• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Majolkové koláčky
Napište svůj komentář k receptu

Majolkové koláčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majolkové koláčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka
    • 0,50
      lžička sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,25
      l mléko
    • 130
      g droždí
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 100
      g majonéza
  • Drobenka
    • 60
      g cukr
    • 60
      g máslo
    • 75
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout rozděláme 1/4 kg tvarohu a z těsta děláme buchtičky plněné tvarohem, necháme chvíli kynout pak vymačkáme koláčky, na ně dát jablková nebo jiná povidla a drobenku.
2
Drobenka: suroviny zpracujeme a dáme utuhnout do mrazáku, pak nastrouháme na povidla.
3
Z tohoto množství uděláme přibližně 40 koláčků.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 10:53

    Díky za info. Já majolku vůbec nepoužívám, takže toto je pro mě trochu španělská vesnice :-) Doplnil jsem do receptu...

  • Simča S.
    Simča S. | 6. 6. 2012 10:15

    Malá majolka je 100g velká 250. :-)

  • Vlasta Novák | 6. 6. 2012 09:31

    Dobrý den, doplnil jsem info z databáze staré verze webu. Bohužel těžko říci, kolik znamená malé balení majolky.

  • Sisinka | 6. 6. 2012 09:21

    Kolik té majolky???

  • Věra | 10. 2. 2008 17:20

    Upekla jsem a všem chutnaly; příště udělám posýpku z dvojité dávky. Koláčů z této dávky jsem měla 20 velkých.

  • Zdeňka | 23. 1. 2007 20:48

    V sobotu jsem pekla a byly výborné.Na náplň jsem použila 2 tvarohy,máme rádi hodně nádivky a nahoru jsem dala meruňkovou marmeládu.S těstem se pracovalo moc dobře a koláčky vydržely vláčné až do pondělí.Dávám 1***.A paní Maruško,s tou drobenkou máte pravdu,u nás na Opavsku a taky na Hlučínsku se dělá přesně tak,jak popisujete.

  • Jana Tomčíková | 5. 10. 2006 14:56

    Mně zase dělá drobenku 9 letá dcera, jde jí to ohromně!Tak jí asi příště zadám aspoň trojnásobné množství, díky za dobrý nápad!

  • Maruš | 5. 10. 2006 13:58

    Vím,že někde je zvyk z ingrediencí udělat ne drobivou drobenku,ale spojit to do koule a z té se na koláče nahoru uždibuje a vytvaruje 4-5 jakoby půlměsíčků.Nevím,jak bych to lépe popsala.Dělají to,myslím v Hlučíně (okr.Opava),nebo někde v tom kraji.

  • Hana Rožníčková | 5. 10. 2006 13:41

    Jaruško, drobenku do mrazáku je myslím výborný nápad, ale není mi jasné proč jí mám strouhat.A je mi divné, že by sypká drobenka tak ztuhla, aby se dala strouhat..i když je možné všechno...

  • Jaroslava Oumarová | 5. 10. 2006 13:30

    To já zase, Hanko, když dělám drobenku, vždycky jí připravím víc a přebytek dám v pixle zmrazit. Nevím, proč ji Jarmila potom strouhá, ale já ji při příštím pečení prostě nasypu na těsto. Je to rychlé. Udělat pěknou žmolenku chvilku trvá a takhle ji mám hned po ruce a zmražená vydrží dlouho.

  • Hana Rožníčková | 5. 10. 2006 13:18

    Tyto koláčky znám, peču je , ale nikdy nedávám drobenku do mrazáku, nevidím v tom důvod ani usnadnění práce...

  • martina | 11. 6. 2005 21:22

    co to je vlastně ta majolka,je to něco jako majonéza?nějak jsem to v obchodě nezaregistrovala.

  • Marie Svobodová | 10. 6. 2005 08:40

    Místo 80 gr. kvasnic, které jsou 2x- má být asi cukr?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Majonéza Máslo Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Zapékané těstoviny se špenátem a šunkou

Zapékané těstoviny se špenátem a…

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

64
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

Film Franz Agnieszky Holland se probojoval na shortlist Evropské filmové akademie

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Majolkové koláčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact