• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
Napište svůj komentář k receptu

Maková nádivka do koláčů a buchet

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková nádivka do koláčů a buchet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l mléko
    • 250
      g mák mletý
    • 150
      g hrubá krupice
    • 150
      g cukr krupice
    • 80
      g hera
    • 2
      ks vejce
    • 2
      balíček vanilkový cukr
    • citronová kůra a mletého hřebíčku
    • džem dle chuti můžeme přidat trochu rumu nebo 2-3 lžíce džemu

Postup přípravy receptu

1
Mléko s mákem a krupicí vaříme tak dlouho, až se mléko skoro vstřebá. Pak přidáme vše ostatní, nakonec vejce. Pak přichutíme rumem nebo džemem (nemusí být) a necháme vystydnout.
2
Tento recept vznikl v době, kdy byl mák nedostatkové zboží, ale používám ho stále, protože nádivka není tak suchá jako jen z máku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do buchet, koláčů nebo závinů

„Šiml“: makovo-tvarohová náplň do…

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Náplně do buchet

Náplně do buchet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ŠKORNÍKOVÁ | 15. 1. 2012 15:45

    Vajíčka se přidají až po odstavení nádivky ze sporáku?Děkuji.

  • Hela - | 24. 10. 2007 14:55

    Jitko, jasně, že to bude dobré, oba recepty jsou totiž od stejného autora - totiž ode mě....

  • Jitka B. | 24. 10. 2007 12:05

    Zní to senzačně, hned o víkendu vyzkouším. Samotné makové nádivky moc nemusím, podle jednoho receptu z tohoto serveru jsem vyzkoušela makovou nádivku s uvařeným pudinkem, byla vynikající (recept na "křehký, výjimečně dobrý makový koláč"). Tenhle recept bude zas něco jiného a podle ingrediencí určitě výborný, už se těším :-)

  • Radka K. | 23. 10. 2007 13:51

    Dělám podobnou nádivku, uvařím hustou krupicovou kaši a horkou kaší "spařím" mák. Tuk nedávám, ale určitě vyzkouším, nádivka bude jemnější.

  • Hela - | 22. 10. 2007 18:04

    Jasně, že každý máme svůj recept, proto jich je tady zaevidováno 14 tisíc! Tohle je jeden z možných způsobů makové nádivky, který mě chutná. Když se vaří mák s vodou, tak se alespoň nepřipálí. Ale tady s tou krupicí, nevím, nezkoušela jsem to s vodou a ani to zkoušet nebudu. Asi bych taky nevařila krupicovou kaši s vodou. To, co navrhujete vy Marto taky znám, je to klasika, ale tohle je něco úplně jiného.

  • Marta | 22. 10. 2007 17:46

    Mák je lepší vařit s vodou, je pak tmavší. Po uvaření přidávám strouhaný perník , skořici , lžíci medu, vanilkový cukr , cukr a citronovou kůru.

  • Jarka z Bratislavy | 21. 10. 2007 19:10

    Ďakujem za pripomenutie, nadstaviť mak. Dnes je drahý a v tej nádivke sa to ani nezbadá. Ja keď mám nádivku moc riedku, tak pridávam hrubú múku.Nedávam však mlieko, al e vodu. Zvlášť, ak sa to dáva do kvalitných koláčov z kysnutého maslového cesta, ktoré sa pečú na Vianoce a držia sa dlhšie, často až do Silvestra, plnka by mohla skysnúť.. A tiež nedávam vajcia, radšej veľkú lyžicu slivkového lekváru (povidla), ktorý mak spojí. Základom chute pre takého makové a orechové koláče dáva med, ktorým sa časť cukru v nadivke nahrádza.

  • Hela - | 20. 10. 2007 10:13

    K recptu jsem jen chtěla dodat, že po uvaření máme celkem 1,5 kg nádivky. Pokud jí nespotřebujeme, můžeme zmrazit a použít příště.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Džem Hera Hrubá krupice Mák mletý Mléko Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí salát

Kuřecí salát

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Tiramisu po česku III.

Tiramisu po česku III.

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Jednoduché artyčoky

Jednoduché artyčoky

Pudingovo-ovocný koláč

Pudingovo-ovocný koláč

Tuňáková pomazánka s olivami na chlebíčky nebo jednohubky

Tuňáková pomazánka s olivami na…

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Houbové aglio olio
Houbové aglio olio

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

Anna Dvořáková (23) o nervovém kolapsu: Přestalo mi fungovat tělo!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Maková nádivka do koláčů a buchet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact