřbetem dolů do chladna, den před grilováním.Grilujeme na roštu a otáčíme cca 25min.Bašta!!

  • Petr Kašparovský | 25. 6. 2007 08:31

    Je to tak výborné,ale lepší je nejprve napíchat na kolky a poté posypat směsí (člověk se tak neubable)koření,pepř,paprika,kmín,sůl, rybí koření.Hlavně nedávejte česnek - v makrele ničí její chuť!

  • Stanislav Hanák | 14. 6. 2007 22:39

    U nás na Moravě v okolí Olomouce již desítky let grilujeme makrely ve velkém.Ryby vyčistíme nasolíme dáme grilovací koření a na noc dáme do chladna.Druhý den napícháme na kolíky 8x8 mm x 60cm a grilujem tak 1 hodinu natíráme olejem v kterém je palivá paprika pivo sůl tak akorát.Pak jsou super musí se grilovat né uvařit pěkně otáčet a potom to je pohoda Dobrou chuť

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Koření na ryby Makrela Pepř mletý Rostlinný olej Šalvěj Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Nepečená vajíčka

Nepečená vajíčka

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Provensálské kuřecí paličky s cuketou

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Okurkovo-tvarohový salát s koprem

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Srdce na paprice

Srdce na paprice

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
34
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
27
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa
25
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Makrela na víně
Makrela na víně
Makrela na zelenině
Makrela na zelenině
Makrelová pomazánka
Makrelová pomazánka
Makronková srdíčka
Makronková srdíčka
Makronky
Makronky
Makronky se třemi náplněmi
Makronky se třemi náplněmi
  • Recepty.cz
  • Makrely na roštu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact