• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Majerův guláš

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majerův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
    • sádlo
    • 2
      ks cibule velké
    • 7
      dl zeleninové lečo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 250
      g sterilovaný hrášek
    • 1
      sklenice zeleninová směs velká
    • gulášové koření

Postup přípravy receptu

1
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
2
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
3
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
4
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
5
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
6
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
7
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
8
Guláš je výborný i z dančího masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

Kentucký guláš

Kentucký guláš

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 31. 3. 2008 10:15

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  • Jozef T. | 6. 2. 2008 16:12

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  • Di | 6. 2. 2008 12:05

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  • Anonym | 6. 2. 2008 12:04

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  • Jozef T. | 5. 2. 2008 20:23

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

  • milena kubikova | 5. 2. 2008 17:46

    v tlakaci som neskusala, ....ten pretlak zahusti zarucene a leco ma tiez svoje caro. v tlakovom asi budete musiet zahustovat niecim, skuste pridat o nieco viac pretlaku a nakoniec ten chlieb..ako mi pred 15 rokmi roztrhol tlakovy a skoro nas to v kuchyni pozabijalo, tak varim len v hrncoch..este ma napadlo, ze sa mi parkrat stalo, ze ta moravanka mala nalev kyslejsi ako po ine razy, tak som to doriesila troskou cukru.

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:27

    No a zkusili jste to dělat v tlakáči?A potom dodat tu moravanku?A co vlastně ten guláš zahustí,když píšete,že se nestává,aby byl řídký,snad ten protlak?Asi jo,že,kečup taky zahušťuje.No,vyzkoušíme tedy a pak budeme chytřejší.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gulášové koření Maso Rajský protlak Sádlo Sterilovaný hrášek Zeleninová směs Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Paprikový salát

Paprikový salát

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Pečená kuřecí stehýnka na šlehačce

Zelené fazolky s vejci

Zelené fazolky s vejci

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Kotlety v omáčce s hlívou

Kotlety v omáčce s hlívou

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

86
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
47
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra
Dýňový koláč s krémem ze…
33
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
30
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

Andrea Kašpárková po krachu manželství: V restauraci bývalého s novým chlapem

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact