• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
Napište svůj komentář k receptu

Majerův guláš

autor: vybusna
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Majerův guláš
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg maso hovězí, nebo 0.5 kg vepřového a 0.5 kg hovězího
    • sádlo
    • 2
      ks cibule velké
    • 7
      dl zeleninové lečo
    • 2
      lžíce rajský protlak
    • 250
      g sterilovaný hrášek
    • 1
      sklenice zeleninová směs velká
    • gulášové koření

Postup přípravy receptu

1
Na tuku dusím nakrájenou cibuli, po podušení přidám rajský protlak a připravím si gulášový základ.
2
Do základu přidám nakrájené maso, opražím ho, osolím, okořením, přidám červenou papriku sladkou, papriku pálivou a gulášové koření.
3
Podliju horkou vodou a pomalu dusím. Pokud dělám z míchaného masa, tak vepřové přidávám ve chvíli, kdy je hovězí poloměkké.
4
Když je maso měkké přidám sklenici leča a konzervu hrášku a podle potřeby horkou vodu. Nechám znovu trochu podusit.
5
Nakonec vliju celou sklenici Moravanky i s nálevem. Nechám přejít varem a hned stáhnu z plotny. Zelenina musí zůstat křupavá.
6
Málokdy se stane, že je guláš řídký, ale pokud ano, tak ho zahustím starým strouhaným chlebem.
7
Podáváme s knedlíkem nebo černým měkkým chlebem.
8
Guláš je výborný i z dančího masa.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Kentucký guláš

Kentucký guláš

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hela - | 31. 3. 2008 10:15

    Vynikající, dávám 1. A zase jsem musela odložit den od kdy začnu hubnout ... :-))))

  • Jozef T. | 6. 2. 2008 16:12

    Dakujem za odpoved. Podobných výrobkov je tu niekolko.

  • Di | 6. 2. 2008 12:05

    Menší sklenička pikantní zavařené zeleniny s feferonkou: cibulky, paprika, okurčičky, mrkev, celer.

  • Anonym | 6. 2. 2008 12:04

    Jo a v ,,kluci v akci"- kuře 3 hořčic taky potřebovali pouze tuto směs.Je to sklenička naplněná po patrech celer s mkrkví na kostky,malé okurčičky,cibulky,feferonka,kapie a..... a zalitá sladkokyselim nálevem.Snad vše.Když tak mne doplňte.:-)PS

  • Jozef T. | 5. 2. 2008 20:23

    A my v zahranicí cím nahradíme Moravanku? Môzete napísat jej obsah, urcite tu nájdeme nieco podobné.Dakujem.

  • milena kubikova | 5. 2. 2008 17:46

    v tlakaci som neskusala, ....ten pretlak zahusti zarucene a leco ma tiez svoje caro. v tlakovom asi budete musiet zahustovat niecim, skuste pridat o nieco viac pretlaku a nakoniec ten chlieb..ako mi pred 15 rokmi roztrhol tlakovy a skoro nas to v kuchyni pozabijalo, tak varim len v hrncoch..este ma napadlo, ze sa mi parkrat stalo, ze ta moravanka mala nalev kyslejsi ako po ine razy, tak som to doriesila troskou cukru.

  • Jana Remková | 5. 2. 2008 17:27

    No a zkusili jste to dělat v tlakáči?A potom dodat tu moravanku?A co vlastně ten guláš zahustí,když píšete,že se nestává,aby byl řídký,snad ten protlak?Asi jo,že,kečup taky zahušťuje.No,vyzkoušíme tedy a pak budeme chytřejší.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Hovězí
Maso Hovězí Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Gulášové koření Maso Rajský protlak Sádlo Sterilovaný hrášek Zeleninová směs Zeleninové lečo
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Telecí líčka na víně

Telecí líčka na víně

Bramboráky (křupavé)

Bramboráky (křupavé)

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Prdelačka z jelítka - jíšková
Prdelačka z jelítka -…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
11
Hruškový kompot po našem
Hruškový kompot po našem

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

Nestoudná Karin Krajčo Babinská: Rochnila se nahá v jídle!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Majerův guláš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact