• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
Napište svůj komentář k receptu

Makovníček (bez mouky)

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovníček (bez mouky)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g mák mletý
    • 200
      g ořechy mleté nebo lískové
    • 200
      g máslo změklé
    • 150
      g cukr
    • 5
      ks vejce
    • 5
      lžíce pomerančová šťáva nebo džus
    • 3
      lžíce marmeláda meruňková
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Utřeme žloutky z cukrem, přidáme máslo, marmeládu, pomerančovou šťávu, postupně přisypáváme mák s ořechy a kypřícím práškem, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do libovolné formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali zbytkem mletých ořechů. Pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Kdo chce, polije čokoládou, chutné je to i posypané moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Nebeská roláda bez mouky - bezlepková

Pudinkové kostky s tvarohem - bez mouky!

Pudinkové kostky s tvarohem - bez…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka V. | 16. 1. 2007 10:48

    My jsme milovníci máku i ořechů, takže nám koláč velmi chutnal. Jen byl pro nás moc tučný (myslím si, že mák i ořechy jsou celkem mastné). když jsem pekla podruhé dala jsem 1/2 másla a místo cukru med a byl také výborný.

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 21:17

    To máte pravdu. Já jsem si jen to množství nějak neuměla představit, když je to bez mouky...Ale určitě vyzkouším a dám vědět:-))

  • Lidka Kábrtová | 4. 1. 2007 20:50

    Markéto, to vypadá dobře. Zkusím, koupila jsem mletý mák a dokonce mám i zbytek ořechů :-). Jen prosba, mohla byste nechat do názvu doplnit, že to je bezlepkové? Ono se to bude lépe hledat těm, kteří mouku nemůžou. Jinak nevím, co je na tom pravdy, ale moje kolegyně celiačka říká, že když nejíte spojení mouka+cukr, tak netloustnete. Teda ne tak strašně...

  • englicka marketa | 4. 1. 2007 18:18

    já peču ve středním pekáčku,víte nemám ráda nízké koláče:o)))na klasický velký plech by jste musela udělat dvojitou dávku a to už se prodraží :o)))

  • Jaroslava Oumarová | 4. 1. 2007 17:12

    Markéto, taky se mi to moc líbí, ale prosím o upřesnění velikosti formy: na klasický hluboký plech to bude vysoké jak asi??

  • Anonym | 4. 1. 2007 11:34

    už pádim pro mák a o víkendu upeču..

  • Jana z VM | 4. 1. 2007 10:07

    Toto musí být dobrota !! Vánoček bylo už dost, takže zřejmě vyzkouším, díky za bezva recept s mákem!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Marmeláda Máslo Ořechy Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šulánky s mákem

Šulánky s mákem

Rychlý dort z listového těsta

Rychlý dort z listového těsta

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

48
Americké lívance
Americké lívance
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Francouzský křehký jablečný koláč
Francouzský křehký…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

Zemřel kytarista z Kiss Ace (†74): Odpojili ho od přístrojů!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Makovníček (bez mouky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact