• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovo-tvarohový točeňák
Napište svůj komentář k receptu

Makovo-tvarohový točeňák

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovo-tvarohový točeňák
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 250
      ml mléko
    • 125
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 1
      vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      lžička skořice
    • citronová kůra Z 1 citronu
  • Maková náplň
    • 175
      ml mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 50
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek Vyšlehaný
    • hnědý rum Dle chuti
  • Tvarohová náplň
    • 250
      g tvaroh
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 30
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme ve 100 ml vlahého mléka a 1 lžičce cukru, přidáme do prosáté mouky s cukry solí a skořicí. Promícháme přidáme rozpuštěné máslo, zbylé mléko a kůru z citronu. Zpracujeme těsto, které necháme v teple kynout neméně 30 minut.
2
Svaříme mléko s cukrem, přidáme mák, rum a povaříme. Poté přidáme žloutek a vyšlehaný bílek a odstavíme.
3
Tvaroh utřeme s jogurtem, cukry, pudinkem a vejcem.
4
Z těsta vyválíme 2 obélníky, jeden pomažeme makovou náplní, druhý tvarohovou naplní, poté krájíme pruhy široké 5 cm. Rozevírací formu vymažeme máslem, první pruh stočíme a posadíme doprostřed formy, poté střídavě obtáčíme, dokud nezaplníme formu. Posypeme kokosem, pomažeme máslem a pečeme zvolna 55 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovo-citronové muffinky s pohankovou moukou

Makovo-citronové muffinky s…

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Tvarohový koláč se švestkami

Tvarohový koláč se švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana z VM | 6. 12. 2006 12:49

    Díky moc !! Už jsem pochopila ! Taky se mi to líbí, určitě vyzkouším.

  • marketa englicka | 6. 12. 2006 10:15

    do dortové formy posadíme stočený pruh na který okolostáčíme střídavě makové a tvarohové pruhy dokud nezaplníme formu....

  • Jaroslava Oumarová | 6. 12. 2006 10:12

    Takhle nějak se skládá tzv. Brněnský dort. Tam se pruhy upečeného těsta pomažou krémem a od prostředka se postupně stáčejí a nastavují ke krajům formy, jako velký šnek. Na řezu jsou potom vrstvy svislé. Tento recept se mi moc líbí, že se to upeče naráz. Už si ho tisknu:-))

  • Jana z VM | 6. 12. 2006 09:53

    Prosím o podrobnější popis "obtáčení" těstem - nepochopila jsem to - do jaké form, Dortové? A když posadíme doprostřed stočený pruh, tak co to znamená, že střídavě obtáčímě ??? Co obtáčíme a jak ?? Díky za vysvětlení.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Bílý jogurt Citronová kůra Cukr Droždí Hnědý rum Mák mletý Máslo Mléko Polohrubá mouka Skořice Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oběd z papiňáku

Oběd z papiňáku

Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

Mazanec vánočka III.

Mazanec vánočka III.

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Bavorské vdolky z domácí pekárny

Salát z jemných párků

Salát z jemných párků

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Kari placičky se sýrem a rýží

Kari placičky se sýrem a rýží

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

16
Krtkův dort
Krtkův dort
14
Maková buchto - bábovka
Maková buchto - bábovka
14
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Makovo-tvarohový točeňák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact