• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
Napište svůj komentář k receptu

Makovec z celého máku

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Makovec z celého máku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mák mletý 3/4-1
    • 2
      hrnek mléko 1-2
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      hrnek cukr
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 3
      ks vejce 2-3
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Mák na hodinu namočíme do mléka, aby nabobtnal. V míse našleháme žloutky, cukr a olej. Do našlehané směsi střídavě sypeme prosátou mouku s práškem do pečiva a lijeme mléko s mákem. Vše pečlivě promícháme, aby vzniklo těsto asi jako na bábovku. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut na 170 °C. Upečený makovec polijeme dle chuti citrónovou polevou (šťávu z citrónu třeme s cukrem moučka) nebo bílkovou, čokoládovou, co kdo rád...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Piegusek čili makovec

Piegusek čili makovec

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Makovec

Makovec

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Evinda | 28. 1. 2017 18:01

    Tak nějak nechápu, proč je v receptu na makovec z celého máku psáno, 1 hrnek mletého máku. To jsem si toho všimla jen já?!

  • Zuzka
    Zuzka | 2. 2. 2012 14:18

    My ve škole dáváme do makovce asi 2/3 hladké mouky a 1/3 hrubé. ;-) Stejně tak mi každý říká, že doma nemají tak dobrou krupicovou kaši, jak ve škole... :-\

  • Jiřina Chotěborská | 2. 2. 2012 12:19

    Makovec mám v troubě tak jsem vědavá jaký bude ;-) . Už jsem jich pár upekla ale vždycky byl strašně tuhý :'( tak jsem zvědavá. Nejlepší který jsem kdy jedla byl ze školní jídelny O:-) .Dám vědět jak to dopadlo. :-)

  • vilda babič | 10. 9. 2009 14:54

    zrovna jsem dojedla,dala nohoru čokoládu,je výborný, díky ,Babičová

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:17

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Lenka Juříková | 11. 3. 2009 20:16

    Makovec z celého máku mám ráda a v létě dělávám makovec s cuketou a toto je perfektní zimní varianta :-) Perfektní, za 1.

  • Petule B. | 5. 3. 2009 21:48

    Musím bohužel napsat, že nás nijak neohromil. Špatný nebyl, to ne, ale s makovcem z máku mletého se srovnat nedá.

  • Pavla Stodolová | 5. 3. 2009 20:50

    Dneska jsem ho upekla a je fakt výborný! Udělala jsem ho s citronovou polevou. Makovec peču často a zkoušela jsem různé recepty, ale tenhle je zatím bezkonkurenčně nejlepší :D

  • Pavla Pavelková | 26. 4. 2008 18:48

    Jsem ráda, že chutná, recept jsem objevila kdesi na internetu a lehce upravila, jako autor jsem se pod něj tedy nepodepsala :-). U nás je moc oblíbený a právě nabírá v troubě na objemu, zkouším poprvé napůl s celozrnnou moukou (obecně peču-li zdravěji používám vždy poměr půl napůl celozrnná a bílá mouka). Uvidíme ...

  • Lenka | 31. 3. 2008 12:27

    Právě včera jsem ho upekla v bábovkové formě a nemá chybu

  • Eva J. | 30. 3. 2008 15:18

    Moc dobrý, s tenkou vrstvou citronové polevy se po něm zaprášilo.

  • Petra Plevová | 11. 10. 2007 09:25

    Ještě,že je příprava tak jednoduchá,během týdne jsem dělala už dvakrát.Všem doma moc chutná.Jen mák jsem namočila do teplého mléka,připadá mi,že se lepší vsákne.Dávám za 1.

  • Alena | 18. 9. 2007 09:49

    Nejenže se makovec povedl, ale byl i velice dobrý.Vůbec není poznat, že je mák nemletý. Tímto to má výhodu, že mák namočíme a nemusí se mlít.

  • Mirka S. | 15. 9. 2007 18:11

    Mnam, už jsem namočila mák. Těším se na výsledek.

  • Jana Kutačová | 10. 9. 2007 22:46

    Jelikož nevlastním mlýnek na mák a všichni u nás mák milují,tak s tím často zápasím.Udělala jsem tento makovec celkem narychlo,ještě teď večer a už je skoro celý plech pryč.Ohodnotili to jedničkou s pěti hvězdičkami.Byla to opravdu rychlovka,vše jsem smíchala,upekla(určitě ne 45 minut,ale asi jen 30) a jsou tady uvedené míry pouze přibližné a já jsem tedy dala jeden hrnek máku a hrnek a půl mléka,přidala sníh z bílků a těsto jsem vlila na plech,upekla a ještě horké potřela slabou vrstvou citrónové polevy.Moc dobré....Díky za receptík:o)

  • Petra Plevová | 10. 9. 2007 08:39

    Tak tohle vyzkouším!Strašně nerada totiž melu mák(jako dítě jsem ho musela mlít snad tuny,vesnické svatby,posvícení apod.).Doufám,že to bude stát zato :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Kořeněný patizon v těstíčku

Kořeněný patizon v těstíčku

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Zeleninové smoothie s jablkem

Zeleninové smoothie s jablkem

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

153
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
94
Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony
Dýňová polévka s…
78
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
69
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
59
Býčie žľazy s cibuľkou a hráškovými zemiakmi (videorecept)
Býčie žľazy s cibuľkou a…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

Výklad tarotu pro nový týden: Velmi náročná karta! A pozor na naschvály okolí...

  • Recepty.cz
  • Makovec z celého máku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact