• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makový hřích
Napište svůj komentář k receptu

Makový hřích

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makový hřích
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g tvaroh
    • 6
      lžíce mléko
    • 6
      lžíce rostlinný olej
    • 75
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 300
      g hladká mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 370
      g mák mletý
    • 0,50
      l voda 1/2 l
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g krupice
    • 200
      g cukr
    • 1
      l mléko
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
**Těsto:** tvaroh, mléko, olej, cukry a sůl pomícháme a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva a vypracujeme těsto. Rozválíme ho a položíme na plech vymazaný tukem.
2
**Náplň**: mák nasypeme do 1/2 litru vody, přivedeme k varu a potom už jen prohříváme, dokud nevznikne hmota. Mezitím z pudinků, krupice, cukru a mléka uvaříme hustou kaši, vmícháme do ní makovou hmotu a kdo chce může ještě přidat 100 g rozinek. Necháme důkladně vychladnout a polovinu hmoty natřeme na těsto. Do zbytku hmoty vmícháme 2 žloutky a sníh ze 2 bílků. Natřeme na první vrstvu máku. Plech vložíme do předehřáté trouby na 175 °C a pečeme půl hodiny.
3
Fakt je, že se spotřebuje hodně nádobí, ale když prostě dostanu chuť na mák, tak to překousnu :o) Výhodou je, že koláč není suchý, jako ostatní makové buchty. Ale pokud se nesní, třetí den ho už radši dávám do ledničky - pudink by nedělal dobrotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti

Banánový hřích - dezert (nejen) pro…

(nejen) Makový koláč

(nejen) Makový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena K. | 7. 1. 2008 21:11

    Mák v buchtách milujeme,tohle je nezvyklá nádivka,líbí se mi-šup s receptem do oblíbených.

  • Ivanica | 4. 1. 2008 18:23

    také jsem vyzkoušela tento hřích a musím konstatovat, že to stojí za to. Při pečení jsem měla velké obyvy, že náplň bude tekutá, ale po vychladnutí je to dobré. Až na tu kopu nádobí ................

  • Adéla Najmanová | 26. 1. 2007 16:49

    Tak nevím, v čem jsem udělala chybu, ale maková náplň byla po upečení tekutá - při krájení stéká z těsta dolů. Ani chuťově mi moc nešmakuje, ale za to těsto je vynikající! Určitě ještě někdy upeču, ale s jinou náplní.

  • Václav FRONĚK | 18. 10. 2006 08:34

    Zprvu jsem hledal něco podobného z máku,ale po zamyšlení uznávám,že náplň je vynikající .Já to chci do štrůdlu.Ten dělala moje maminka,ale recept na náplň se zapomenul.Když dělala z jablek,tak ještě na nakrájená jablka,než to zavřela dávala kousky švestek.Štrůdl byl šťavnatý.

  • Zuzana | 19. 9. 2006 20:00

    Já jsem pekla 40 min., myslím že to závisí na druhu trouby! Všem nám to chutalo a protože přijela tchýně s rodinou, tak se jen zaprášilo! Sice tahle buchta není moc slavnostní, ale ke kávičce po obědě ....mňam!!I když si myslím, že tohle nemusí chutnat úplně každému-je to hodně syté!!Prostě kdo není "makový" nemusí být spokojený!!Ale určitě vyzkoušejte!!!

  • Lucie | 18. 9. 2006 13:48

    Dělala jsem v neděli, bylo to dobré, vláčné, ale péct jsem musela déle, určitě alespoň 45 minut.

  • Evženka | 8. 9. 2006 20:40

    Dělala jsem to vnoučatům(6) a za minutu bylo snězeno..tak tak jsem stihla ochutnat- výborné, mokré..no prostě makové!

  • Betty | 6. 9. 2006 19:35

    Je to mooc dobré..máku je tam vážně požehnaně ,ale všichni jsme to hned snědli!!!taková česká vynikající buchta!!!Ať žije mák:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Krupice Mák mletý Mléko Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí tlačenka

Domácí tlačenka

Těstovinový salát s lososem

Těstovinový salát s lososem

Broskvový koláč z listového těsta

Broskvový koláč z listového těsta

Boží penne rigate

Boží penne rigate

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Ledový salát s krutony

Ledový salát s krutony

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Vydatná česnečka z uzených žeber

Vydatná česnečka z uzených žeber

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

62
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
21
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Makový hřích
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact