• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Maková bábovka

autor: Ivana Samcová
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 24
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
Maková bábovka
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 4
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice mléko Vlažné
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 170
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      ks prášek do pečiva
    • 100
      g mák mletý
    • 170
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, přidáme olej a třeme asi 1/2 hodiny (až tak dlouho to nedělám, ale je to tak v receptu). V jiné míse smícháme mák s prosátou moukou smíchanou s práškem do pečiva.

RADA: Jak na třenou bábovku, která vydrží 14 dní vláčná

2
Střídavě přidáváme do utřených žloutků sypké ingredience a mléko.
3
Naposledy vmícháme opatrně tuhý sníh. Peču při 150 °C asi 3/4 hod. Bábovka je jemná a nadýchaná a buhužel pro mne i velmi jedlá.

RADA: Jak vyšlehat tuhý sníh

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Babiččina bramborovo-maková bábovka

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Maruška;-) | 21. 11. 2013 15:52

    Davide,je mi líto že se bábovka nepovedla:-(Samozřejmě se to může stát každému i zkušené kuchařce;-)Tak nezavrhuj dobrou klasiku a zkus třeba jiný recept nebo si nech od někoho poradit.Ale moc ti jako chlapovi který si vaří a peče sám fandím;-)

  • Ivona | 19. 10. 2013 16:04

    Jejda, Davide, to je mi líto, že se to pečení nepovedlo. Já na tenhle recept narazila náhodou a bábovka je opravdu výborná, naše děti vždycky skáčou metr dvacet, když ji upeču. Je pravda, že se mléko vytratilo, ale na všechna třená těsta je stejný postup: žloutky a cukrem - dlouho třít, pak olej, pak střídavě mouku ( smíchanou s mákem a s práškem do pečiva) a mléko. Vždycky platí, hustší těsto ředit mlékem, nikdy mouku do mléka, nadělaly by s vám žmolky. Nakonec opatrně vmíchat ušlehaný sníh a nalít do vymazané a vysypané formy. Tak jí dejte ještě šanci!

  • jan | 4. 8. 2013 14:38

    čauky davide, docela to chápu. vzpomínám si, jak mi dělalo vaření problémy. buď jsem to dělal jen tak - a špatně to dopadlo, nebo přesně podle receptu - a spatně to dopadlo. nakonec jsem vždycky zavolal segre, a buď jí přečet recept, nebo pokecal jak na to a lepšilo se to. já byh ti poradil, aby si zatukal na vedlejší dveře u sousedů a bez jakéhokoliv vztahu se zeptal, zda by ti neřekli něco k tomu receptu. nebo možná nějaký lidi , když třeba čekáš v čekárně apod. já vztahy taky nemusím , a tak když mi někdo neodpoví, tak je to fuk, ale většinou je to paráda.

  • David | 29. 4. 2013 20:56

    Dobrý den,jsem rád,že to všem chutnalo, já sem zbytečně vyplítval popsané ingredience které nejsou levné. Vůbec jsem totiš nepochopil kolik je jedna sklenička, já sám doma mám skleniček růných velikostí spoustu a málem jsem se zbláznil než sem nějakou zvolil. Pak jsem se musel zastavit u postupu kdy jsem po rozetření žloutků a cukru tedy vmíchal co jsem měl a pak jsem zase naposledy vmíchával tuhý sníh, nepochopil jsem do čeho když jsem měl ke sněhu už přisipanou mouku z mákem a další jak je popsáno. Samozřejmě, že my bylo jasny, že není něco v pořádku s tím mlékem na které se zapomělo. Nakonec po dvou hodinách pečení něčeho nenadýchanyho ale jakštakš vypadajícího jsem tedy zakrojil a zjistil jsem,že pod kůrkou je pořád bláto. Já jsem mladej kluk kterej žije sám, rodiče mám daleko a mezilidsky vztahy jsem nějak nepochopil, takže jsem odkázanej si vařit sám. Hodně rád bych si dal taky někdy něco dobrého nějakou buchtu s čajem u televize, ale pokud místo dobré rady si někdo rád dělá z lidí legraci tak například pro mě kdy mám kupovat suroviny jen z jedné výplaty to znamená, že si každého vajíčka vážim, je takoví špatný recept docela problém a to mám ještě skažený večer. Tak moc děkuji za radu jak upéct makovou bábovku.

  • já | 20. 4. 2013 11:48

    teď jdu dělat a jsem na to zvědavá 8-)

  • Ivana S. | 18. 9. 2012 12:16

    Mléko podle potřeby, spolu s mákem a moukou.

  • Ledye | 11. 9. 2012 16:11

    *** Bábovka je výborná, jen se po ní zaprášilo, moc děkuji za recept. *** :-[ :-*

  • Terulé | 19. 5. 2012 11:37

    Ahojky, můžu se zeptat, kdy se přidává to mléko? To nějak nechápu.

  • Hanka | 15. 4. 2011 18:24

    Výborná!!! 8-)

  • Lucka | 8. 4. 2011 21:47

    Výbornej recept...byla vynikající:))

  • ewuska | 20. 11. 2010 16:30

    děkuji za recept Bábovka je opravdu skvělá všem chutnala <3

  • Eva | 21. 11. 2006 20:28

    Ten rum a marmeláda do toho je vynikající.Všem co ochutnali jsem musela dát recept.

  • Ivana Samcová | 18. 11. 2006 11:32

    Mám radost, že měla úspěch a chutnala. Ivana

  • Eva P. | 17. 11. 2006 15:47

    Zrejme moc dobra, protoze rychle zmizela a ja nemela moc prilezitost ji vychutnat.:)

  • Petra | 8. 11. 2006 22:56

    Vyzkoušela jsem a měla velký úspěch. Budu péct určitě znovu.

  • Anonym | 10. 4. 2006 18:55

    Má to být necelého 1/4 litru. Omlouvám se, vypadlo mi to.

  • Ivana Samcová | 10. 4. 2006 17:08

    Zapomněla jsem připsat, někdy do maku přidám i trochu rybízové nebo jahodové marmelády šmrnclé malinko rumem. Jo makové buchty, přesně jak říkáte, to je naše...

  • marie krejzarova | 10. 4. 2006 16:46

    Nějak nerozumím tomu:sklenička- necelého 1/4

  • Jana z VM | 10. 4. 2006 09:31

    Moc se mi líbí, makové buchty, to je naše. :o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mák mletý Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Jablečný štrůdl

Jablečný štrůdl

Pórková polévka se slaninou

Pórková polévka se slaninou

Kubánský dort

Kubánský dort

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Lilkový tatarák

Lilkový tatarák

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Doporučujeme

20 minut
Pečené batáty se zelným salátem a pestem

Pečené batáty se zelným salátem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

23
Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou
Sýrová omáčka s čerstvou…
18
Spaghetti alla Carbonara po italsku
Spaghetti alla Carbonara…
15
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
15
Kuřecí roláda se zámeckými brambory
Kuřecí roláda se…
14
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z unavené zeleniny, otlučeného ovoce i starého pečiva
I ze zbytků se dá skvěle uvařit: Recepty z…
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
AHA.cz Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Nedělní Aha! 9. 11. 2025

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Bundy, které letos nosí celý Instagram: Jediný detail z vás udělá módní ikonu. Vypadá draze a sluší všem

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

Desátý díl Zrádců plný zklamání: V závěru plakala i ostřílená kriminalistka!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Karmický horoskop na listopad: Štíry čeká splácení starých dluhů, Berani dostanou lekci v lásce

Další doporučené recepty:

Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makaróny s rajčatovou zálivkou
Makarony se sýrem
Makarony se sýrem
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Makarony zapečené se sýrem a rajčaty
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka - bez vajec
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka hrníčková a rychlá
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s mandarinkami
  • Recepty.cz
  • Maková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact